Ярош пояснив наявність зброї у Правого сектора на Закарпатті

| Силові структури, Військова зброя та техніка | Автор: Web admin
По-русски

Ярош пояснив наявність зброї у Правого сектора на ЗакарпаттіЯрош пояснив наявність зброї у Правого сектора на Закарпатті

Лідер Правого сектора Дмитро Ярош пояснив звідки у його бійців зброя в мирних містах поза зоною АТО, зокрема на Закарпатті.

Про це на своє сторінці у Facebook написав журналіст Юрій Бутусов з посиланням на коментар Яроша.

"Мій наказ про вивезення зброї від 17 серпня 2014 року є чинним. Справа в тому, що серед бійців є ті, хто воює із самого початку, і вони використовують зброю, яку вивезли раніше цієї заборони", - цитує слова Яроша Бутусов.

Лідер ПС також запевнив, що зброя на Закарпатті необхідна для захисту від бандитів.

"Бійці використовували зброю тільки тому, що організували на кордоні блокаду контрабандних потоків, і отримували погрози від місцевої мафії. Закони України тут не діють, тому без зброї розмовляти з мафіозі – це занадто небезпечно. При цьому треба розуміти де і як застосовувати зброю. Наша мета – збереження України і збереження стабільності", - сказав Ярош.

За його словами, необхідно негайно вирішити кадрові питання в місцевій владі.

"Для того, щоб зберегти спокій і не допустити подальшого загострення, ми спільно працюємо з СБУ й Антитерористичним центром. Зараз я не можу сказати, чи є зв'язок з тими хлопцями, які пішли в гори. Скажу одне – ми зробимо все, щоб зберегти спокій. Українці повинні воювати зі зброєю на фронті, а не в тилу", - наголосив Ярош.

Раніше в Правому секторі заявляли, що зброя у бійців під час конфлікту в Мукачевому є трофейним.

Нагадаємо, 11 липня бійці Правого сектора вступили у протистояння з міліцією та місцевими бізнес-структурами в Мукачеві: сталася стрілянина з гранатомета й автоматів.

Ті, хто стріляв, сховалися в лісі і заявили, що складуть зброю, тільки якщо їм накаже їхній лідер Дмитро Ярош. Вони пояснюють свої дії боротьбою з контрабандою, до якої, за їхніми твердженнями, причетні місцеві чиновники.

Міліція і Правий сектор звинувачують один одного у стрільбі. Йдуть переговори. У багатьох містах України проходять мітинги прихильників Правого сектора.

1,0 1 -1 1
Коментарів (29)

  • 14.07.2015 12:43
    #
    - 9 +

    «Жодна політична сила не повинна і не буде мати жодних озброєних осередків», – заявив Президент.


    Згідно з даними вікіпедії "осередок" - це особа або група людей, навколо яких зосереджується яка-небудь діяльність, ядро.

    Члени організації УАВЗ є групою людей, які займаються якою-небудь діяльністю, тобто підпадають під визначення осередку.


    Згідно з даними вікіпедії "політика" - це визначена частина, програма або напрямок такої діяльності, сукупність засобів (інструментів) та методів (технік) для реалізації певних інтересів задля досягнення визначених цілей в певному соціальному середовищі.
    Члени організації УАВЗ мають чіткий напрямок діяльності, мають інструменти у вигляді інтернет сторінки, використовують різні законні методи для реалізації інтересів власників зброї задля досягнення визначених організацією цілей в серидовищі громадян України, тобто їх діяльність підпадає під визначення діяльності політичної.

    Сила. Організація УАВЗ використовую силу емпіричних даних, історичних знань та має юридичну силу, бо є офіційно зареєстрованою організацією.

    Тобто гарант Порошенко наказав членам організації УАВЗ здати зброю або покинути організацію.
    Оскільки усі члени організації УАВЗ є власниками зброї, то УАВЗ повинні покинути усі її члени, що означає припинення існування цієї організації.
    В іншому випадку усім членам УАВЗ наказано припинити бути власниками зброї.

    Також гарант повідомив, що хтось буде проводити "жорстке розслідування", "обшуки" та "затримання" "щодо всіх, хто до цього причетний", тобто до членів УАВЗ, бо вони підпадають під політичну силу, яка має озброєні осередки.

    «Має бути жорстке і принципове розслідування щодо всіх, хто до цього причетний. Обшуки, затримання і пряма кримінальна відповідальність», – підкреслив Петро Порошенко.

    www.president.gov.ua

    • 14.07.2015 19:56
      #
      - 0 +

      "...Жодна політична сила не повинна і не буде мати жодних озброєних осередків», – заявив Президент..."
      Прикол, виходить всі наші депутати, (заява Пашинського), які вирішили озброїтися попадають під цю заяву. Все ж сходиться. Заарештувати згідно указу Гаранта, всю Раду, або ж хай приймають Закон про зброю і тоді все буде по закону.

  • 14.07.2015 12:49
    #
    - 3 +

    От навіщо вже так забріхуватися? Визнати свою вину не можна? Брехня породжує недовіру. Неважно хто бреше МВС чи Ярош. Все птіци равниє но некториє равнее.

    • 14.07.2015 13:28
      #
      - 2 +

      ага, ще б сказав би як само ПС боровся з контробандою на західному кордоні. Остане що я чув, то було за часів майдана - якогось погранция до стовба привязали.

  • 14.07.2015 13:10
    #
    - 6 +

    Ой, та можно только гадать кто прав, кто виноват...
    Начали войну с контрабасом и крышующей мафией? Вопрос: почему именно сейчас? неужели уже войну выиграли, что взялись за внутренних врагов?

    Была версия что бандюки не поделились, а ПСу деньги нужны для семей погибших бойцов (благородно) или для поддеркжи собственной деятельности (вобщем-то тоже понятно). Ну и с кого их брать, как не с бандюков. В наличии бандюков, никто не сомневается (если есть контрабас - значит кому-то это выгодно). Но зато все оценивают действия ПС. Как-то однобоко получается.

    • 14.07.2015 14:03
      #
      - -1 +

      Грабь награбленное?! Тогда чем в таком случае ПС от рекетиров отличается?! И не надо мне тут вещать про цели и прочее. Если для достижения цели надо пойти на подлость и брехню - цель - гавно.

      • 14.07.2015 14:38
        #
        - 0 +

        Уважаемый Иван. Вы, наверно, неправильно оценили мой комментарий. Я ни в коем случае не пытаюсь защитить или оправдать ПС. Я писал, что где-то проскакивала "какая-то там версия".

        "И не надо мне тут вещать про цели и прочее" - я пишу не конкретно Вам в личном сообщении, а лишь оставил комментарий под новостью.
        Если вы решили, что мой коммент личный выпад против Вашего мнения, это Ваша проблема. Я не ставил целью убедить сообщество, что ПС белые-пушистые борцы со злом.

      • 14.07.2015 15:26
        #
        - 0 +

        Почему бы и не обсудить? Цель ведь как раз и определяет оценку действий. Вот возьмем, к примеру три разные ситуации:

        1. Грабитель стреляет в продавца во время ограбления магазина.

        2. Полицейский стреляет в преступника, который оказывает вооруженное сопротивление во время задержания на месте преступления.

        3. Мать стреляет в нападающего для того чтобы спасти свою жизнь и жизнь своих детей.

        Как видите, действие во всех трех случаях абсолютно одинаковое: один человек стреляет в другого. Разная только цель, ради которой совершается это действие. Одинаково ли виноваты все трое стрелявших в этих ситуациях?

        • 14.07.2015 15:34
          #
          - 0 +

          Можно и обсудить, ведь сейчас во всех СМИ очень рьяно обсуждаются действия ПС, а цели которые преследовались открытием огня затронуты лишь вскользь.

          Отвечая на ваш вопрос: Нет, конечно степень вины во всех трех случаях разная, и должна определяться, уж точно, НЕ по существующим нормам.

    • 14.07.2015 15:17
      #
      - 0 +

      Нужно честно признать, что в обозримом будущем Украина не сможет выиграть войну с Российской Федерацией. Пока получается только сдерживать наступление, создавая Минскими договоренностями замороженный конфликт. Вы предлагаете отложить проведение реформ, борьбу с коррупцией и внутренним врагом, который уничтожает страну изнутри, на неопределенный срок. Уверены, что наша страна протянет без давно назревших реформ еще хотя бы десяток лет и сможет победить в тяжелой войне с такой ордой нахлебников на шее? Что Запад будет бесконечно содержать за свой счет прогнивший клептократический режим?

      • 14.07.2015 15:23
        #
        - 0 +

        Ви все вірно підмітили. Претензій немаю до жодного вислову і у всьому згоден. Тільки до чого тут реформи до теми яку ми тут обговорюємо?

        • 14.07.2015 16:14
          #
          - 1 +

          Мой коммент относился к вопросу от Иван Авраменко заданному выше: "неужели уже войну выиграли, что взялись за внутренних врагов?"

          Приходится, увы, патриотам воевать на два фронта, одновременно с внешним врагом и с внутренним.

          • 14.07.2015 16:18
            #
            - 0 +

            Ні вибачте - але ви вдарилися в демагогію і підміну понятть. Тому шо цитую ваше ж питання "Что Запад будет бесконечно содержать за свой счет прогнивший клептократический режим?"

            Для заходу те шо відбувається зараз виглядає отак - (буду цитувати ваш же пост з модифікаціями) в Україні відкладене проведення реформ,відсутня боротьба з корупцією і є внутрішній ворог який знищує країну зсередини. Плюс невідомо яка організація ПС яка ділить ті ж корупційні схеми з застосуванням важкої зброї. Отак це виглядає для заходу. Вони в геройські вчинки ПС вникати не збираються.

            • 14.07.2015 16:56
              #
              - 0 +

              Ок. Будем опираться только на факты. Делили ли ПС доходы от контрабанды или нет - точно неизвестно. Никто из тут присутствующих со свечкой во время переговоров не стоял и никакого объективного расследования не проводилось. Так что если мы не будем учитывать взаимные обвинения сторон-участников, которые ничем не подкреплены, то в сухом остатке останется следующее:

              Среди бела дня произошла перестрелка с ранеными и даже погибшими. С одной стороны находились члены военно-патриотической организации ПС, с другой представители ОПГ-контрабандисты при прикрытии крышующей их милиции. Это уже (независимо от предполагаемых мотивов сторон) очень неприглядная картинка откуда ни смотри - хоть с Запада, хоть с точки зрения обычного гражданина.

              К обеим сторонам конфликта есть много вопросов, но куда больше их возникает к представителям властей. Почему только вчера по распоряжению Яценюка был отстранен руководящий состав Закарпатской таможни на время проведения расследования. Разве раньше не было ничего известно о контрабанде на Закарпатье и о связях местных ОПГ с местной милицией и таможней?

              Почему членам ПС и ни в чем не повинным прохожим пришлось заплатить своими жизнями для того, чтобы хоть что-то сдвинулось с мертвой точки?

              • 14.07.2015 17:08
                #
                - 0 +

                Члени ПС мене як жертви взагалі не викликають жалю. Їх ніхто не заставляв їхати на разборкі на джипах з туреллю кулеметом і при зброї. Кого дійсно шкода це випадкових перехожих. Тому саме ізза жертв серед випадкових перехожиш ПС сам себе підставив. Якшо говорити про владу - так. Її безділяьність приводить до таких порядків. Але чому саме закарпаття? Місцеве населення живе за рахунок цієї контрабанди. І не розумію чому саме говорять тільки про сигарети? Сигарети не наносять жодної шкоди україні. Тому шо контрабанда сигарет виникла тільки тому шо існують квоти в ЕС скільки Україна може поставляти товару в інші країни. Пряма шкода від контрабанди сигарет тільки для сусідніх держав. Зато є вигода як тютюновим виробникам які так додатково пхають свою продукцію маючи місцеве населення за дешевий спосіб переправки за кордон. Плюс кормушка прикордонників митників СБУ і міліції. А у вас не виникають питання чому саме ПС вліз туди? Чому не на контрабанду Ахметова в зону АТО. Від якої ми реально несемо прямі збитки атой й реальні втрати в людях. Чому Роман Стойка ше кільака років тому був контрабандистом www.youtube.com а тут вже з ПС хотів вирішити і закрити питання контрабанди www.youtube.com. Це як називається пчьоли протів мьода? І це тільки факти. Без висновків.

  • 14.07.2015 13:27
    #
    - 4 +

    А можна всім по кулеметику?

    • 14.07.2015 14:05
      #
      - 2 +

      кулеметика треба просити у голови "осередка" :)

    • 14.07.2015 15:01
      #
      - -2 +

      Пожалуйста. На востоке этого добра навалом. Едете добровольцем ДУК в зону АТО, находите первого попавшегося сепаратиста-пулеметчика, забираете у него оружие - и будет у вас тоже свой "кулеметик". Как видите, всё очень просто - было бы желание :)

      • 14.07.2015 16:54
        #
        - 0 +

        А ви кіно "Убити дракона" дивилися? Якщо ні - обов"язково подивіться, то може зрозумієте яку дурню тільки що написали.

        • 14.07.2015 17:08
          #
          - -1 +

          не смотрел, но позвольте я угадаю, в этом фильме, наверное, ничего не говорится о том, что хамить в интернете незнакомым людям это как-то нехорошо?

          на будущее, если у вас есть свое мнение, которым вам очень не терпится поделиться с окружающими, то лучше это делать в корректной и аргументированной форме, а угадывать что и где там вам кажется "дурней" у меня нет желания...

          • 14.07.2015 17:15
            #
            - 0 +

            Будь ласка, утримайтеся від своїх вказівок на адресу незнайомих людей стосовно їхнього права говорити і думати те, що їм хочеться. Бо свободу думки і висловлювань у цій країні поки що ніхто не скасовував. Фільм якраз про це.

            • 14.07.2015 17:28
              #
              - -1 +

              т.е. банальное сетевое хамство для вас это и есть пресловутая "свобода думки і висловлювань"? ок, принято. наш диалог на этом вполне можно завершить.

              • 14.07.2015 17:30
                #
                - 0 +

                тобто, будь-яку незгоду з вашою точкою зору ви апріорі сприймаєте, як хамство? ок, справді краще припинити.

      • 15.07.2015 12:15
        #
        - 1 +

        "Не говорите, что мне делать и я не буду говорить куда Вам идти".
        Достаточно культурно?

  • 14.07.2015 14:56
    #
    - 3 +

    Голова УГКЦ Святослав Шевчук відомий, як "+ Святослав" заборонив "Загальну декларацію прав людини".


    Як відомо, злочинці скоюють свої злочини в усіх містах, в тому числі і у "мирних". Під час скоєння злочину, при посяганні на життя, здоров'я або волі потерпілої людини, злочинець може отримати збройний опір. Під час збройного опору злочинець може померти.
    Якщо є загроза життю, здоров'ю або волі потерпілого і ніхто не припиняє правопорушення, бо:

    "загибель людей у мирному місті за жодних обставин не можна виправдати благими намірами тих, хто взяв до рук зброю."

    Тоді злочинець доведе своє правопорушення до кінця. Тобто згвалтує Вашу дружину, вкраде Вашу дитину, примусить вас проти власної волі робити огидні для Вас речі, завдасть тілесні ушкодження та заріже Вас.


    Звернімося до пактів ООН:

    "Міжнародний пакт про громадянські та політичні права

    Стаття 23

    1. Сім'я є природним і основним осередком суспільства і має
    право на захист з боку суспільства і держави.

    Стаття 24

    1. Кожна дитина без будь-якої дискримінації за ознакою раси,
    кольору шкіри, статі, мови, релігії, національного чи соціального
    походження, майнового стану або народження має право на такі
    заходи захисту, які є необхідними в її становищі, як малолітньої,
    з боку її сім'ї, суспільства і держави."

    Тобто захищати від гвалтівника/вбивці/грабіжника свою сім'ю та дітей і сім'ї та дітей інших членів суспільства може кожен, хто належить до суспільства.


    " Загальна декларація прав людини
    Прийнята і проголошена резолюцією 217 A (III) Генеральної Асамблеї ООН від 10 грудня 1948 року

    Преамбула

    Беручи до уваги... що створення такого світу, в якому люди будуть... вільні від страху і нужди, проголошено як
    високе прагнення людей."

    Тобто високим прагненням людей ООН визначило звільнення людей від страху. Від страху, що ти не зможеш захистити дружину від згвалтування, сина від викрадення, а себе від примусу.

    Своєю заявою "+ Святослав" заборонив ряд статей ООН та наказав вилучити у людей право на захист.


    news.ugcc.ua

  • 14.07.2015 15:12
    #
    - 2 +

    Разумеется, что делили, но есть 2 стороны:
    1. Сторона, которая нелегально добывает деньги на контрабанде и использует их для разжигания сепаратизма в Украине
    2. Сторона, которая нелегально добывает деньги на контрабанде и использует их для укрепления территориальной целостности, помощи раненным патриотам и обеспечения деятельности тех патриотов, которые находятся на передовой.

    В сферической вакуумной европейской стране и те и те - бандиты. В украинской реальности я всецело на стороне вторых.

    • 14.07.2015 16:09
      #
      - 4 +

      Я не военный.
      У меня есть логическое мышление, которое мне подсказывает, что боец(стрелок) готовя атаку и (первым стреляя)-нападая первым будет иметь преимущество в виде убитой жертвы.
      Убитые есть только у ПС, ну неужели в отряде ПС неспособны попасть первым выстрелом в человека?
      Я в это не верю. А верю в то, что у ПС есть навык не растеряться будучи обстреляными, что показывает хронология событий. И напомню, что СМИ не отрицает факт присутсвия каких-то "людей Ланя", но я что-то не читал новостей что "Зажержаны 100500 людей Ланя"

      • 14.07.2015 17:36
        #
        - 1 +


        Паша К. Кашчук added 4 new photos — with Roman Sinicyn at Корчма "Деца у Нотаря".
        Just now ·
        На всякий случай констатирую.
        У ПС двое погибли в перестрелке с милицией, один после атаки на блок-пост. Второй точно не могу сказать, скорее всего тогда же.
        Двое раненых в больнице, условия у них нормальные. Под охраной альфы.
        Еще двое сдались сами с целью, как говорят силовики, чтобы донести информацию о происшедшем. Уже в Киеве, охраняются, как свидетели. С "потерянными" ведутся переговоры при участии Яроша в т.ч.
        Самая горячая заруба была у ПС с Беркутом местным. Но судя по всему никакой засады ментов не было, была попытка остановить правосеков силами гайцов и другой мелочи, беркут буквально в этот момент приехал по тревоге на богдане и сразу же "отхватил". Трое тяжело раненых. В автобусе дырка от 12.7 прямо над головой водилы. Еще пара дырок от АК.
        Судя по всему именно эти же беркуты и вальнули в след уезжающим правым и сделали 200, 300. Винить беркут в данной ситуации я бы не стал, хоть убейте - действовали по инструкциям.
        Да, часть информации взято со слов непосредственно беркута, но они, знаете, врать не особо умеют - на лицах видно, что правда smile emoticon К тому же одновременно общались с разными бойцами и все сходится в принципе.
        Во время этой перестрелки и были ранены пара гражданских на заправке и на дороге. Кроме рпг и дшк, летали гранаты.

        Як це вяжеться з Вашими здогадками? Нагадаю на разборці голову охоронцю прострелили. Вбиті з ПС були вже після інциденту з охоронцем коли їх хотіли зупинити.

  • 15.07.2015 11:38
    #
    - 0 +

    Отмазки для лохов.
    1. Есть база оружия на 17.08.14? Нет? Если нет, то это не приказ, а писулька. (О моральной стороне вопроса вывоза оружия с АТО летом 2014-го как-то и говорить не хочется...)
    2. Для защиты от каких бандитов нужны крупнокалиберные пулеметы и противотанковые гранатометы? И причем здесь милицейские авто? Или Ярошу слабо прямо назвать ментов бандитами и сказать, что ПС борется с ментами?
    3. Можно поподробнее о "блокаде контрабандных потоков"? Где задержанные или сожженные фуры, вагоны с контрабандой? Не блокада, а борьба за право возглавить. Т.е. банальная бандитская стрелка.

    И не надо говорить о целях. Цель не оправдывает стредства. Когда ради цели применяешь негодные средства, меняется и сама цель.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати