Наша зброя через п'ять років має перевершити російську – Турчинов

| Військова зброя та техніка, Політики та зброя | Автор: Web admin
По-русски

Наша зброя через п'ять років має перевершити російську – ТурчиновНаша зброя через п'ять років має перевершити російську – Турчинов

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що протягом п'яти років зброя українського виробництва повинна перевершити російські зразки.

Таку думку він висловив на міжвідомчій нараді з питань Державної цільової оборонної програми розвитку озброєння та військової техніки на період до 2020 року.

"Питання захисту нашої держави - пріоритет. Зброя та техніка, які сьогодні стоять на озброєнні армії, проектувалися і вироблялися в минулому столітті, тому наше завдання - забезпечити ЗСУ всім необхідним, що відповідає викликам ХХІ століття. Наші зброя і техніка повинні не поступатися, або перевершувати російські зразки", - підкреслив він.

У нараді взяли участь керівники силового, оборонного та фінансово-економічного блоків держави.

На думку Турчинова, бойовий досвід військовослужбовців в зоні проведення АТО на сході України вже виявив ряд недоліків в українському озброєнні.

"Це стосується як недостатньої кількості нових і сучасних видів озброєння, так і засобів розвідки, цифрового зв'язку тощо. Тому перед нашим ОПК стоїть масштабне завдання щодо забезпечення потреб країни в найсучасніших видах озброєння і військової техніки, які має відповідати викликам часу", - сказав секретар Радбезу, додавши, що на базі затвердженої Програми повинні плануватися оборонні витрати майбутніх бюджетів.

Коментарів (12)

  • 25.06.2015 12:07
    #
    - 2 +

    Важлива не зброя, а той, хто її скеровує.

    • 25.06.2015 12:54
      #
      - 5 +

      Важливі обидва фактори. Якщо пілот-асс буде курувати винищувачем часів вьетнамської війни, то 100% його зіб'є випускник училищм на сучасному винишувачі.
      Т-34 не має ходних шансів проти Т-64/72/80/90

      • 25.06.2015 17:18
        #
        - -1 +

        Коли я казав про "скеровує" я мав на увазі не того хто тримає.

  • 25.06.2015 13:11
    #
    - 5 +

    Ще б висловив думку про налагодження власного виробництва патронів...

    • 25.06.2015 13:31
      #
      - 1 +

      Не просто висловити думку, а почати виробнитство.

  • 25.06.2015 13:15
    #
    - 2 +

    Ні про що. Як був комсомольцем, так і лишився.

  • Важно какая мотивация и кто о будет создавать это современное оружие. Если это инженер в государственном Укроборонпроме на 3К грн. зарплаты и и бюджетом на разработку фонд заработной платы+10% результат легко прогнозируем.
    Этим вопросом должны иметь возможность заниматься все изготовители. Даже ЧП с 3-мя сотрудниками. Государство объявляет открытый конкурс с вменяемыми условиями на разработку, выбирает лучший образец, и потом оказывает помощь при запуске его в производство, если у разработчика нет собственных мощностей.

  • 25.06.2015 13:18
    #
    - 3 +

    росія витрачає на оборонку десь 4-5% ввп
    це трильони рублів і біля сотні мільярди долярів. ми витрачаємо в сто разів меньше - бо грошей таких в нас нема. нам не писюнами треба мірятися, а робити якісний стрибок у економіці і громадянському суспільстві. наприклад - хай цей пастор підтримає законопроект 1135-1

    • 25.06.2015 13:57
      #
      - 1 +

      1. Він ніякий не пастор. Це вже стало його погонялою, але не відповідає дійсності.
      2. Ніколи ця влада не підтримає 1135-1.

  • 25.06.2015 19:03
    #
    - 0 +

    Це станеться тільки при умові прийняття закону про цивільну зброю і боєприпаси та відповідних поправок до Конституції України. Щонайменше, це стосується розробок і виробництва стрілецької зброї, так як відсутність конкуренції та монополія держави в цьому сегменті ринку не призводить ні до чого видатного. Наприклад в США масса приватних збройових компаній, на ринку цивільної зброї перемагає продукція найкращих з них, а найвидатніші, всесвітньо відомі приватні компанії, регулярно отримують держзамовлення. Це ж стосується військової техніки. А так, як в Україні зараз, це, вибачте, продовження розпилу бабла. Доти, доки це не зрозуміють ті, від кого залежить прийняття рішень, та не проявлять політичну волю + вираз патріотизму не на словах, а в дії, нічого не змінеться.

  • 25.06.2015 20:52
    #
    - 0 +

    Кривавий пастор такий кривавий (:


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати