У Нємцова стріляли патронами 20-річної давності різних виробників

| За кордоном, Кримінал | Автор: Web admin

У Нємцова стріляли патронами 20-річної давності різних виробниківУ Нємцова стріляли патронами 20-річної давності різних виробників

Експерти встановили, що в російського опозиціонера Бориса Нємцова влучили чотири з шести випущених вбивцею куль. Пістолет на місці злочинець не кинув, а залишені ним гільзи викликали в експертів і слідчих тільки питання.

Всі патрони, використані кілером, виявилися калібру 9 мм, але виробленими в різний час і різними підприємствами.

Чотири патрони, судячи з маркування, були випущені Юрюзанським механічним заводом (Челябінська область) в 1986 році, а ще два - Тульським патронним заводом в 1992 році. Відзначимо, що термін придатності бойових патронів практично необмежений, якщо дотримувалися певні умови для їхнього зберігання, які забезпечити при тіньовому обігу боєприпасів досить складно.

З іншого боку, на думку експертів, знаходження в обоймі патронів різних виробників і років випуску може свідчити про те, що їх, як висловився співрозмовник видання з правоохоронних органів, "збирали з усіх кишень". Тобто зловмисники мали вельми обмежений доступ до боєприпасів, зазвичай поставляється пачками по 50 штук патронів в кожній або ящиками по 1000 штук. До того ж старі боєприпаси намагаються використовувати на стрільбах, видаючи для ведення бойових дій чи по службовій необхідності відносно нові.

При цьому, за попередніми даними, для вбивства Нємцова міг використовуватися пістолет Макарова або, як у випадку з оглядачем "Нової газети" Анною Політковською, газовий "Іж", перероблений для стрільби бойовими патронами. Останню зброю, звичайно, легше дістати, але вона, на думку експертів, вельми ненадійна при використанні. Учасники розслідування вважають, що кілер, швидше за все, відразу ж позбувся зброї, викинувши його в річку.

Враховуючи сам спосіб вбивства, зброя, особливості боєприпасів та інші обставини, співрозмовники видання з правоохоронних органів схиляються до версії про те, що злочин, швидше за все, було скоєно непрофесіоналами, які можливо навіть не знали, хто саме є їхньою ціллю.

Відзначимо при цьому, що слідчі вже знайшли багато спільного між вбивствами Анни Політковської та Бориса Нємцова. У всякому разі, кажуть вони, вже очевидно, що Нємцова, як і Політковську, вбивали під певні дати: марш опозиції, призначений на 1 березня, і день народження президента Росії Володимира Путіна 7 жовтня 2006 відповідно.

Крім того, учасники розслідування відзначають, що за Нємцовим так само, як свого часу за Політковською, довго стежили, поки вони не опинилися у відповідних для нападу місцях. У випадку з політиком Нємцовим не виключено, що умовою замовника було саме вбивство, вчинене з видом на Кремль.

Коментарів (7)

  • 02.03.2015 16:43
    #
    - 2 +

    Да чего там "непрофессионалы". Давайте сразу же "бытовуху" шить. Ментам не впервой.

    • 02.03.2015 18:03
      #
      - 0 +

      Мабуть і гаманець з годинником поцупили, точно "битовуха". Хоча, там і до самогубства договоряться.

      • 02.03.2015 18:13
        #
        - 0 +

        Чтобы не копировать огромные простыни текста, тут единственное видео с камеры и ряд вопросов касательно тотального несовпадения озвучиваемых версий убийства и видеозаписи самого убийства.

        nv.ua

        Как по мне, так сработали очень профессионально. Скорее всего и светофор переключили чтобы отсечь случайных свидетелей.

  • 02.03.2015 19:21
    #
    - 1 +

    Коментарій з ресурсу censor.net.ua"да ладно вам, Макаров, или Иж. ыгы, 7-8 выстрелов за 2 секунды. "каштан" или апс. " Від себе додам-у тих хто служить(в) довго завжди лишались "з'економлені" патрони...

    • 02.03.2015 19:45
      #
      - 0 +

      Джерри Микулек сделал 8 прицельных выстрелов в четыре мишени за 1,06 секунды. Что учудил один человек, то может повторить и другой...

  • 02.03.2015 20:37
    #
    - 1 +

    Какие еще пачки по 50 штук? Всегда ПМовские патроны были в картонных коробках по 16 штук.

  • 04.03.2015 16:56
    #
    - 0 +

    Старая как мир история килера Леши солдата когда за 2-ве секунды стрельнул три пули из мелкана-болтовика и все думали биатлонист, ясное дело работали не гопники с подворотни.......


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати