Про наболівше. Зброя

| Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin

Про наболівше. ЗброяПро наболівше. Зброя

На тлі гучних заяв наших політиків про "суспільство не готове", " у нас війна", "не на часі" і тому подібне я вирішив накидати цей допис. В ньому викладу всі свої думки, які давно крутились в голові та все якось руки не доходили.

Про петицію

Не так давно був створений ресурс для подання петицій на розгляд Президенту України. Майже одразу пан Георгій Учайкін створив петицію Законодавчо затвердити право громадян України на захист, яка першою набрала необхідних 25 тис підписів менше ніж за тиждень. Зупинили приймати підписи під петицією на позначці 36244 підписавших.

 Петиція Петиція "Законодавчо затвердити право громадян України на захист"

Які ще потрібні докази, що це головна вимога суспільства?

Про соціологію

Виявляється, це ніякий не аргумент. Бо пан Порошенко вважає, що соціологічне дослідження важливіше за петицію. Це соціологічне дослідження  від фонду Демократичні ініціативи залучило трохи більше 2 тисяч респондентів. Петицію ж підписало понад 30 тисяч людей.

Питання в соцдослідженні ставилось так:

Як Ви ставитеся до пропозиції дозволити вільний продаж зброї громадянам

Питання гарно підібране: Питання гарно підібране: "Як Ви ставитеся до пропозиції дозволити вільний продаж зброї громадянам?"

Гарно питання підібрано, професійно. Не дивно що результати відповідні.

Про іншу петицію

Добре, повернемось до петицій. Невже ніхто не здогадався (адже пані Бекешкіна щиро вважає що більшість не підтримує зброю) створити альтернативну петицію про заборону вогнепальної зброї? Швидкий пошук по сайту знайшов дуже багато таких петицій. Але найбільш підписувана ледь набрала 250 підписів:

Петиція Петиція "Не підтримувати законів про вільне володіння зброєю громадянами"

Можливо, противників зброї (гоплофобів) не так багато, як вважає Бекешкіна?

Про деяких "госпідарів" (© Д.Яневський)

Є реакція політиків на природнє бажання людей жити в безпеці. Але деякі особи реагують не надто логічно. Так, УАВЗ відправляв анкети з відповідними питаннями всім депутатам. Їх відповіді оцінює спільнота. Досить багато депутатів поділяють думку, що громадяни України мають отримати законодавче право захищати власне життя за допомогою вогнепальної зброї.

Проте є і інші. Яскравий приклад - колишній журналіст, а нині депутат від БПП С.Лещенко:

Лист депутата ЛещенкаЛист депутата Лещенка

Це як розуміти? Народний депутат, законотворець, виступає проти "надання законодавчого статусу"? Тобто зброя є, а закон не потрібен? Сергію, я розчарований. Іноді краще жувати...

Ще є пани А.Тетерук і Д.Тимчук від НФ. Тетерук в анкеті теж начебто підтримує право на захист, але за законопроект голосувати не обіцяє. Тимчук же і підтримує право і обіцяє голосувати. А зараз їх реакція на петицію.

А.Тетерук:

Я позитивно ставлюся до того, щоб кожен свідомий громадянин мав законодавче право на володіння зброєю. Але в той же час вважаю, що на тлі бойових дій і подій, які відбуваються всередині країни, суспільство не готове до цього.

Вислів А. ТетерукаВислів А. Тетерука

Д.Тимчук:

Я прихильник того, щоб громадяни мали право на купівлю та володіння вогнепальною зброєю без права відкритого носіння.

У той же час розглядати це питання в країні, в якій йде війна, м'яко кажучи, недоречно. Якщо ми зараз відкриваємо можливість вільного володіння зброєю, то цим скористаються не тільки патріоти. У нас немає можливості перевірити кожного громадянина на вірність Україні.

Вислів Д. ТимчукаВислів Д. Тимчука

І це люди, з нагородною зброєю! Наче серйозні, дорослі дядьки, а таке кажуть... Хіба на тлі бойових дій суспільство не знаходиться в більшій небезпеці, ніж у мирний час? Хіба наявність (чи відсутність) короткоствольної зброї впливає на територіальну цілісність? Чи може народні обранці не знають що зараз (без закону, пане Лещенко) кожен (психічно здоровий, пройшовши процедуру) може придбати як це:

 Зброя, яку у нас можна легально придбати Зброя, яку у нас можна легально придбати

чи це:

 Зброя, яку у нас можна легально придбати Зброя, яку у нас можна легально придбати

так і це:

 Зброя, яку у нас можна легально придбати Зброя, яку у нас можна легально придбати

І навіть це:

 Зброя, яку у нас можна легально придбати Зброя, яку у нас можна легально придбати

P.S. Звернення до гоплофобів

У всіх хто проти хочеться спитати тільки одне: ви хоч законопроект 1135-1 читали? Аби читали, то знали б що:

- немає жодного слова про "вільний продаж" і т.д.,
- процедура отримання ліцензії суттєво ускладнюється - потрібно пройти курси і здати екзамен (зараз це лише на папері),
- ліквідовується корупція в дозвільній системі МВС,
- автоматична зброя так і залишається забороненою

Ось невеличка інфографіка, щоби було зрозуміло:

ІнфографікаІнфографіка

ІнфографікаІнфографіка

І якщо вже відповідати на найболючіше питання - раптом зброю зареєструє псих-маніак - то це стосується не закону, а корупції при проходженні медкомісії (а в законі передбачена відповідальність лікарів) і при видачі дозволу. Да і навряд чи маніак буде стріляти із зареєстрованої зброї.

P.P.S. Звернення до соціологів

До соціологів загалом, і пані Бекешкіной зокрема у мене тільки одне прохання: не запитуйте про вільний продаж зброї. Ніхто і близько цього не хоче! Ні Учайкін, ні я, ні будь хто із законослухняних громадян. Для різноманітності пропоную ось таке питання:

У випадку загрози вашому (чи вашим близьким) життю з боку злочинців що ви оберете:

- телефонувати 102
- захищатися підручними засобами (все рівно посадять)
- вогнепальна зброя (+ навики застосування)

P.P.P.S. Звернення до Президента

Під час підготовки цього матеріалу стала відома відповідь Порошенка на петицію:

Указом Президента України від 3 березня 2015 року № 119 утворено Конституційну Комісію, яка працює у складі трьох робочих груп, що розробляють зміни до Конституції України за пріоритетними напрямами реформування – децентралізація, удосконалення конституційних засад правосуддя та конституційне регулювання прав, свобод і обов'язків людини та громадянина.

Для забезпечення ґрунтовного та всебічного розгляду відповідної конституційної пропозиції я звернувся до Голови Конституційної Комісії, Голови Верховної Ради України В.Гройсмана ініціювати скликання засідання робочої групи Конституційної Комісії з прав, свобод та обов'язків людини і громадянина із залученням до цієї роботи автора електронної петиції, представників різних політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчених-правознавців, експертів.

Стосовно вимоги щодо негайного ухвалення Закону України "Про цивільну зброю і боєприпаси" (реєстр. № 1135-1 від 5 лютого 2015 року) повідомляю, що прийняття законів належить до повноважень Верховної Ради України (пункт 3 частини першої статті 85 Конституції України).

Бажаємо пану Учайкіну плідної співпраці в робочій групі Конституційної Комісії. А пану Президенту, який "вчасно" відповів на петицію, хочеться нагадати, що хоч і не він приймає закони (дійсно, це обов'язок депутатів), але також має право законодавчої ініціативи (Ст. 93 Конституції України). І всі ми знаємо приклади, коли президентські законопроекти швиденько голосуються (навіть без обговорення, навіщо той регламент). А законопроект 1135-1 застряг в комітетах. Чомусь. Чому?

Автори: Руслан та Оленка Шеремет

1,0 1 -1 55
Коментарів (28)

  • 26.09.2015 13:37
    #
    - 17 +

    Більш за все дратує не мадам брошкіна(Бекешкіна) баба вона і є баба, хоча у нас є притомні жінки. Дратують не гомікі-латентнігомікі (лещінкі-найоми), а оця сволота з "нагородною зброєю" (тётеруки й тимчуки). Які вважають себе обраними у яких пістолет(за які такі заслуги) є, а народу право на захист давати не можна.

    • 27.09.2015 10:35
      #
      - 2 +

      Шёл 1990 год, месяц август, вторая половина дня, Киев, ул.Владимирского, идет демонстрация "Народного Руха", люди несут лозунги флаги Украины, скандируют "КПУ ГЭТЬ!", КПУ ГЭТЬ" , с тротуаров обильно занятых зрителями этот лозунг поддерживают массово....
      Прошло чуть более года и первым президентом "Вильной та Незалежной.. стал....!!! "-Головний идиолог КПУ...занавес! По сей день то же самое...................
      А вы все ищите адекват в стране полного неадеквата, искать же нужно простые но действенные методы и технологии..

  • Хорошая статья!
    Нужно еще снять видео в котором показать что сейчас можно купить, провести отстрел по определенной мишени с разных калибров, чтобы хоплофобы видели что сейчас можно без проблем купить 12, 308, 300, 338 и даже 50 калибры, и объяснить все особенности применения этого оружия для самообороны (что там останется от нападавшего) и как удобно эти пушки носить, применять и можно ли это делать, а также последствия!
    И во второй части видео подробно рассказать о том что предлагается и как будет в случае принятия законопроэкта 1135-1

  • 26.09.2015 13:42
    #
    - 2 +

    Коли питання стосується жінок і корумпованих політиканів - логіка не працює. :)
    Точніше, відносно політиканів, не працює відкрита логіка, тобто явна, спрямована на покращення стану демократії в країні.
    Зате добре працюють приховані чинники. Такі як лобіювання інтересів МВС наприклад, чи команда з "гори" (незалежні депутати - не смішіть мене).
    Але найпоширеніший чинник, це люта некомпетентність наших "обранців". Саме вона, та ще й латентна безграмотність їх як законотворців (Ганьба!) примушує до викладання в письмовому вигляді такої маячні, як боротьби з "наданням законодавчого статусу".

  • 26.09.2015 14:06
    #
    - 9 +

    Хорошая и правильная статья. Надо ее распространять.

    • 26.09.2015 16:06
      #
      - 0 +

      да, но читать то кто будет? доступность и простота = понимание большинства, конечно если цель в этом.

    • 26.09.2015 18:41
      #
      - 1 +

      Хоплофобы сюда не ходят.

    • 28.09.2015 09:38
      #
      - 1 +

      Дякую, я старався

  • 26.09.2015 14:23
    #
    - 2 +

    Мені здається, що в інфографіці дуже невдало було розміщено АК у якозі прикладу зброї 3-ої категорії. Це відлякує людей.
    Більш доцільно було б помістити туди СКС чи щось на кшталт.

  • Хорошая статья! Нужно , чтобы подобные вещи попадали не только на профильные ресурсы , чтобы большее количество граждан это читали и думали своей головой , а не с подачи журналистов и социологов , не владеющих знаниями по теме.

  • 26.09.2015 17:35
    #
    - 2 +

    Все это конечно хорошо, но автора невнимательно читали этих депутатов. Они "за", но с определенными оговорками, причем сказать, что оговорки притянуты за уши - нельзя. Может у них и есть наградное оружие, но опять таки они относятся к категории людей с повышеной опасностью работы (депутатов отстреляют скорее, да и было не раз это).
    Что касается неприятия хоплофобами аргументов - пистолет можно носить скрытно, тот же ZR15 или АК - нельзя. Поэтому им кажется, что несут они меньше опасности (заранее увидел что вооружен и убежал). Из голов это ничем не выбить. Вернее выбить можно, только тем, что они попадут в ситуацию, когда наличие этого самого оружия спасет жизнь. Во всех остальных случаях страхи они страшнее любых аргументов. И да читать такие большие статьи они не будут - слишком много букв, которые надо уместить в голову.
    А по поводу закона, я не в первый раз говорю, общаясь с той же Еленой Нойнец - инициируйте разработку сопутствующих законов. Не только про ПРАВО. Но и механизм реализации, потому как без него - это все воздушный замок. Когда же будет доведен до ума механизм контроля/получения/применения - тогда куда больше шансов достучаться до людей.

  • 26.09.2015 17:45
    #
    - 4 +

    Статья действительно не плохая, однако складывается впечатление , что мы сами себя пытаемся убедить в том , в чем мы и без того уверены - ЗАКОН НУЖЕН !!! Можно бы общими усилиями организовать еженедельную передачу на ТВ типа " Арсенал", только под аббревиатурой УАВО , разве это было бы плохо " Ликбез от УАВО или разговор с хоплофобом ".

  • 26.09.2015 17:52
    #
    - 7 +

    Якщо тетерук вважає себе частиною Українського суспільства,то він повинен здати свою зброю бо"суспільство не готове до цього".
    Так саме повинні зробити і інші володарі короткостволів,міністри-депутати-прем'єр_міністри,президенти.......,якщо вони вважають себе українцями.

  • 26.09.2015 19:42
    #
    - 3 +

    Сьогодні кожен псіхопад може купити собі дозвіл на АК, СВД, СКС і багато різного. Влада НЕ боїться, але маленького Браунінга чи ще менщого Ругера, ТАК.
    ЧИ НЕ БОЇТЬСЯ, хтось, ВТРАТИТИ своє ДОХІДНЕ місце.

    • 26.09.2015 22:26
      #
      - 0 +

      Щодо "дохідного місця" за існуючої системи розширення "асортименту" зброї (КНЗ) лише створить додатковий потік "клієнтів", тобто, "доходи" зростуть. Скоріш за все, корупціонери несвідомо бояться, що хтось із таким northamericanarms.com
      зайде до кабінету і шось спитає.

  • 26.09.2015 20:49
    #
    - 4 +

    Вважаю що треба подати Петиціюдо Президента про, взвязку с тим що наше суспільство ще не готове мати право на захист з короткоствольною зброєю, " Здати ВСІМ нагородну короткоствольну зброю ".
    Якщо ми всі рівні в правах !! А чи рівні ?

    • 26.09.2015 23:24
      #
      - 1 +

      Краще вже петицію про подання президентом проекту закону 1135-1 на розгляд в раду.

  • 26.09.2015 21:38
    #
    - 0 +

    "народний депутата" каже, шо отрицает обиг збройи. Цивильной зброи. То-есть, та вся длинноствольная нарезная и гладкая зброя - ее нет?

  • 27.09.2015 08:55
    #
    - 3 +

    Я бы в начале добился право просто защищаться,а потом уже и о короткостволе можно говорить.Дайте мне право защищать себя и семью,а чем я это буду делать-уже мое дело.Понятие "привышение самообороны" надо убрать и чем быстрее тем лучше

    • 27.09.2015 13:59
      #
      - 0 +

      Тут на ресурсе есть статься про девушку, которую зарезали. Вот "разрешили" бы ей обороняться и убрали "превышение" - что бы изменилось????
      Не ставьте вы телегу впереди лошади. Дайте возможность спасти жизни для начала, а потом - и свободу.

      • 27.09.2015 15:37
        #
        - 1 +

        Я хочу сказать,что УАВЗ хочет убить одним выстрелом двух зайцев(все и сразу законы принять)-такого не будет, это пугает общество.К цели надо идти постепенно и последовательно,шаг за шагом.Мне короткоствол и нах. не нужен ,если защищаться им у меня не будет права www.youtube.com

  • 27.09.2015 18:41
    #
    - 1 +

    Мне кажется,что постановка вопроса о свободном ношении оружия отталкивает многих. Нужно брать опыт, который более близок нам.
    Во многих штатах Америки существует строгое правило; Каждый имеет право хранить дома разрешенное оружие и применять его для защиты семьи и жилища.
    Без РАЗРЕШЕНИЯ вы не имеете права носить оружие. Если вас задержит полиция вам грозит большой штраф , тюремный срок(от5до7лет зависит от штата), запрет на право владения оружием впреть.Если у вас есть разрешение на право ношения , вы не имеете права заходить туда, где это запрещено информационной табличкой(кроме случаев осуществления"гражданского ареста "и защиты жизни людей).
    Вы имеете право перевозить оружие в состоянии невозможном для немедленного производства выстрела(замки курков,сейфы и т.д.). В противном случае также санкции.
    В не которых штатах вы не сможете охотиться если у вас нет пистолета,а в лесу водятся хищники опасные для человека. При проверке вас рейнджерами, вам запретят. Разрешение на ношение в лесу не требуется.
    При покупке оружия (в отличии от наших правил) не требуется справки от психиатров и нарколога. Достаточно иметь любое уголовное правонарушение или административное(в некоторых штатах нарушение правил ПДД, домашние насилие ,агрессивное поведение и т.д.), что бы вам отказали в праве приобретения оружия и изъяли имеющиеся .
    Во многих штатах запрещено травмотическое и газовое оружие в виде пистолетов и револьверов(вам не поможет,а полиция не будет разбираться и откроет огонь на поражение).
    Я считаю, что проблему нужно решать поэтапно.
    Многие имеют оружие ,но не прописан механизм его применения для обороны, проведения "гражданского ареста"и т.д. Пример:В штатах пьяного полицейского за рулём ,по закону, граждане могут арестовать.
    Список оружия разрешенного к приобретению дополнить короткоствольным оружием .
    Пропагандировать статистику других стран. Взять для примера Молдавию.Самая пьющая страна в Европе , замороженный вооружённый конфликт. 23 года свободной продажи оружия. Количество преступлений с применением оружия снизилось на 30%.
    Помочь примьеру наполнить бюджет(наганы и ТТ оставшиеся на складах в Артемовске )и дать импульс нашей оружейной промышленности

  • 28.09.2015 05:40
    #
    - -4 +

    Стаття до одного місця. Нічого нового вона не вносить. Єдине що можна помітити що під реформи дозвільної системи з питань вогнепальної зброї пробують проштовхнути право на володіння короткоствольної вогнепальної зброї. Хотів би щоб ті всі, які тут ряно підтримують пістолі не хай мені дадуть відповідь на питання: ви вже побороли корупцію, і за хабар чиновник може сісти на більший термін ніж за вбивство?
    От поки відповідь буде "ні", доти ніхто не буде носити короткостволи по вулиці і стріляти (можливо) моїх чи то ваших дітей бо він, дивись, заплативши хабар, отримав дозвіл на таку зброю!
    У тих країнах де таку зброю (яку можна сховати за пазухою) дозволено - там поліція має право стріляти на враження без всяких там пострілів в повітря, а просто на випередження (як то у США). Поки цього не буде реформовано - більшість адекватних людей буде проти ваших петицій.
    Помилковою аж до сміху, є також ваша думка, щоб ці реформи надали законодавчо "право на свмооборону" - яку??? Бульше ніж вказано в статтях про необхідну самоборону? У цивілізованих країнах, нічого кращого нема - якщо вбив, то сядеш, тому що вбив і крапка, ті хто зумів не сісти то великі вийнятки, які мали купу свідків, котрі могли б засвідчити що іншого виходу не було. А без свідків, кого чи що б ви не захищали, таким чином, ви сядете і то на довго, зате вас буде розпирати гордість що ви захистили. Що в свою чергу не заважає це зробити з помповою зброєю, яка є дозволена адекватним людям, зато її на вулиці приховати важко...
    Так що, купуйте собі цю напівавтоматичну, яка тут на картинках так добре зображена (навіть з оптикою) і хахищайте свою лібідо як вам заманеться.

    • 28.09.2015 09:42
      #
      - 1 +

      А у вас не було бажання мати можливість захистити своїх дітей від неадекватів, які будуть "стріляти (можливо) моїх чи то ваших дітей бо він, дивись, заплативши хабар, отримав дозвіл на таку зброю!"?

  • Я же говорю они (хоплофобы) не понимают то, что читают!
    Нужно видео снимать, с подробным рассказом и показом!
    Может через глаза поймут

  • 08.10.2015 23:16
    #
    - -1 +

    >>Руслан.
    Ні не виникало у мене такого бажання! Гуляти з дітьми на вулиці з ізброєю,??? і влаштовувати перестрілки? Вдумайтесь що ви тут написали.

    >>Константин
    Ви навіть зрозуміти позиції людей не бажаєте, і називаєте всіх хопофобами. Але моя позиція саме така. Я не думаю що я є пацифістом чи "хоплофобом" (насправді я люблю зброю і маю вдома прневматичні пістолети, і планую купити рушницю, можливо навіть не пневматичну ;) ), але я знаю що таке вогнепальна зброя і до чого може призіести її приховане носіння.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати