Рада запретила военным пользоваться мобильными в зоне АТО

| Силовые Структуры, Законодательство | Автор: Web admin
Українською

Рада запретила военным пользоваться мобильными в зоне АТОРада запретила военным пользоваться мобильными в зоне АТО

Депутаты Верховной Рады приняли закон о запрете военным пользоваться мобильными телефонами в зоне АТО.

За соответствующий закон "О внесении изменения в статью 143 Устава внутренней службы Вооруженных сил Украины" (№ 3531) проголосовали 244 народных избранника.

В частности, законом предусмотрено, что отныне порядок хранения и пользования личными фотоаппаратами, магнитофонами, радиоприемниками, мобильными телефонами, другими средствами мобильной связи и передачи информации, компьютерной и другой бытовой радиоэлектронной техникой для военнослужащих, исполняющих обязанности военной службы, устанавливает командир воинской части.

Комментариев (10)

  • Рада поки не дозволила держслужбовцям брати зброю в зону АТО
    Верховна Рада відправила на повторне друге читання законопроект, який дозволяє держслужбовцям при відвідуванні зони АТО мати при собі зброю.

    Законопроект №2806 "Про додаткові заходи щодо забезпечення індивідуальної безпеки осіб, які виконують службові обов’язки в межах території, на якій введений воєнний стан або проводиться антитерористична операція" у другому читанні та в цілому не набрав голосів.

    За повернення до повторного другого читання проголосували 230 депутатів.

    Законопроектом пропонують встановити, що особи, які виконують службові обов’язки в межах території, на якій введено воєнний стан або проводиться АТО, можуть тимчасово отримувати зброю та/або спецзасоби індивідуального захисту і сповіщення про небезпеку.

    Таке право пропонується дати членам Кабміну і представникам міністерств, членам РНБО, працівникам Адміністрації президента, інших центральних органів виконавчої влади, які виконують свої службові обов’язки у зоні АТО чи на території, де введено воєнний стан.

    Також таке право пропонують надати працівникам військово-цивільних адміністрацій, військових адміністрацій, місцевих держадміністрацій, територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, що на постійній основі виконують службові обов’язки у межах зазначених територій.

    Депутат Юрій Левченко зазначав, що це законопроект не поширюється на журналістів і волонтерів. Він пропонував внести поправки, які б дозволили їм також носити зброю в зоні АТО, але ні профільний комітет, ні депутати не підтримали цих поправок.

    Також не підтримали пропозицію Левченка зобов’язати держслужбовців перед отриманням зброї для виконання обов’язків у зоні АТО проходити медичний огляд та навчання з користування зброєю.

    "Українська правда"
    www.pravda.com.ua

    Показательно-против этой "ганьби Пашинського" голосовал Паросюк, не поддержали ее "САМОПОМИЧЬ" и "СВОБОДА "..."радикалы" поодержали "новации" Пашинского...

    • Также за "оружие для чиновников", проголосовал "правдолюб" Каплин...

      • Поименное голосование - w1.c1.rada.gov.ua

        • из стенограммы заседания ВР-
          13:29:38

          ЛЕВЧЕНКО Ю.В.

          Левченко, ВО "Свобода", 223-й округ, місто Київ.

          У нас зараз така дуже цікава ситуація в державі, що народні депутати мають доступ до зброї, а тепер цим законом пропонується дати доступ до зброї ще багатьом різним чиновникам. По цьому у Верховній Раді вже півроку висить законопроект про цивільну зброю і боєприпаси, який нікуди не рухається і звичайні люди, звичайні українці не мають можливості придбати собі вогнепальну зброю за нормальними процедурами...

      • 02.07.2015 06:29
        #
        - 0 +

        В данном случае я не вижу проблемы с Каплиным. Если человек за то, чтобы оружие было у всех людей, то вполне последовательно чтобы он был и за выдачу его чиновникам при выполнении обязанностей в зоне с высоким риском. Как раз худший вариант это Найэем, который считает, что менталитет чиновника намного лучше менталитета, а его жизнь важнее обычного украинца

        • 02.07.2015 16:04
          #
          - 0 +

          проблема есть, так как все происходит так как происходило при януковиче. Верхушка делает себя небожителями.А то что кто-то не видит проблемы в этом - это только потому что не дальновидный.

  • 01.07.2015 17:28
    #
    - 3 +

    Дуже важливе рішення. Без цього ніяк. Скоро ВР перейде до прямого керування ЗСУ. Буде приймати рішення по будь-якому питанню функціонування будь-якого підрозділу. От тоді тільки переможемо.

  • 01.07.2015 17:53
    #
    - 1 +

    Цікава наша Рада... як проголосувати про тилове забезпечення, то вони не можуть... а щоб щось там сидячи в Києві забороняти на фронті, то вони можуть... слів нема. Не забороняти треба, а працювати над культурою поводження з телефоном на передовій. Є правила, їх треба вивчити... а забороняти та вібирати.. а що замість? Сімпліксні радіостанції з якими бійці не вміють працювати?

  • Сдается мне что ноги тут растут в том числе от желания перекрыть доступ общественности к информации об положении в армии которую предоставляют мобилизованные блогеры Например zovzakona.org


  • Фиг его знает, плохо это или хорошо... С одной стороны, меньше сливов информации о расположении наших войск. С другой - вся связь по-прежнему держится на мобильниках. Как они собираются контролировать ситуацию в условиях отсутствия связи с подразделениями?


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать