В очікуванні російського наступу: розвідка повідомляє

| Силові структури, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin

В очікуванні російського наступу: розвідка повідомляєВ очікуванні російського наступу: розвідка повідомляє

Російсько-окупаційні війська на Донбасі намагаються створювати постійну напруженість у зоні конфлікту для виснаження України та її Збройних Сил, а також провокування сил АТО до військових дій у відповідь, з метою подальшого звинувачення України у порушенні Мінських домовленостей.

Крім того, командування ЗС РФ продовжує підготовку до можливого відновлення більш масштабних бойових дій на Донбасі.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною - з ризиками до відновлення активних бойових дій локального характеру. Після певного зниження інтенсивності вогню з боку противника на початку поточного тижня, російсько-терористичні війська знову збільшують кількість обстрілів позицій сил АТО", - прокоментували в Головному управлінні розвідки МОУ щодо розвитку ситуації у зоні АТО.

У розвідці наголошують, що окупанти застосовують стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети, зенітні установки, БМП та міномети калібром 82-мм, а також заборонені види зброї, включно з 120-мм мінометами та, в окремих випадках, танками й установками "Град". Найбільша інтенсивність вогню з боку російсько-терористичних військ фіксується на Донецькому (у районах населених пунктыв Авдіївка, Новгородське, Красногорівка, Опитне, Піски), Слов'янському (Луганське, Зайцеве, Троїцьке) та Волноваському і Маріупольському (Новотроїцьке, Гранітне, Широкине) напрямках.

"Крім того, в окремих секторах російська сторона провокує сили АТО до бойових зіткнень шляхом здійснення локальних атак українських позицій із застосуванням піхотних груп бойовиків чисельністю 30-40 осіб за підтримки бойових машин піхоти та бронетранспортерів", - зазначили в ГУР.

Також, тривають спроби проривів диверсійно-розвідувальних груп вглибину позицій сил АТО.  Зокрема, 1 грудня такий випадок був зафіксований у районі Авдіївки.

"Все це має на меті підтримання постійної напруженості в зоні конфлікту для виснаження України та її Збройних Сил, а також провокування сил АТО до військових дій у відповідь в інтересах отримання підстав для звинувачень нашої Держави у порушенні Мінських домовленостей", - підкреслили у військовій розвідці.

Водночас, командування ЗС РФ продовжує підготовку до можливого відновлення більш масштабних бойових дій на Донбасі. "Посилюються перші ешелони 1-го та 2-го армійських корпусів російських окупаційних військ (сформовані на території так званих "ДНР" та "ЛНР" відповідно - ред.) за рахунок повернення на передову мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів. Поряд з цим, поблизу лінії зіткнення сторін приховано зберігаються важкі озброєння, заборонені Мінськими домовленостями", - зазначили в ГУР.

Розвідники повідомили і про основні райони зосередження військ та важких озброєнь противника: північні околиці міста Луганськ, західні та південні квартали міст Горлівки й Донецька, а також райони населених пунктів Макіївка, Єнакієве, Широка Балка, Зайцеве, Михайлівка, Пантелеймонівка та Приморське. При цьому, застосовуються тактичні прийоми т.зв. "каруселей", які передбачають демонстративне відведення військ та озброєнь в денний час та їх приховане повернення вночі, а також використання переносних установок для пусків поодиноких ракет "Град" (за прикладом ісламських терористичних рухів на Близькому Сході).

"Для підвищення бойових можливостей російських окупаційних військ проводиться доукомплектування їх підрозділів підготовленим особовим складом та озброєнням і військовою технікою, які доставляються із Росії. Крім того, здійснюється активна бойова підготовка підрозділів 1 та 2 АК, включаючи проведення навчань ротного, батальйонного та бригадного рівнів із бойовою стрільбою зі штатного озброєння (в т.ч. танків, артилерійських систем та РСЗВ). Для цього використовуються полігони в районах н.п. Успенка, Круглик, Перевальськ та Іллірія", - зазначили у військовій розвідці.

Водночас, відзначається активізація мобілізаційних заходів противника на окупованих територіях України. Основним стимулом для набору добровольців залишається відносно високий рівень їх грошового утримання, порівняно з доходами місцевого населення. Здійснюється також і примусовий набір осіб призовного віку. Для виявлення осіб, які ухиляються від призову, перевіряються підприємства та місця проживання призовників.

Крім того, має місце нарощення системи матеріально-технічного та медичного забезпечення російських окупаційних військ. На тилових і передових складах накопичуються запаси боєприпасів, паливо-мастильних засобів та інших видів МТЗ. До лікарень Донецька та Луганська завозяться необхідні медикаменти, у т.ч. кровозупинні засоби та перев'язочний матеріал. Прибуває додатковий медичний персонал, у лікарнях звільняються місця для прийому поранених. Проводяться заходи з добровільної здачі крові.

"З набуттям оперативної готовності 1-го та 2-го АК, здійснюється часткове відведення штатних підрозділів інших з'єднань ЗС РФ до місць постійної дислокації. За рахунок цього, Росія намагається уникнути звинувачень у невиконанні нею Мінських домовленостей, знижує навантаження на свої збройні сили, а також вивільняє ресурси для дій у Сирії", - повідомили у Головному управлінні розвідки.

Зокрема, протягом останнього часу практично припинені розвідувальні польоти БПЛА в зоні конфлікту на Сході України, що, як вважають у розвідці, може бути пов'язано "з їх залученням в інтересах російських військ на сирійській території".

У рамках системи управління російських окупаційних військ, на базі 12 командування резерву Південного військового округу ЗС РФ продовжує діяти Центр територіальних військ ПдВО. У складі Центру сформоване управління інформаційного протиборства із завданнями проведення інформаційно-психологічних операцій проти сил АТО та протидії інформаційного впливу України на місцеве населення і бойовиків.

"Результатом роботи зазначеного органу є активізація інформаційних заходів противника зі звинуваченнями України у порушеннях Мінських домовленостей, провокуванні напруженості в зоні конфлікту та підготовці до проведення наступальних дій проти "ДНР" і "ЛНР". Саме цим російська сторона обгрунтовує згадані вище заходи військової діяльності на окупованих територіях України", - наголосили в ГУР.

Автор: Василь Короткий

Коментарів (5)

  • 03.12.2015 18:46
    #
    - 1 +

    Крутим патрони. Картечь наше все :-) Гадаю після НГ щось буде, після закінчення домов Мінська 2

    • 04.12.2015 19:48
      #
      - 0 +

      Кстати, поинтересуйтесь 10 пунктом договора Минск-2, это прекрасная ловушка для кацапа, только понял он это, или нет когда подписывал?Если да, то он идиот, если нет, то он идиот дважды..

  • 04.12.2015 11:51
    #
    - 3 +

    Большая просьба, давайте без политики. Политических срачей и без того в инете больше чем полезной и конструктивной информации. Если еще и сайт УАВЗ превратится на место баталий диванных политиков против диванных стратегов, огорчусь.

    • 05.12.2015 21:45
      #
      - 0 +

      Вы правы, к черту эту политику, главное это КС, который почему то никак в 21 веке в географическом центре Европы купить официально невозможно.К черту политику, объясняющую истину в которой живет общество. Главное это.... ,а почему нет, почему никак??К черту политику....

  • 04.12.2015 19:45
    #
    - -1 +

    Хотите знать почему эти баталии на Юго-востоке, имеют сегодня место? Прочтите книгу " Страна Моксель", Владимира Белинского, страшная книга, она срывает камуфляж с лживой историографии создаваемой лет этак 350, зато правда всплывшая в этой книге, полностью объясняет и даже оправдывает варвара, который не может быть никем иным, коль исторически сложился как варвар.
    А еще есть хорошая книга "Россия в 1839 году" Маркиза дэ Кюстина, это вообще откровение..события там изложенные почти 200 лет назад, практически зеркально отображают и демонстрируют нынешнюю азиатскую территорию Моксель, именуемую лживо как Россия. Нужно господа не забывать читать то, что позволит понимать и разбираться в нынешнее нелегкое время, почему сегодня так и не иначе, было заложено задолго до нас, как там,"что посеешь то и пожнешь?"А может так, "что посеяли предки, пожинают ныне детки"??


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати