Естонія побудує паркан на кордоні з Росією і буде стріляти в «зелених чоловічків» без зволікання

| Силові структури, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Estonia ready to deal with Russia's Estonia ready to deal with Russia's "little green man'

Спостерігаючи, як в минулому році російські війська швидко і ефективно створювали нову реальність у сепаратистських районах на сході України, а Київ був повністю паралізований.

Будучи не в силах їх зупинити, натовські політики та стратеги протягом кількох місяців намагалися вирішити, яку позицію найкраще зайняти альянсу, щоб протистояти підривній діяльності Москви.

Репортажі про війська спеціального призначення без знаків розпізнавання, які мовчки займають позиції в стратегічно важливих населених пунктах, оперативна мобілізація підозрілих ополченців на підтримку Москви, а також безперервна і агресивна інформаційна війна – все це стало приводом для роздумів. Про боєготовність, про потенціал розвідки і спецслужб і про те, в якому випадку можна застосовувати силу для припинення провокацій.

Estonia ready to deal with Russia's Estonia ready to deal with Russia's "little green man'

В зв'язку з одностороннім порушенням міжнародних договорів з безпеки та агресивною політикою Росії, щодо її сусідів, Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії має намір щонайменше дві третини сухопутної частини кордону з Росією обладнати парканом заввишки два з половиною метри з метою запобігання порушень кордону.

Верхня частина загородження буде посилена колючим дротом. Загальна довжина паркану складе близько 108 кілометрів.

На додаток до паркану передбачається встановити і огорожу, що перешкоджає пересуванню диких тварин. На заболочених ділянках лінії кордону паркану не буде, там встановлять тільки прикордонні стовпи і прокладуть контрольну смугу.

Для охорони кордону будуть використані також відеокамери і безпілотні літальні апарати, а в акваторії Чудського озера розміщені більше 600 прикордонних буйків. Роботи з технічного посилення кордону почнуться в 2018 році, їх загальна вартість складе 71 млн євро.

Estonia ready to deal with Russia's Estonia ready to deal with Russia's "little green man'

Для попередження загрози зовнішньої агресії та вторгнення, командувач силами оборони Естонії генерал-лейтенант Ріхо Терас твердо заявив про намір розстрілювати російських «зелених чоловічків», якщо ті проникнуть на територію країни.

«Якщо люди без яких-небудь розпізнавальних знаків здійснюють терористичні атаки у вашій країні, ви повинні застрелити їх», - заявив Терас.

Терас зауважив, що естонці «повинні дуже добре знати про те, що відбувається в Росії, і бути готовими». Він заявив, що поява «зелених чоловічків» є ознакою «гібридної війни», яка «не являє собою нічого нового». «Протидіяти їй можна лише у випадку, якщо країна згуртується, об'єднається, і все населення буде діяти спільно», - підкреслив він.

Estonia ready to deal with Russia's Estonia ready to deal with Russia's "little green man'

Він також нагадав про принцип колективної оборони в установчому договорі НАТО зазначив, що альянс повинен бути готовий заступитися за будь-яку з країн-учасниць. За його словами, важливо, щоб і російська влада пам'ятали про це принципі.

У зв'язку з цим військові керівництва Естонії, Латвії і Литви підготували формальний запит про розміщення в регіоні баз НАТО у зв'язку з потенційною загрозою з боку Росії через анексію Криму та її участі в донбаському конфлікті.

Раніше про намір вбивати «зелених чоловічків» говорили також у Латвії. «Відповідальність кожної країни - не допустити появи таких «зелених чоловічків», - заявив у вересні 2014 року міністр оборони Латвії Раймонд Вейонис.

А в Литві в жовтні 2014 року з'явилося підрозділ по боротьбі з «зеленими чоловічками».

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 552 , Коментарів: 6 - 7 +
1,0 1 -1 7
Коментарів (6)

  • 27.08.2015 12:02
    #
    - 3 +

    Учатся на ошибках, молодцы.
    Жаль только, что на наших.

    • 27.08.2015 15:39
      #
      - 0 +

      Хорошо, что вообще учатся.

    • 27.08.2015 23:20
      #
      - 2 +

      На яких "помилках"? Якщо в країні з'являються озброєні люди, то перш за все повинна бути негайна реакція МВС, потім, а може й по перше Служба Безпеки, і нарешті армія. Це стандартна процедура. І усі ці розповіді про "швидко і ефективно створювали нову реальність у сепаратистських районах" - повна маячня.
      Для того, щоб у прибалтів створилася ситуація подібна до нашої їм потрібно мати продажну верхівку СБ, МВС, армії і нарешті держапарату. А хіба таке можливо де інде у Європі окрім нашої країни?!

    • 28.08.2015 12:23
      #
      - 0 +

      у Нас не ошибки были, а не было Нас как таковых, так что утверждение некорректное

  • 29.08.2015 14:29
    #
    - 0 +

    Как-то поздновато они заборчик возводить собрались, до 2018 не дотянет либо путен, ли рф. Да и высота в 2,5м - достаточно сомнительная, любой спецназовец ее легко "перескочит". Вот эстонцы учатся на наших ошибках, а мы даже на своих не хотим... Если у нас АТО, то почему мы договариваемся с террористами? Какие нахрен минские договоренности и лавров в конституции?
    Это же просто жесть!

  • 07.09.2015 19:52
    #
    - 0 +

    Примитивность данных умозаключений описывается в одной фразе : "генералы готовятся к прошедшей (!!!) войне". Уточним: все умные когда, что прошлое знают, а что они думают и будут делать когда не будет прошлого шаблона??? Это уже второй и самый важный вопрос.

    Кто сказал, что в эту "воду придется вступать" прибалтам ??? Только отсталый прошловековой солдафон (которыми являются генералы холодной войны) может с уверенностью заниматься популизмом, что они в браваде будут стрелять "зеленых человечков", А что если не будет солдат без опознавательных знаков, а будет что то принципиально новое ??? как минимум применены бесконтактные атаки и воздействия ...

    И второе: А кто сказал, что за прибалтов будут если, что умирать америкосы и зажратые европейцы ??? Прибалтику могут тупо "разменять" на какие то глобальные вопросы по азии или южной америке ...

    Это просто старогенеральская бравада, чтобы еще сильнее "загнать" Эстонию в "петлю" увеличения военных расходов и не более того... Эстония как минимум ничего не сможет сделать с налетом всего 50 шт высотных обновленных Миг-31, которые уничтожат все "признаки" (объекты) современной армии. Для справки: всего поставка 6 самолетов (только 6-ти) поставила в тупик ВСЕ воздушные операции НАТО по Сирии .... Все остальное - это "сопли, слюни и эмоции" некомпетентных людей ...

    Нужно компетентно и здраво оценивать противостоящие угрозы и возможности


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати