Вибухи і стрілянина в Джакарті: не менше семи загиблих

| За кордоном, Тероризм | Автор: Web admin
По-русски

Як стало відомо, троє нападників були заарештованіЯк стало відомо, троє нападників були заарештовані

У центрі Джакарту, столиці Індонезії, пролунала серія вибухів, після чого почалася стрілянина. Поліція повідомляє, що вбито п'ятеро нападників, а також кілька цивільних осіб.

Стало відомо, що троє нападників заарештовані. Поліція повідомила про завершення операції. Напади були здійснені на кафе Starbucks, кінотеатр, приміщення ООН та інші будівлі.

Індонезія: вибухи в Джакарті

Представник поліції заявив, що бойовики, певно, наслідували нападові в Парижі і атакували відразу декілька місць. Наскільки відомо, в нападі взяли участь щонайменше двоє смертників.

Поліція біля сусіднього від Starbucks кафеПоліція біля сусіднього від Starbucks кафе

Поліція також заявила, що ймовірно напад організувало екстремістське угрупування "Ісламська держава", хоча джихадисти досі не взяли на себе відповідальності за вибухи.

За даними поліції, у нападах брали участь як мінімум 14 бойовиків. Поліція перекрила частину центрального району, де сталися вибухи, місцевих жителів і співробітників офісів евакуювали.

Поліція продовжує шукати озброєних людей, що напали на поліцейську дільницюПоліція продовжує шукати озброєних людей, що напали на поліцейську дільницю

Раніше повідомлялося, що троє смертників підірвали себе в кафе Starbucks у центрі міста, ще двоє озброєних людей напали на пост поліції в тому ж районі, в результаті чого загинув поліцейський. Терористи, що обстріляли поліцейський пост, втекли, наразі їх переслідує поліція.

До центра міста стягнуті армійські підрозділи, на вулицях з'явилися бронетранспортери.

Поліцейські оточили центральний район, в якому пролунали вибухиПоліцейські оточили центральний район, в якому пролунали вибухи

Як повідомляють індонезійські ЗМІ, ще три вибухи пролунали біля посольств Туреччини і Пакистану, про жертви і постраждалих поки інформації немає.

Президент Індонезії Джоко Відодо назвав серію нападів у Джакарті актами терору і висловив співчуття сім'ям загиблих. Відповідальність за напади поки не взяло на себе жодне з екстремістських угруповань.

1,0 1 -1 2
Коментарів (5)

  • 14.01.2016 16:20
    #
    - 1 +

    Цікаво, якщо не дай Бог, в нас таке станеться та ти побачишь з вікна людину що стріляє в інших людей, без позначки спецслужб. Що буде якщо дістати рушницю та застрелити нападника в рамках, звичайно, нашого законодавства.

    • 14.01.2016 16:42
      #
      - 3 +

      сядешь или занесёшь кучу бабла адвокатаммусорамсудьям

    • 15.01.2016 21:57
      #
      - 0 +

      надо стрелять, а что делать, на Донбассе не стреляли вовремя, теперь жертвы исчисляются другими цифрами и последствиями.

  • 14.01.2016 17:51
    #
    - 1 +

    Вопрос риторический и останется таковым , пока не будет принят З А К О Н , с четко прописанным алгоритмом ( т. е. , что можно и чего нельзя ) и вопрос оборота гражданского нарезного оружия будет регулироваться в соотвествии с этим З А К О Н О М , а не ведомственной инструкцией имитирующей З А К О Н !

  • 14.01.2016 19:23
    #
    - 0 +

    Цікава доля, рости двадцять років чи скільки там, спочатку вчитись ходити, говорити, потім батьки тебе вчать звичаям, правам і обов'язкам у суспільстві, далі ти ходиш до школи щоб там вчитись читати, а можливо декотрі й писати, вчити коран...
    А потім бац - і ти вже роботизований автономний вибуховий пристрій! Чого варте суспільство, яке все що змогло тобі дати - це вивчити на фанатично налаштованого ідіота?
    А чи варто воно було того?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати