П'ять експериментальних моделей пістолета M1911

| Незвичайна та спеціальна зброя, Короткоствольна зброя | Автор: Web admin
По-русски

The sheet metal blasterThe sheet metal blaster

За більш ніж 100-річну історію Colt 1911, армії США пропонувалося кілька експериментальних варіантів цього легендарного пістолета, що так і не були прийняті на озброєння.

Colt 1911 Brastil

The Colt 1911 BrastilThe Colt 1911 Brastil

Ця модель була розроблена у 1932 році компанією Springfield Armory. «Brastil» у назві означає литий під тиском сплав, який добре протистоїть корозії. Складався він з міді, цинку і кремнію, що забезпечувало сплаву гарну міцність на розрив, до того ж його виготовлення було дешевшим за сталь.

Але з часом цей сплав деформувався, і пістолет виходив з ладу. З 250 прототипів на сьогодні залишилося лише два, і зберігаються вони в музеї компанії Springfield Armory.

Модель з автоматичним режимом вогню, для літака

The flying full-autosThe flying full-autos

У 1917 році армія переробила пістолет так, щоб він міг стріляти тільки в автоматичному режимі. Потім його планували закріплювати під крилом літака. Але ідея так і не прижилася. До речі, в часи Другої світової війни в СРСР намагалися зробити подібне із ППШ-41.

Модель із кріпленням на пояс

The easiest holster the Army never hadThe easiest holster the Army never had

Такий собі Чарльз Кабанн з міста Сент-Луїс, розробив систему кріплення пістолета, яка складалася з металевої пластини із виїмкою та виступом, що стирчав збоку рамки пістолета. Виступ вставлявся у виїмку, і пістолет можна було носити без кобури.

Якщо не враховувати того, що спускний гачок міг легко об щось зачепитися, і що виступ заважав правильному хвату зброї, блокував кнопку затворної затримки, і що прикріплена таким чином зброя жоднім чином не захищена від води і бруду, то кріплення було досить дієвим.

Модель з листової сталі

The sheet metal blasterThe sheet metal blaster

Наприкінці Другої світової війни американцям сподобалася ідея зі штампуванням компонентів зброї, як це робили німці і японці. Намагаючись прискорити і зробити дешевшим процес виготовлення зброї, вони виготовили 20 моделей з листової сталі. Але на щастя, цей монстр, який, до речі, важив набагато більше за звичайну модель, так і не дійшов у виробництво.

Тренувальний лазерний пістолет

SIRT gun, ala 1913SIRT gun, ala 1913

На сьогодні тренувальні лазерні пістолети – це відмінний спосіб тренувань вдома, який також допоможе виявити всі вади спуску курка. Ця ідея з'явилася ще у 1913 році, коли була виготовлена модель із лампочкою у стволі, яка проєціювала промінь світла у ймовірну точку влучання кулі при спуску курка. У серію ця модель так і не вийшла.

Web admin Автор: Web admin11225,1 Переглядів: 1015 , Коментарів: 2 - 0 +
Коментарів (2)

  • 14.10.2015 15:50
    #
    - -6 +

    Мда, такое ощущение, что статью переводили не включая разум ... фраза, что штамповали детали немцы и японцы .. УПС а мы что все фрезеровали ??? Мы раньше немцев освоили штамповку и точечную сварку, но автор этого не упоминает... Такой подход в подаче информации только у америкосов, когда в каждой статье не должны были мы упоминаться!

  • 18.10.2015 18:42
    #
    - 0 +

    Можете минусовать можете делить мой рейтинг, вы что не умеете читать ? там четко написано ". После окончания второй мировой..." и упомянули только немцев и только японцев .... Это делают только англосаксонские СМИ ... Но как раз в конце 2-й мировой, лучшие технологии штамповки и сварки были у нас! Немцы вообще автоматическую сварку брони освоили только в 1953 году! все бронелисты танков на болтах собирали (это с другой оперы)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати