У центрі Сіднея терористи захопили кілька десятків заручників

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

У центрі Сіднея терористи захопили кілька десятків заручниківУ центрі Сіднея терористи захопили кілька десятків заручників

Приблизно десятеро співробітників та тридцять відвідувачів кафе Lindt у центрі Сіднея опинилися в заручниках у зловмисників.

Про це заявив президент австралійського відділення компанії Lindt Стів Лоун, якого цитує агентство Рейтер.

У понеділок вранці о 10:00 за місцевим часом озброєний невідомий (або невідомі) захопив у заручники відвідувачів і персонал магазину-кафе Lindt поблизу будівлі Центробанку в центрі Сіднея – найбільшого міста Австралії.

Пізніше стало відомо, що п'ятьом заручникам вдалося вибігти з захопленого кафе.Пізніше стало відомо, що п'ятьом заручникам вдалося вибігти з захопленого кафе.

Як повідомляють ЗМІ, заручників як мінімум 13, їх змусили вивісити у вікні прапор з написом арабською. Екстремістів не менше, ніж двоє, у них є рюкзаки та пояси, схожі на "пояси смертників". Поліція цю інформацію не підтверджує.

ЗМІ також повідомили про евакуацію Сіднейського оперного театру, що знаходиться у декількох сотнях метрів кафе Lindt, після виявлення там підозрілого предмета. Кабінет національної безпеки провів екстрене засідання.

Пізніше стало відомо, що п'ятьом заручникам вдалося вибігти з захопленого кафе.

Варто нагадати, що в Австралії діють жорсткі заборони на носіння та застосування вогнепальної зброї.

1,0 1 -1 3
Коментарів (4)

  • 15.12.2014 17:23
    #
    - 1 +

    Такі ж вівці, як українські громадяни?

  • 15.12.2014 19:29
    #
    - 1 +

    Тут другое. Австралийцам настолько спокойно живется, что у них уровень забот совсем другой. Пол-Австралии рыдало, когда Том Круз разводился с Николь Кидман ))
    Представляете что случилось с общественным сознанием австралийцев, когда у них случился один из расстрелов в американском стиле? Они же сами себя добровольно и лишили оружия.

  • 15.12.2014 20:27
    #
    - 0 +

    Штурмовали.
    И похоже весьма бестолково...
    2 погибших, 3 раненых.
    Идиота - грохнули.
    Мда...
    slon.ru


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати