Час для другої поправки-4. Звіт за липень

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin
По-русски

Час для другої поправки-4. Звіт за липеньЧас для другої поправки-4. Звіт за липень

Швидко мовиться, однак неймовірно довго збройова кампанія робиться. Та попри усі перепони вона все ж таки рухається вперед.

Для запалу – ось відео з Громадського ТБ, яке стало інформаційним партнером Петра і Мазепи, і тому теж захотіло посильно приєднатись до кампанії.

Незаконное оружие — источник дохода для украинского МВД — эксперт

Варто зауважити, що в українському інформаційному просторі просто неможливо знайти людину, котра згодилась би публічно виступити проти ініціатив УАВЗ щодо запровадження збройового законодавства (гостьові редактори Громадського не дадуть збрехати).

Всі відмовлялись публічно дискутувати з нами (і в першу чергу з Георгієм Учайкіним, звичайно). Що взагалі-то теж можна назвати аргументом на користь УАВЗ. Якщо існує багато противників, але пояснити свою позицію розбірно і публічно, на камеру, ніхто з них не може – це свідчить не на їхню користь.

Тому у ролі хоплофобів довелося виступити ведучим. Це не їхня позиція – це робота у рамках ефіру, не судіть строго.

А поки Георгій уособлював зважену та аргументовану позицію, я намагався вдавати із себе хаос і свавілля. Саме тому посеред ефіру я дістав пістолет. Мені здається, це досить переконлива демонстрація того, що зараз зброя легко може потрапити до рук психічно непридатних до цього людей на тій лише сумнівній підставі, що вони можуть собі купити посвідчення журналіста або іншого Йовбака.

В ефір не потрапила моя заздалегідь заготовлена промова, в якій я хотів сказати, що, в принципі, важливо боротися за якісну роботу правоохоронних органів, і, звичайно ж, міліція повинна приїжджати на виклик не через дві години, а через 10 хвилин.

Але, якщо проаналізувати сформовану ситуацію – озброєний ідіот проніс зброю на телестудію – покращення роботи правоохоронців призведе тільки до того, що після безперешкодної кривавої розправи у озброєного ідіота буде не дві години, щоб залишити студію, а 9 з половиною хвилин. Це означатиме лише те, що йому доведеться поквапитись, а зовсім не те, що інші люди будуть у безпеці.

І до інших новин

Ми вжили досить активні заходи, щоб розміститися у місті Харкові на дорожній стіні в метро. Там нам запропонували відмінні умови, і вартість контакту, незважаючи на те, що це велике місто, була дуже вигідною. Однак, при безпосередньому розміщенні, нас спіткала прикра несподіванка. Агентство рішуче відмовилося розміщувати нашу продукцію, бо на плакаті одним з елементів планувався папуга, у якого замість дзьоба пістолетний ствол.

Агентство категорично відмовилося від розміщення, оскільки, на його думку, птиця порушує статтю 20 закону «Про рекламу», в якій заборонено зображувати зброю, зокрема іграшкову, а також вибухівку.

Тут, в принципі, можна посперечатися про те, наскільки птах є вогнепальною зброєю, і як з нього стріляти, але проблема, як на мою думку, полягає зовсім в іншому.

Чому зображувати зброю забороняють саме кампанії, що бореться за право громадян на захист? Чому не забороняються реклами МВС, ЗСУ, НГУ і добровольчих батальйонів? Тому що МВС і ЗСУ пропагують патріотичні почуття? А ми які почуття пропагуємо, якщо не патріотичні?

У своїх посланнях ми говоримо про відповідальність та законність (нагадую, незаконно придбати і носити зброю набагато простіше і дешевше), ми пропагуємо цивілізовані відносини між громадянином і державою. І навіть гасло на плакаті – «легальна зброя – захист від нелегальної». Тобто ми безпосередньо боремося із незаконним обігом зброї.

Але нам не можна

Окей, залишимо у спокої НГУ та ВСУ. Однак, на кожному ліпшому постері кожного другого фільму (включно з фільмами «Пікселі» та «Міньйони»), зображено зброю – холодну, вогнепальну, вибухові речовини тощо. І ніхто не протестує проти цього прямого порушення статті 20 закону «Про рекламу». Якщо чесно, така несправедливість викликає у нас дику лють. Що за вибіркове правосуддя? Чому дурні елементи законодавства застосовуються саме до нашої кампанії, а не до тисяч явних порушень? Це тому що я чорний?

Така поведінка – відверта дискримінація, і ми будемо з нею боротися. Але це зовсім інша історія, яка не стосується кампанії за збройове законодавство.

Загалом, юридичні параноїки серйозно пригальмували хід подій, однак ми раді повідомити шановним читачам і інвесторам кампанії, що, незважаючи на цей опір на кожному кроці, ми не здаємося і продовжуємо. І перші рекламні матеріали вже розміщені.

У Запоріжжі ми розмістили багатометрові банери за адресами Перемоги, 63 та Жуковського, 36. Ось фото:

Банери в ЗапоріжжіБанери в Запоріжжі

Банери в ЗапоріжжіБанери в Запоріжжі

Банери в ЗапоріжжіБанери в Запоріжжі

Це вкрай багатолюдні місця, рано чи пізно банер побачать всі жителі міста. Особливо радує те, що місця для розміщення нам видав безкоштовно і на необмежений час користування запорізький бізнесмен Макс Дрозденко, тому висітимуть вони там дуже довго, оренду ми не платимо, а заплатили лише одноразово за друк і монтаж поверхонь. Усім спасибі і ура!

У Миколаєві розміщення не таке вигідне з погляду фінансів, але ще вигідніше за кількістю контактів. Тому що ми зайняли відразу 23 поверхні на рівні очей на центральній пішохідній вулиці Миколаєва – вулиці Радянській. Таким чином, індекс пізнаванності кампанії у місті Миколаєві відразу злітає до небес. Ми виходимо з 3-го по 16-е серпня.

Якщо у нас вистачить грошей на те, щоб протримати поверхні хоча б кілька місяців, можна буде говорити про те, що в Миколаєві ми домоглися прогресу, і переходити там до формування пулу агітаторів і роботі на вулиці.

Ще хороші новини

Нам вдалося виробити дешевший варіант футболки, у порівнянні з футболкою зі страусом за 1200 грн. Наступна серія футболок коштуватиме приблизно 500 грн. Більше того, на відміну від попередньої серії, нова буде представлена довгоочікуваним розміром ХХL та українською мовою.

Проте чудес не буває, зменшення собівартості вплинуло на якість – футболки з неймовірно крутих стали просто крутими.

Крім того, ми отримали дозвіл на розміщення наших плакатів в магазині «Мілітарист», і зараз наш дизайнер готує матеріал, що відповідатиме і тематиці магазину, і стилістиці кампанії.

Крім того, ми працюємо над тиражем наклейок на автомобілі.

А також ми отримали пропозиції від ряду торгівельних точок, що готові розмістити у себе наші плакати і агітаційну продукцію. Тому зараз ми працюємо власне над продукцією, як буде готова – почнемо друкувати (якщо знайдемо гроші) і розміщувати.

Загалом, наш меседж такий

Незважаючи на те, що липень – вкрай мертвий місяць, щоб можна було швидко що-небудь зробити, ми намагаємось встигнути зробити хоч щось до настання осені і початку передвиборчої кампанії у регіонах, коли ціни на зовнішню рекламу злетять до небес. Тому нам важливо розміщуватися там, де нас не зженуть місцеві «кандидати Василі» – на партнерських поверхнях, у лояльних активістів на балконах тощо.

Звичайно, ми розуміємо, що літо – не той час, коли можна розраховувати на те, що люди зроблять благодійний внесок. Але ми все ж були б дуже вдячні нашим дорогим читачам, якщо вони змогли відірвати від серця посильний внесок на проведення кампанії.

Гасло, яке ми зараз використовуємо: «легальна зброя – захист від нелегальної». Цим ми хочемо сказати, що навіть якщо ви хоплофоб і вважаєте, що населенню не потрібна вогнепальна зброя, ви все одно повинні приєднатись до нашої кампанії.

Тому що ми боремося не за зброю, а за її легалізацію. За законодавство, яке візьме обіг зброї під контроль. Ми припускаємо, що ви проти зброї. Це ваше право. Але ми не можемо навіть уявити собі, що ви хочете, щоб обіг зброї контролювався не законом, котрий був поданий пулом експертів і ухвалений Верховною Радою, а службовою запискою і закритим розпорядженням, який підписав якийсь безіменний міліцейський генерал.

Якщо, звичайно, ви не той самий генерал, його родич або інша посадова особа, котра отримує прибуток від незаконного обігу зброї.

Допомогти кампанії можна за цими координатами:

1. Карта ПриватБанку № 4731 1856 0370 9301 (UAH) на ім'я Нойнец Олени.

2. Реквізити для SWIFT-переказів:

2.1. Для переказів в доларах:

BENEFICIARY: Одержувач (П.І.Б. власника рахунку англійською мовою) – NOINETS OLENA

ACCOUNT: Рахунок у банку одержувача (номер пластикової карти або поточний рахунок в ПриватБанку) – 4731185603709772

BANK OF BENEFICIARY: Банк одержувача – PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X

INTERMEDIARY BANK: Банк-кореспондент – JP MORGAN CHASE BANK, SWIFT CODE: CHASUS33

CORRESPONDENT ACCOUNT: Рахунок банку одержувача в банку-кореспонденті – 0011000080

IBAN: UA753052990004731185603709772

2.2. Для переказів у євро:

BENEFICIARY: Одержувач (П.І.Б. власника рахунку англійською мовою) – NOINETS OLENA

ACCOUNT: Рахунок в банку-одержувача (номер пластикової карти або поточний рахунок в Приватбанку) – 4731185605507810

BANK OF BENEFICIARY: Банк одержувача – PRIVATBANK, SWIFT CODE: PBANUA2X

INTERMEDIARY BANK: Банк-кореспондент – Commerzbank AG Frankfurt am Main Germany, SWIFT CODE: COBADEFF

CORRESPONDENT ACCOUNT: Рахунок банку одержувача в банку-кореспонденті – 400886700401

IBAN: UA943052990004731185605507810

Для переказів в рублях РФ (ну хіба мало, що може статись):
: 56 Банк-Посередник: ВАТ «Ощадбанк Росії», Москва, РФ
БИК 044525225, К / С 30101810400000000225
ІПН 7707083893
СВІФТ: SABRRUMM

: 57D Банк Бенефіціара: / +30111810100000000540
АТ «СБЕРБАНК РОСІЇ»
Київ, Україна

: 59D Бенефіціар: 26208001084527
Нойнец Олена Анатоліївна

3. Рахунки БФ «Беловодье»:

3.1. Рахунок у ПриватБанку № 26001053222634 (UAH)
МФО 326610
ЄДРПОУ 39554728

3.2. Рахунок у ПриватБанку № 26008053212926 (EUR)
МФО 326610
ЄДРПОУ 39554728

3.3. Рахунок у ПриватБанку № 26004053214672 (USD)
МФО 326610
ЄДРПОУ 39554728

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 1177 , Коментарів: 17 - 12 +
1,0 1 -1 12
Коментарів (17)

  • 31.07.2015 13:29
    #
    - 13 +

    "Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод
    Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод,
    Бо вам призначено скалу сесю розбить." (Iван Франко)

  • 31.07.2015 13:44
    #
    - 2 +

    Ствол ніколи не можна направляти на людину. Це було чітко показано Георгієм на відео.
    Дякую за "поправку"

  • Хорошая новость про более доступные футболки и наклейки(жду Игельса). Думаю не плохо бы еще приблизить компанию к владельцам оружия. Например призывом помочь проекту стоимостью 10+ патронов. Это будет вполне доступно.
    Логотипы и призывы акции можно размещать на всякой канцелярской продукции (календари, ежедневники, ручки). Можно продавать их через Инет-магазин.
    К началу следующей сессии ВР хорошо было бы начать мозолить глаза депутатам. Если будут ресурсы - хотя бы один крупный рекламный носитель в их видовой доступности возле ВР

    • 03.08.2015 18:04
      #
      - 0 +

      футболки за 1200 и 500 грн... они что, с золотой нитью?

  • 31.07.2015 14:58
    #
    - 7 +

    "...Всі відмовлялись публічно дискутувати з нами (і в першу чергу з Георгієм Учайкіним, звичайно)..."
    Все правильно, якщо заперечити нічого, крім "затяганих фраз", то легше відмовитись від дискусії.
    Пану Георгію респект. Як завжди все чітко й виважено.

  • 31.07.2015 15:08
    #
    - 1 +

    Жаль, что в Харькове не получилось в метро

  • 31.07.2015 15:18
    #
    - 3 +

    Ой хочеться вірити в те, що наше телятко тай вовка зїсть. Але вовк, досі е вовком, а ми телята.
    Вони приймуть цей закон тільки тоді, коли якийсь другий страх, буде більшим, ніж страх втрати монополії на торгівлю зброею.

  • Пан Георгій, як годиться, чіткий та виважений! Респект!

  • В дополнение. Андрей Шевченко анонсировал к осени возможность подачи петиций на сайте ВР.
    youtu.be

    Возможно это тоже стоит учесть в ходе кампании.

  • 31.07.2015 18:58
    #
    - 2 +

    Сьогодні розмовляв із кількома хлопцями про легалізацію КС. З початку було: "ні, поки зарано", "зараз не час" і т. ін.
    Але після прикладу-порівнянню водіїв, серед яких адекватних набагато менше - хлопці ЗАМИСЛИЛИСЬ.
    Впевнений, що трохи роз'яснювальної роботи вкрай необхідно нашому населенню. Потрібно примушувати людей замислитись, роз'яснювати їм різницю між зареєстрованою, та нелегальною зброєю.

    • 01.08.2015 22:14
      #
      - 1 +

      Мені подобається порівняння з водіями. Щоб вбити людину зі зброї треба трохи постаратися. Щоб вбити автомобілем нічого не треба - люди самі під колеса кидаються, або нехтують безпекою під час керування авто.

  • 31.07.2015 20:48
    #
    - 2 +

    пан Учайкин молодец все таки ! так технично и четко "отрезал" журналюгу. Очень удачно про Дикий Запад и США.

  • 01.08.2015 00:07
    #
    - 1 +

    Георгий , спасибо)Вы как всегда доступно и правильно объяснили)

  • 03.08.2015 10:17
    #
    - 0 +

    Георгий просто феноменально поступил в кадре повернув ствол по направлению от человека!!!

  • 03.08.2015 11:59
    #
    - 1 +

    Бросьте уже это слово "население". Ми ж прагнемо побудувати ГРОМАДЯНСЬКЕ суспільство, тож можна казати "ГРОМАДЯНИ", "мешканці".

  • 03.08.2015 13:07
    #
    - 2 +

    Я понимаю, что меня сейчас заминусуют, но все же.

    Ребята, а какой маркетинговый (агитационный) смысл несет в себе попугай с головой-пистолетом? Я понимаю на футболках – креатив привлекает внимание, но на баннерах зачем он?

    Второе. Если трусливые рекламщики отказались размещать изображение пистолета (знакомо, мне даже запрещали размещать фото декольте – якобы оно сексистское), почему бы не биться головой о стену, а просто переделать макет, раз все остальные условия такие волшебные?

    • 04.08.2015 11:44
      #
      - 0 +

      Да, и еще одно. На баннерах я вижу только надпись "Легальное оружие" – все остальное мелкое и не читается, о чем вообще речь. Тоесть складывается впечатление что в этом доме просто-напросто оружейный магазин. Где же ваши дизайнеры с зарплатой по 15 тысяч?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати