До 5% ВВП України повинні спрямовуватися на військові потреби

| Політики та зброя, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

До 5% ВВП України повинні спрямовуватися на військові потребиДо 5% ВВП України повинні спрямовуватися на військові потреби

На зміцнення національної безпеки і оборони України повинні спрямовуватися кошти в розмірі до 5% від загального обсягу валового внутрішнього продукту країни, заявляє прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«До 5% ВВП повинні спрямовуватися на національну безпеку, оборону і правоохоронну діяльність», – повідомив А. Яценюк, презентуючи програму кабінету міністрів на засіданні уряду у вівторок.

За словами прем'єра, уряд має намір враховувати цей показник при формуванні державного бюджету на 2015 рік. А. Яценюк також наголосив на важливості розвитку оборонно-промислового комплексу.

«Це, з одного боку, той комплекс, який дозволить нам переозброїти українську армію, з іншого боку – це додаткові стимули для зростання української економіки», – сказав він.

Йдеться про підвищення ефективності діяльності компаній «Укроборонпрому» та поглибленні співпраці із західними партнерами у військово-технічному співробітництві, а також про підписання відповідних угод, додав А. Яценюк.

Коментарів (1)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати