Випробування на витривалість полімерних пістолетів калібру 9мм з однорядними магазинами

| Короткоствольна зброя, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin
По-русски

Guns & Ammo’s Single Stack 9mm ShootoutGuns & Ammo’s Single Stack 9mm Shootout

Журнал «Guns&Ammo» провів випробування на витривалість майже всіх полімерних субкомпактних пістолетів калібру 9мм, що пропонуються на ринку.

Патрони, котрі використовувалися для випробування, були від одного виробника – Winchester Train&Defend з 147-грановою кулею. Всі пістолети, окрім S&W M&P9 Shield, були новими, і жодного разу не змащувалися і не чистилися.

Пістолети, що брали участь у випробуванні:

Beretta BU9 Nano

Beretta BU9 NanoBeretta BU9 Nano

Вага: 580 грам
Місткість магазину: 6+1 або 8+1 з подовженим магазином
Покриття: чорне, нітрідове
Руків’я: полімерні накладки
Приціл: триточковий, з регульованим ціликом. За $ 200 можна встановити ЛЦВ Crimson Trace
Зусилля спуску: 3,7 кг
MSRP: $ 450

Цей пістолет добре сидить в руці, особливо при використанні подовженого магазину. Але після 12 пострілів відлетів цілик, а на 363 пострілі – мушка. Також у цього пістолета немає затримки затвора, що каже не на його користь. Проте він легко розбирається за допомогою пласкої викрутки або порожньої гільзи.

Glock 43

Glock 43     Glock 43

Вага: 500 грам
Місткість магазину: 6+1
Покриття: чорне, нітрідове
Руків’я: полімерне
Приціл: з білими крапками, U-подібний цілик
Зусилля спуску: 3,8 кг
MSRP: $ 549

Пістолет з відмінною кучністю влучання – після того, як з нього випустили 625 куль, був проведений тест на точність, результатом якого стала група з п'яти влучань у межах 1,89 дюйма з 25 ярдів. Після тесту всі учасники сказали, що обов'язково придбають собі саме цю модель.

Kahr CM9

Kahr CM9   Kahr CM9

Вага: 470 грам
Місткість магазину: 6+1
Покриття: матове, нержавіюча сталь
Руків’я: полімерне
Приціл: з білими крапками
Зусилля спуску: 2,8 кг
MSRP: $ 549

Незважаючи на досить довгий хід спускного гачка, сам спуск був відмінним, а через 650 пострілів він навіть трохи «пом'якшав». Kahr CM9 виявився досить точним та надійним, і при стрілянні з нього не виникало жодних проблем. Стрільці зі слабкими руками зауважать досить тугий хід кожуха-затвора.

Kel-Tec PF-9

Kel-Tec PF-9Kel-Tec PF-9

Вага: 410 грам
Місткість магазину: 7+1
Покриття: паркерізована сталь
Руків’я: полімерне
Приціл: триточковий, регульований цілик
Зусилля спуску: 3,3 кг
MSRP: $ 333

Один з небагатьох полімерних пістолетів з курковим УСМ, та ще й з планкою для аксесуарів. Він дуже легкий, точний і тонкий, але прицільні пристосування виявилися занадто маленькими. Через тонке руків’я, сила відбою завдає болю рукам. Стрільцям навіть довелося надіти рукавички. Іноді пружина екстрактора випльовувала стріляні гільзи аж на 10 метрів.

Ruger LC9s Pro

Ruger LC9s ProRuger LC9s Pro

Вага: 490 грам
Місткість магазину: 7+1
Покриття: чорноблискова сталь
Руків’я: склонейлонове
Приціл: триточковий, регульований цілик
Зусилля спуску: 2,3 кг
MSRP: $ 449

Міцний середняк з непоганою кучністю влучання. Від звичайного LC9s, ця версія відрізняється поліпшеним, більш легким спускним гачком. На пістолет можна легко встановити ЛЦВ або ліхтарик, також на ринку вже з'явилися магазини на 9 набоїв.

SIG Sauer P290RS

SIG Sauer P290RSSIG Sauer P290RS

Вага: 580 грам
Місткість магазину: 6+1
Покриття: нітрон
Руків’я: полімерне, зі знімними накладками
Приціл: SIGLITE, триточковий
Зусилля спуску: 4,4 кг
MSRP: $ 513

Пістолет з відмінною комплектацією, до якої входять пластиковий кейс, два магазини (один з них на 8 патронів) та кобура. «RS» у назві означає, що УСМ цієї моделі – тільки зі самовзведенням, з можливістю зробити повторний постріл у разі осічці. Довгий хід спускного гачка і його жорсткість не сприяють швидкому стрілянню.

S&W M&P9 Shield

S&W M&P9 ShieldS&W M&P9 Shield

Вага: 590 грам
Місткість магазину: 7+1
Покриття: сталь
Руків’я: полімерне
Приціл: триточковий, регульований цілик
Зусилля спуску: 3,2 кг
MSRP: $ 449

Вже майже легендарна модель із солідною репутацією. Виробникові вдалося досягти відмінного балансу між компактністю і комфортом. Руків’я розташоване під кутом 18 градусів, але після 650 пострілів автори дійшли висновку, що цій зброї не вистачає текстури. У пістолета відмінний спускний гачок з коротким ходом. Лідер майже за всіма показниками.

Springfield XDs 3.3

Springfield XDs 3.3Springfield XDs 3.3

Вага: 650 грам
Місткість магазину: 7+1
Покриття: мелоніт
Руків’я: полімерне
Приціл: оптоволоконний, з червоними і білими крапками
Зусилля спуску: 3,8 кг
MSRP: $ 599

Модель з відмінно структурованим руків’ям і багатою комплектацією, до якої входить пластиковий кейс, кобура та підсумок для магазинів. Завдяки відмінному прицілу, трохи збільшеній прицільній лінії і подовженому магазину на 8 патронів, пістолет має пристойну кучність влучання. Під час перших 100 пострілів виникло два випадки, коли патрон не досилався.

Taurus 709 SLIM

Taurus 709 SLIMTaurus 709 SLIM

Вага: 544 грам
Місткість магазину: 7+1
Покриття: чорноблискова сталь
Руків’я: полімерне
Приціл: триточковий, регульований цілик
Зусилля спуску: 3 кг
MSRP: $ 302

Ця модель має краще співвідношення ціни і якості. Кучність влучання – краща серед всіх моделей: 1,18 дюйма з 25 ярдів після того, як з нього було виконано 635 пострілів без найменшої несправності. По ергономіці і робочим характеристикам ця модель знаходиться на одному рівні з кращими.

Walther PPS

Walther PPSWalther PPS

Вага: 610 грам
Місткість магазину: 7+1
Покриття: теніфер
Руків’я: полімерне
Приціл: триточковий, регульований цілик
Зусилля спуску: 3,2 кг
MSRP: $ 599

Перед початком тесту ніхто не вважав цю модель фаворитом. Але до кінця випробувань все змінилося. Після 600 пострілів діаметр групи влучань на мішенях інших моделей був розміром з піцу. У Walther PPS він був розміром з грейпфрут. Завдяки місткому подовженому магазину, відчуття від стрільби з нього нічим не відрізнялися від стрільби з повнорозмірного пістолета. Єдиним мінусом виявилася кнопка викидання магазину, яка займає половину запобіжної скоби.

Guns & Ammo’s Single Stack 9mm Shootout

Також тестувалась здатність пістолета виконати тисячу пострілів без будь-яких несправностей. Із цим завданням впоралися Taurus 709 Slim, Walther PPS та Glock 43. Між серіями зі 100 пострілів тривала 5-хвилинна перерва, а під час серій швидких пострілів вони нагрівалися до 80 градусів.

Останній тест називався «Друкарська машинка»: магазини споряджалися різними патронами, що залишилися з попередніх випробувань. У результаті чого клацання пружин і деталей пістолетів нагадували звуки друкарської машинки. Всі три фіналісти впоралися і з цим випробуванням.

Варто зауважити, що майже у всіх пістолетів під кінець випробування спускний гачок став м'якішим, що позитивно вплинуло на відчуття при стрілянні. У S&W M&P9 Shield, SIG Sauer P290RS та Glock 43 він навпаки став трохи тугішим. Використання подовженого магазину також позитивно впливає на точність пострілу.

Web admin Автор: Web admin11241,1 Переглядів: 1680 , Коментарів: 8 - 5 +
1,0 1 -1 5
Коментарів (8)

  • 20.08.2015 06:57
    #
    - 11 +

    як кажуть москалі, "спасібо, подр*чив"

  • 20.08.2015 09:18
    #
    - 2 +

    Не работа а мечта, тестировать оружие.

    • 20.08.2015 11:02
      #
      - 5 +

      Ну, тут журнализм, а не тестирование. Настоящее тестирование оружия это дело очень и очень кропотливое. Через пару лет в такой работе, ночью, в отключке от усталости, по клацанию трещотки микрометра сквозь сон можешь продекларировать значение глубины канала ствола до нарезов и сколько микрометров "выгорело". Или по клацанию затвора сможешь назвать серию и год выпуска любого армейского образца СА. Состав пороха по запаху смеси свежего или возраст по вони сгоревшего? Не вапрос ваще. Таблица гостов на порох и капсюльные пиро составы? Как отче наш. Графики карбонизации и закалки металла? Как в голове у лучших металлургов. Тестировщики оружия это удивительные люди. Общаясь с ними находишься в постоянном состоянии стыда от неопытности и одновременно восторга, как в детстве при общении с очень хорошими учителями.

  • 20.08.2015 17:42
    #
    - 1 +

    Так возрадуемося за тих щасливців які можуть собі дозволити придбати Walther PPS! :)

    • 20.08.2015 19:57
      #
      - 0 +

      Придбати може кожен. Головне бажання, спосіб знайдеться. Звісно лекго це говорити живучи в ЄС, але все є таки. До речі - коли є можливість піти і купити - то не так вже воно і хочеться. Зброя коштує, набої теж, сейф, треба за тир платити бо стрільнеш де не треба і проблеми. В країні де поліція реально працює і всюди камери і патрулі - зброя по суті - забавка, не більше

      • 20.08.2015 21:39
        #
        - 0 +

        Забавка, це чоловік у жіночій сукні. :-)
        А зброя, це не тільки засіб самозахисту, а ще й символ. Символ довіри держави до своїх громадян і громадян до держави, символ залежності тієї самої держави від вільного волевиявлення населення країни. Символ дійсної свободи насамперед.

      • Андрію Ви в якій країні,чи на якій планеті живете?Особисто я годину як зайшов до дому ,п"ять діб був у Польші де й Ви живете,телевізор давно включали,дві головні новини :18 річний син зарізав в ночі батьків ,бо забороняли зустрічаться з дівчиною тож вона й підговорила вирішить так проблему ,до речі сімья була порядна:батько- митник, мати- вчитель,ну і взагалі сенсація:сімья пішла вибирать книжкідо школи і один дебіл бігав по місту з сокирою ,зайшов до магазину вдарив 10 річну дівчинку тепер її нема.Міліція й поліція тільки константує факт,подумайте чи хотів би хтось з ціх людей мати таку забавку?

        • 27.08.2015 00:04
          #
          - -1 +

          я сумніваюсь що в обох випадках наявність зброї чимось допомогла. можна мати і 10 стволів, але вночі під час сну людина безборонна. І та дівчинка вряд чи мала б при собі пістолет. Крім того можна мати і носити короткоствол з собою 24-7 і все одно не встигнути ним скористатись. Як захочуть вбити - вбють. Зброя дає відчуття захищеності. Допоможе лиш при обороні дому або від гопоти. не більше.
          Я за вільний і легальний оборот ринку зброї, це додаткове джерело доходу в казну, хороший бізнес( тири, магазини ітд), але сумніваюсь в необхідності носити з собою всюди. На випадок війни, заворушок, для походів в ліс ( на всяк випадок), дом самооборони - може бути. Але все ж таки - це просто більше психологічне відчуття безпеки.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати