Руслан Сольвар: «Українське суспільство сьогодні не готове до легалізації зброї»

| Політики та зброя, Законодавство, Легалізація КНЗ |
Сольвар Руслан Миколайович

Щоб знизити рівень злочинності, треба використовувати методи, які в корені відрізняються від легалізації зброї. Таку думку висловив народний депутат України (фракція Блоку Петра Порошенка) Руслан Сольвар.

«Питання легалізації зброї вимагає особливого дослідження експертного середовища, тому доти, доки не побачу їх висновків, не готовий голосувати «ЗА».

Ця тема якраз із тієї категорії, які не можна політизувати. Це щонайменше небезпечно. І одного необдуманого кроку, як і одного пострілу, може вистачити для летальних наслідків», - зазначив він.

За словами політика, електронна петиція щодо законодавчого утвердження права громадян України на захист, яка розміщена на сайті глави держави, вже набрала понад 36 тисяч голосів. Очевидно, що події на сході країни, перенасиченість зброєю пояснюють актуальність цієї теми. Багато людей справді хотіли б отримати право на придбання й використання зброї саме з метою особистого захисту.

«Втім, таких у масштабах держави, за різними оцінками, менше 10%. На моє глибоке переконання, українське суспільство нині не готове прийняти легалізацію зброї. Головною причиною є відсутність культури її використання.

Статистика свідчить, що з моменту початку проведення АТО кількість перестрілок на всій території України зросла (поза зоною АТО). Стріляють у мирних людей. А якщо навздогін ще й легалізувати зброю, можна тільки припустити, у скільки разів зросте ця невтішна цифра», - додав депутат.

Також Сольвар акцентував, що в багатьох країнах Євросоюзу, зокрема країнах Балтії, після легалізації зброї рівень злочинності знизився. Втім, за нинішньої ситуації нам їхній досвід приміряти не варто.

«І я спираюся не тільки на думку правоохоронних органів, які практично в один голос висловлюються проти. Для мене серйозним аргументом є висновки психологів, які проводили дослідження в цій області й дійшли висновку, що рівень напруги в суспільстві занадто високий, і при таких показниках неприпустимо ухвалювати подібні рішення.

Адже при підозрі на найменшу небезпеку непідготовлена людина може зробити фатальний постріл. На мою думку, це питання зараз куди вигідніше виробникам і розповсюджувачам зброї, аніж пересічним українцям», - зазначив Сольвар.

«Нагадаю, в державі є чимало категорій людей, у яких робота пов'язана з підвищеним рівнем небезпеки, які мають право на придбання травматичної зброї. Наскільки мені відомо, в парламенті вже зареєстровано кілька законопроектів різних авторів, втім, я не впевнений, що сьогодні готовий віддати свій голос, доки немає висновків експертного середовища з цього питання.

Думаю, задля зниження рівня злочинності слід використовувати в корені інші методи», - резюмував народний депутат.

Оцініть висловлювання політиків та/або якість подання матеріалу в ЗМІ
Коментарів (34)

  • 14.09.2015 15:26
    #
    - 16 +

    Ещё один "слуга народа"....

    • 14.09.2015 19:49
      #
      - 1 +

      порохососы они ведь люди подневольные, как скажет папа так и танцуют за шоколадки

  • 14.09.2015 15:32
    #
    - 6 +

    Георгий, куда там ящики водки подвозить-то?)

  • 14.09.2015 15:33
    #
    - 9 +

    >>"українське суспільство нині не готове прийняти легалізацію зброї"

    ага, а нелегальну зброю приймати мусить

  • 14.09.2015 15:34
    #
    - 3 +

    Ну так... Блок порошенко- путина... Кто из них может быть за? А как потом о народ ноги вытерать?

    Не мрази, минуса вам всем!

  • В БПП скорее всего по объявлению набирали и в сжатые сроки!
    Очередной олень, который закона в глаза не видел!
    Достали!!!

    • Депутаты БПП в один голос выступают "против", какой ждем ответ от того кто дал имя этой фракции на петицию?) пора делать ставки)

  • 14.09.2015 16:06
    #
    - 6 +

    нема питань. саме йому зброю не дамо, ггг

  • 14.09.2015 16:08
    #
    - 4 +

    Цікаво а це мудило, зможе дослідження прочитати?

  • 14.09.2015 17:15
    #
    - 7 +

    Когда же эти уроды в Раде закончатся?

    • 14.09.2015 19:52
      #
      - 1 +

      есть метод но он не популярен и революционен, а это пока не приемлемо,мы ведь хотим Эволюционировать, но не получится 100%

  • 14.09.2015 17:15
    #
    - 6 +

    >>>Також Сольвар акцентував, що в багатьох країнах Євросоюзу, зокрема країнах Балтії, після легалізації зброї рівень злочинності знизився. Втім, за нинішньої ситуації нам їхній досвід приміряти не варто.

    А вот опыт Молдовы - очень даже. Но про него тактично забыли )

    Апелляция к мнению правоохранителей особенно актуальна на фоне постоянных заявлений о тотальной их коррумпированности от тех же самых депутатов.

  • 14.09.2015 17:21
    #
    - 3 +

    Главной причиной является отсутствие культуры и использования, откуда они возьмутся если такие как этот слуга народа и являются причиной этого отсутствия, он "думает", что с преступностью нужно бороться иными способами , не могу понять почему вот от таких зависит возможность нам всем защищать себя и своих близких. Д О С Т А Л И !!!

  • 14.09.2015 17:47
    #
    - 9 +

    "...треба використовувати методи, які в корені відрізняються від легалізації зброї."
    Цікаво, а отой Солітер Руслан знає, що у країні вже десятки років зброя і так легальна? Чи він взагалі щось "ляпнув" аби не мовчати?

    • 15.09.2015 00:39
      #
      - 2 +

      Там наверное весь шоколадный солитериат верховной зрады будет против закона. Нужно их давить т.с. информационно-электорально. Организовать акцию в сети, опубликовав список депутатов, выступающих против закона, и разослать по ФБ и прочим СС, кто, сколько сможет. Постараться донести до как можно большего количества владельцев оружия этот список, и предлагать не голосовать ни за кого из него, и в преддверии выборов активно всем участникам напоминать об этих дамах и господах. Возможно несколько миллионов голосов, отказавшихся голосовать за тех или иных депутатов, немного их отрезвит.

  • 14.09.2015 17:56
    #
    - 5 +

    Мне кажется им глубоко плевать на народ. Это с каждым годом все очевиднее. Да и не думаю что такую "умную" мысль он выразил глубоко поразмыслив.

    • 14.09.2015 19:54
      #
      - 3 +

      ахах, конечно плевать :D если президент смело варит канфеты в липецке,платит там налоги, а в Украине записывает видео, в котором сам говорит что все кто спонсирует террористов - враги Украинского народа. :D Не то что плевать, а какать на Народ.

  • 14.09.2015 18:11
    #
    - 4 +

    Я так понимаю что пущен пробный ответ администрации на вопросы петиции.Необходимо антигельминтное.

  • 14.09.2015 18:13
    #
    - 7 +

    "Думаю, задля зниження рівня злочинності слід використовувати в корені інші методи», - резюмував народний депутат." Ну,Ну,Ну,где продолжение?Какие методы?Он не мужик,а просто баба,у него такая же логика бабская -(Не знаю как,но не так).Буду называть его "тётя Руслан"

  • 14.09.2015 18:19
    #
    - 3 +

    Тю...
    youtu.be

  • 14.09.2015 19:10
    #
    - 3 +

    Через таких депутатів в країні безлад, корупція та казнокрадство.
    Закон про зброю, можливо единий розроблений фахівцями, який дуже потрібен країні через таких некомпетентних депутатів більше року валяється без розгляду.

  • А "в корені інші методи"-це які саме?

  • 14.09.2015 21:14
    #
    - 2 +

    Тещо рівень в станах Прибалтики знизився для нього це не зразок! Тещо ФБР каже що більшеня легальної зброі на руках населення знижує кримінальну активність теж не зразок! Коротко кажучі : Украінці ви бидло! У вас нема культури і ви перестріляєте один одного!

  • 14.09.2015 21:21
    #
    - 2 +

    Б... Як вони в корені осто... словоблуди.

  • Мудак, вас би всіх на фронт таких розумних. Щоб кількість ваша скоротилась, а то з такими кєровніками в нас країни не буде...мудак!!!

  • 14.09.2015 22:48
    #
    - 1 +

    - 10% населення - це і є та активна частина, до якої варто дослухатись.
    - Як на мене, в Україні політична культура (яку хочеться назвати проституцією) набагато нижча за збройну. Скільки поганих випадків на рік трапляється з мисливською зброєю? А скільки випадків корупції?
    - Кількість перестрілок зросла в основному тому, що влада внутрішньої окупації не виконує свої функції. Людям доводиться самостійно у доступний спосіб боротись за свої права.
    - З думкою недолюстрованих "правоохоронців" та замовних психологів все ясно.

  • Уважаемый, администратор! Внесите пожалуйста в список партий Украинскую национальную консервативную партию: uncp.soskin.info ru.wikipedia.org Ее лидер Олег Соскин регулярно высказывается в сми в поддержку либерализации оружейного законодательства www.youtube.com www.youtube.com

  • 15.09.2015 02:10
    #
    - 1 +

    Очередное мурло из Блока Порошковича-Путина.

  • 15.09.2015 08:50
    #
    - 0 +

    Не знал, куда написать, потому оставлю это здесь.
    На сайте ВР появился вывод, касательно соответствию конституции Украины, закона 1135-1:
    w1.c1.rada.gov.ua

    • 15.09.2015 11:51
      #
      - 0 +

      Опять воды налили..
      Типа вроде сподвижки, но по факту снова ничего.

  • 15.09.2015 14:52
    #
    - 1 +

    ув. администрация !

    так как те, кто хочет запретить кс для народа - это есть самые лютые враги этого самого народа, то
    предлагаю голосовалку на сайте

    что сделать с теми, кто против народа :
    1. повесить
    2. сжечь заживо
    3. утопить в фекалиях


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати