Поліцейські Києво-Святошинського району затримали озброєну групу крадіїв-гастролерів з Одещини

| Кримінал | Автор: Web admin

На місці подіїНа місці події

Між зловмисниками були чітко розподілені обов’язки – одні стояли на варті, інші – проникали до будинків, звідки викрадали гроші, золоті вироби, побутову техніку. Користувалися вони тільки «одноразовими» мобільними телефонами і завжди були озброєні.

До чергової частини Києво-Святошинського відділу поліції надійшло повідомлення від 50-річного жителя села Петрушки про те, що у нього та його товариша стріляли невідомі, які намагалися обікрасти його будинок.

За вказаною адресою одразу прибули правоохоронці. Встановлено, що заявник зі своїм товаришем, під’їхавши до свого двору, помітив незнайомців. Двоє з них оглядали будинок і намагалися проникнути на обійстя, а інші чоловіки чекали на них в автівці «Субару». Коли місцевий мешканець зробив зауваження, невідомі з іномарки відкрили вогонь.

Господар не розгубився, з салону свого авто схопив мисливську рушницю і вистрілив кілька разів у відповідь. Після чого зловмисники викинули зброю на землю і швидко поїхали у невідомому напрямку.

Упродовж години співробітники поліції затримали чотирьох підозрюваних чоловіків. Ними виявилися жителі Одеської області, троє з яких вже мають кримінальне минуле. Злочинна компанія тимчасово проживали в одному з готелів с.Віта Поштова і заробляла собі на прожиття, скоюючи крадіжки на території Київщини. Старшому з групи 32 роки, наймолодшому учаснику виповнилось 20.

Двоє зловмисників 26-ти та 31-річного віку, які отримали вогнепальне поранення різного ступеню тяжкості, були доправлені до районної лікарні, де їм проведено хірургічне втручання.

На місці події поліцейські вилучили помпову рушницю, предмет, схожий на пістолет «Макарова», мобільні телефони, фомку, стріляні гільзи.

Наразі затримані особи ґрунтовно підозрюються у скоєнні п’яти крадіжок. Правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території району та області.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст. 15 (замах на злочин), за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) та за ч.3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Web admin Автор: Web admin11226,1 Переглядів: 1883 , Коментарів: 10 - 6 +
1,0 1 -1 6
Коментарів (10)

  • 21.12.2015 18:29
    #
    - 2 +

    И теперь человека хотят судить по 115 статье!!! Хотя там чистая самооборона!!"

  • 21.12.2015 18:29
    #
    - 3 +

    Снова лотерея - кто сядет? Преступники или их жертва, у которой оказался инструмент для инъекций свинца.

  • 21.12.2015 19:03
    #
    - 3 +

    Господа давайте не будем опережать события , 115 возбудили по факту , в ходе досудебного разбирательства я думаю разберутся объективно , с соответствующей квалификацией в отношении лица ответившего , из надо думать зарегистрированного ружья на выстрелы из оружия правонарушителей , так , что вполне возможно будет факт применения оружия в целях самообороны , хочется надеяться , что будет так , или я слишком хорошо думаю про наших правоохранителей , ведь есть же среди них порядочные люди , мыслящие объективно .

  • 21.12.2015 19:34
    #
    - 1 +

    Судя по фото, ПМ какой-то специальный. для бесшумной стрельбы?

  • 21.12.2015 19:47
    #
    - 4 +

    Как бы тот редкий шанс, когда жив-здоров, стрелял, и может не сесть.
    Потому что:
    - бандиты были группой
    - бандиты были вооружены
    - у бандитов уголовное прошлое

    буду надеяться, что не ошибаюсь

  • 22.12.2015 12:10
    #
    - 2 +

    Думаю все же, что дело по бандюкам открыли. Но вот факт, что значит гражданин вооружен - предотвратил ограбление и возможно смерть. А были бы пустые?

  • 22.12.2015 13:32
    #
    - 0 +

    Интересным и актуальным остаётся такой нюанс - может ли законопослушный гражданин, владелец зарегистрированного оружия в случае потенциальной угрозы нападения грабителей на сейф для хранения оружия - не хранить оружие в сейфе, а возить его с собой - для предотвращения похищения?
    Учтены ли действующим законодательством подобные экстремальные обстоятельства новых времён?

  • 22.12.2015 18:27
    #
    - 0 +

    А це не ті, що здійснювали грабунки протягом 2-х років в моєму селі? У нас більше 30 будинків пограбували.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати