У Новомосковську обстріляли маршрутку з вогнепальної зброї. Поранена жінка

| Кримінал | Автор: Олексій Семенович

Дірки від куль в маршрутціДірки від куль в маршрутці

Схаменіться! Будьте люди, бо лихо вам буде.

17 березня о 18.15 в самому центрі Новомосковська сталася НП. «Спрінтер» Новомосковського АТП 40-го маршруту в напрямку селища Черкаське зупинився на зупинці біля магазину «Рубін» і підбирав пасажирів. - Я збирав гроші за проїзд, коли почув з боку дороги гучний звук. Я обернувся, думаючи, що в однієї з проїжджаючих машин лопнула шина, - розповідає водій маршрутки Микола Хрол.

- Повз на великій швидкості промчав темний джип. Якого точно він був кольору, сказати не можу, оскільки і саме авто, і номери були заляпані брудом. Помітив я тільки, що заднє вікно у нього було відкрите. У салоні почалася паніка. Скло середнього вікна «Спринтера» перетворилося на скляне місиво, а по центру зяяла акуратна дірочка.

- Я почав розпитувати пасажирів, чи все з ними в порядку. І тут одна з жінок зблідла, почала показувати на свою руку. Мовляв, болить і пече в області плеча, - згадує Микола.

- Зняли з неї куртку. Дивимося - рана від кулі ... Жінку, яку звуть Ірина, на тому ж «Спрінтері» повезли до лікарні, яка, на щастя, поруч. Через пару хвилин її вже відвезли на операцію. Туди ж приїхали і співробітники міліції, яких викликав водій маршрутки.

Маршрутка з діркоюМаршрутка з діркою

- Міліціонери сказали, що стріляли з мисливської зброї, - говорить потерпіла. Мідна куля, яку дістали з руки жінки, в діаметрі 9 міліметрів. Ясно, що пущена вона була з бойової зброї.

- Їй пощастило ще, - зітхають очевидці. - А якби вона стояла обличчям до вікна? У такому випадку жінці точно було б непереливки. Місцеве населення приписує напад комусь з мешканців розташованих поруч "блатних" селищ.

- Два тижні тому ми чули, що по комусь з пішоходів вже стріляли. Здається, в районі «Укртатнафти». Мажори наші так розважаються ... - коментують вони.

В ГУМВС Новомосковська кажуть, що факт завданих тілесних ушкоджень був зареєстрований в той же ж вечір. Однак у зведенні обласного управління міліції він не пройшов.

- Не треба думати, що це був постріл з пістолета Макарова або ще з чогось такого. Швидше за все, це було пневматична зброя, - повідомила помічник начальника ЦГЗ ГУМВС Новомосковська Тетяна Попова.

Очевидці події, проте, говорять, що куля, за словами хірурга, застрягла глибоко в кістці потерпілої, її довго не могли дістати. А коли дістали, то показали присутнім.

- Ви бачили кулю. У діаметрі - 9 міліметрів, не менше. Жовто-червоного кольору. Це явно не сірий шрот. Вже ми точно шрот від кулі відрізнити зможемо. Серед нас багато військових і тих, хто служив, - розповідали очевидці. - Жінка дивом залишилася жива. - Якби це була куля з бойової зброї, ми мали б труп! - спростовує заяви людей Тетяна Попова.

- Слідчим відділом порушено кримінальну справу за статтею 125 КК «Заподіяння легких тілесних ушкоджень». Ця кваліфікація попередня. Розпочато досудове розслідування. Коли жінка повністю пройде лікування, тоді буде визначатися тяжкість ушкодження, і, можливо, буде перекваліфікація. За повідомленнями джерел, версію про те, що постріл був зроблений саме з пістолета Макарова, слідство відпрацьовує.

Підстав для того, щоб підозрювати замовне вбивство, немає - постраждала явно була випадковою жертвою. А це означає тільки одне - «мажори» на джипах стали почуватися занадто вільно, просто п'янка за кермом, ДТП або наїзд на пішохода їм вже «радості» не приносять.

А ось постріляти в місті по людях - адреналінчику додає. Як ви розумієте, бойову зброю в нашій країні має не кожен зустрічний. А настільки специфічне поєднання - бойова зброя плюс джип - в народній свідомості міцно пов'язане з бандитами, «опричниками» нуворишів і можновладців, а також з правоохоронцями.

І пов'язане явно не безпідставно ... До речі, за день до того, що сталося, 16 березня, колишній співробітник відділу по боротьбі з економічними злочинами Тернівського РВВС Кривого Рогу Кузьмін погрожував охоронцю одного з супермаркетів ... пістолетом Макарова! Як випливає з відеозаписів камер спостереження, представники державної служби охорони, яких викликали співробітники супермаркету, ніяких заходів до правопорушника не вжили. І навіть не вилучили зброю!

0,333333333333 1 -1 3
Коментарів (2)

  • 22.03.2013 11:39
    #
    - 2 +

    Кваліфікація діяння кумедна. Відверто кумедна.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати