Вправа на перевірку реакції

| Самооборона | Автор: Web admin
По-русски

Щоб витягнути зброю і вистрілити, потрібно від 1,5 до 3 секунд. За цей час противник може подолати п'ять метрів. Чи встигнете ви вчасно вистрілити?Щоб витягнути зброю і вистрілити, потрібно від 1,5 до 3 секунд. За цей час противник може подолати п'ять метрів. Чи встигнете ви вчасно вистрілити?

Вдала самооборона – це час, дистанція і впевнене поводження зі зброєю. Але багато хто не зважає на те, як загроза життю впливає на час реакції.

Щоб зрозуміти хоча б приблизно, скільки часу вам знадобиться для вдалої самооборони, пропонуємо розглянути одну вправу.

Однак у неї є недолік – немає фактору несподіванки і страху.

1. Озброєна людина стає обличчям до паперової мішені, приблизно в п'яти метрах від неї.

2. Противник стоїть позаду, спиною до спини озброєної людини.

3. Інструктор стоїть в стороні від них і тримає в руці таймер.

4. По сигналу таймера озброєна людина витягує зброю, водночас противник кидається вперед.

5. Почувши постріл, противник зупиняється.

По завершенню вправи можна буде виявити, скільки метрів встигне подолати супротивник. Варто вказати на кілька факторів, що збільшують час, який необхідний для вихоплення зброї та першого пострілу:

  • Фізична форма противника;
  • Час, необхідний на виявлення загрози і відповідну реакцію;
  • Освітлення;
  • Розташування зброї на тілі;
  • Рівень володіння зброєю.

У ситуаціях, коли потрібно боротися за своє життя, рефлекси домінують над реакцією. Лише завчасно вгледівши потенційну небезпеку, жертва нападу зможе вчасно використати зброю. При спонтанному нападі зброя вже не допоможе.

Тільки-но визначите дистанцію, необхідну для вилучення зброї, ви знатимете межі своїх можливостей. Якщо противник ближче – вам доведеться змінити тактику, виграти трохи часу і кілька метрів дистанції.

Озброєні громадяни впевнені, що зброя – вагома протидія нападу. Але варто завжди мати запасний план, особливо на випадок осічки зброї, яку продемонстровано в кінці цього відео.

Упражнение на проверку реакции

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 844 , Коментарів: 8 - 7 +
1,0 1 -1 7
Коментарів (8)

  • 28.01.2016 12:07
    #
    - 3 +

    Чудовий експеримент, але на жаль він не охоплює декількох особливостей таких неприємних зустрічей, які кардинальним чином можуть вплинути на результат.
    1. Якщо на тебе мають наміри напасти раптово, тобто зза рогу чи зі спини, то шансів помітити вчасно нападника майже ні в кого немає, якщо ви звичайно не тренуєтесь по якійсь "супер-пупер" програмі захисту. ☺ Таким чином "знімають" навіть озброєних вартових, а не те що пересічних громадян. У статті теж про це кажуть.
    2. Зазвичай нападу передують дії агресора, які звичайна уважна людина може легко розпізнати, а отже і підготуватись, наприклад покласти руку на руків'я зброї, вільною блокувавши наближення супротивника, чи в загалі витягти зброю з кобури, тим самим недвозначно попередивши нападника про свій намір серйозно тримати оборону. В такому випадку час реагування від прийняття рішення до пострілу може складати долі секунди, що значно підвищує шанси на добрий результат для носія і поганий для нападника.
    3. Рух. Людина на яку напали, не повинна стовбичити соляним стовпом. Вона повинна рухатись намагаючись постійно розірвати дистанцію з нападником, тим самим виграючи для себе "зайві" секунди.
    Так що не усе так погано, як виглядає на цьому вкрай корисному відео. І у статті дуже точно сказано що: "У ситуаціях, коли потрібно боротися за своє життя, рефлекси домінують над реакцією." Отже розвивайте рефлекси панове! ☺

  • 28.01.2016 12:10
    #
    - 2 +

    Як на мене, то набагато важливіше не навики швидкого застосування зброї, а здатність в дуже обмежений період часу переконатися в доцільності її застосування. Замешкаєшся - станеш жертвою. Поспішиш - злочинцем. Можна щоденно вправлятися у стрільбі по мішенні, на вскидку, зводити курок, пересмикувати затвор і досягнути в цьому успіху. Тільки от як навчитися за секунду розрізнити зловмисника з бойовим пістолетом від ідіота з запальничкою?

    • 28.01.2016 12:19
      #
      - 1 +

      Цілком точно підмічено. І, на жаль, я не бачу єдиного для усіх рецепту з цієї ситуації. Дуже вже багато факторів впливає на прийняття рішення. Тому й потрібно перш за все рухатися, намагатися перевести дії у розмову, нехай навіть лайку, аби тільки "заговорити зуби" і виграти дорогоцінні секунди на прийняття рішення і на власні дії.
      Головне не заклякати!

  • На наших тренингах мы делаем подобное упражнение, но немного по другому сценарию:
    1. мишень находится напротив стрелка на 10 часах.
    2. "оппонент" находится напротив стрелка на 2 часах.
    3. начинается диалог, имитирующий развитие конфликта(в пределах пары-тройки фраз, типа "да ты чо сказал? да я ща тебя ......."
    4. "оппонент в любой момент после 2-3 фраз может "стартовать" параллельно стрелку, стрелок может начать движение назад, пытаясь извлечь оружие и произвести выстрел в мишень.
    стрелку предоставлена возможность разрывать дистанцию и маневрировать, оппонент за счет ширины тира безопасно движется имитируя сближение и не выходя на линию огня....
    Упражнение сперва отрабатывается вхолостую под контролем инструктора, подающего команду "стоп" после холостого щелчка, (для оценки дистанции, оставшейся до "выстрела") или после того, как "оппонент" добежит до стрелка и сымитирует переход в рукопашный бой. Затем по мере роста навыков пробуют варианты с аирсофт-оружием.

    • 28.01.2016 14:41
      #
      - 0 +

      Чудова вправа, впевнений що регулярне її відтворення доведе рефлекси до автоматизму.

      • а тут зачастую проблема не в рефлексах.
        как раз простой навык "быстрое извлечение оружия из-под одежды" - на удивление вторичен.
        При дистанциях 5-7 метров без разрыва дистанции извлечь его все равно шансов мало, а разрывая дистанцию - начинаются промахи, т.к. сложный элемент "хаотичное движение-извлечение оружия-правильный поворот корпусом-вынос оружие-фиксация ствола в сторону цели" - может меняться очень сильно смотря от того, в какую сторону метнулся стрелок, с какой стороны набегает "оппонент", каковы весовые категории сторон и их способность к быстрым и резким движениям без снижения темпа и падения качества стрельбы....
        в общем - упражнение поучительно и с разными "оппонентами" срабатывает по разному и с разным результатом.....

  • 01.02.2016 11:59
    #
    - 0 +

    Відмінна реакція)

    www.facebook.com

    www.facebook.com


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати