Техасці показали, наскільки ефективним може бути «хороший хлопець зі зброєю» у боротьбі з терористом

| Самооборона, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Техасці показали, наскільки ефективним може бути «хороший хлопець зі зброєю» у боротьбі з терористомТехасці показали, наскільки ефективним може бути «хороший хлопець зі зброєю» у боротьбі з терористом

Після масового вбивства в школі «Сенді Хук», президент NRA Вейн ЛаП’єр промовив свою знамениту фразу «Єдиний, хто може зупинити поганого хлопця зі зброєю – це хороший хлопець зі зброєю».

Багато американців згодні з цим твердженням, тому вони завжди озброєні. Але наскільки вони готові до зустрічі з терористом? Техаський канал WFAA вирішив провести експеримент, в якому чотирьом озброєним громадянам довелося протистояти терористові.

Канал WFAA відібрав чотирьох звичайних громадян з дозволом на приховане носіння зброї, котрі, на їхню думку, готові захищати себе і своїх колегКанал WFAA відібрав чотирьох звичайних громадян з дозволом на приховане носіння зброї, котрі, на їхню думку, готові захищати себе і своїх колег

Добровольцями стали:

  • Брайан Мартін, 30 років, 10 годин тренувань
  • Метью Бімен, 41 рік, 6 годин тренувань
  • Мері Беннен, 67 років, 25 годин тренувань
  • Ройс Хердін, 68 років, 50 годин тренувань

Організатором експерименту став Тревіс Бонд, голова та інструктор в DFW Shooters Academy, за плечима якого 32 роки досвіду і служба в правоохоронних органах.

«Поганцем» став боєць підрозділу SWAT та інструктор з 22-ох річним стажем Шон Клері.

Боєць підрозділу SWAT Шон Клері відігравав «поганця» у цьому експериментіБоєць підрозділу SWAT Шон Клері відігравав «поганця» у цьому експерименті

Експеримент проводився у порожньому офісному приміщенні у місті Луїсвілл, штат Техас. Всі учасники були в шоломах, окулярах та озброєні тренувальними пістолетами, що стріляють пластиковими кульками. «Поганець» був озброєний подібною до AR-15 гвинтівкою, що також стріляє кульками. Ще він був одягнений у бронежилет, але про це добровольцям не сказали. Тобто, для того, щоб убити терориста, їм потрібно було самим здогадатися, що стріляти потрібно в голову, шию або таз. Вони лише знали, що їм доведеться взяти участь у трьох ситуаціях.

У першій ситуації озброєний терорист напав на багатолюдний офісний центрУ першій ситуації озброєний терорист напав на багатолюдний офісний центр

Ситуація №1

Четверо добровольців сиділи в кабінках з високими стінками і не бачили один одного. Клері відігравав розлюченого співробітника, котрий спершу зробив кілька пострілів вгору, а потім пішов вбивати колег. Тобто у добровольців був вибір: бігти або битися.

Першим став Брайан Мартін. Він залишився в кабінці, присів і сховався за кріслом. Коли до нього підійшов терорист, він зробив два смертельні постріли у верхню частину грудей і в голову. «Він спрацював на відмінно» – заявив Клері.

WFAA conducts a series of tests to determine how good guys with guns respond to bad guys with guns.

Наступним був Метью Бімен. Почувши постріли, він вибіг і сховався у темній кабінці за декілька метрів від своєї. Сховавшись, він зробив кілька смертельних пострілів.

Наступною була Мері Беннен. Вона залишилася в кабінці, а коли до неї підійшов терорист, вона або схибила, або влучила в бронежилет.

Її чоловік Ройс Хердін також залишився в кабінці. Він присів, а коли підійшов терорист, то почав стріляти в бронежилет. Після він заявив, що стріляв у бронежилет навмисно, оскільки розумів, що це лише експеримент.

У другій ситуації терорист увійшов до зали для нарадУ другій ситуації терорист увійшов до зали для нарад

Ситуація №2

У другій ситуації Хердін сидів за столом разом з іще сімома добровольцями, коли в кімнату входить терорист. Він наказує всім закласти руки за голову і починає їх «вбивати» по одному. Хердін спочатку послухався, склавши руки, але побачивши можливість скористатися зброєю, вихопив зброю з кобури і виконав смертельний постріл у терориста.

Наступною була Беннен. Її пістолет знаходився під столом, в сумочці. Вибравши слушну нагоду, вона дістала зброю і кілька разів неточно вистрілила.

Бімен також вичікував свого часу, щоб витягнути зброю. Його постріл також був фатальним.

А от Мартін зробив грубу тактичну помилку: він обрав відкрите носіння зброї. «Увійшовши до приміщення, я зрозумів, що саме Мартін стане моєю першою жертвою», – розповів «терорист» Клері. Саме відкрите носіння зброї і спровокувало вбивцю миттєво відкрити вогонь по Мартіну.

Мері Беннен, 67 років, 25 годин тренувань

Мері Беннен, 67 років, 25 годин тренуваньМері Беннен, 67 років, 25 годин тренувань

Mary Bannan participates in the first scenario of our active shooter simulation

Метью Бімен, 41 рік, 6:00 тренувань

Метью Бімен, 41 рік, 6:00 тренуваньМетью Бімен, 41 рік, 6:00 тренувань

Matthew Beeman participates in the first scenario of our active shooter simulation

Ройс Хердін, 68 років, 50 годин тренувань

Ройс Хердін, 68 років, 50 годин тренуваньРойс Хердін, 68 років, 50 годин тренувань

Royce Hardin participates in the first scenario of our active shooter simulation

Брайан Мартін, 30 років, 10:00 тренувань

Брайан Мартін, 30 років, 10:00 тренуваньБрайан Мартін, 30 років, 10:00 тренувань

Brain Martin participates in the first scenario of our active shooter simulation

Ситуація №3

Our test participants are confronted by a man who has taken an office co-worker hostage

В останньому експерименті Клері відіграє розлюченого чоловіка, який прийшов на роботу до колишньої дружини. Добровольці знаходяться у сусідній кімнаті.

Сцена з експериментуСцена з експерименту

Кожному добровольцю потрібно було обирати: ризикуючи життям заручника, зіткнутися з озброєним терористом, або відсидітись осторонь.

Першим був Мартін, і він впорався поганенько. Він виконав кілька неточних пострілів і навіть поранив заручника в руку.

Мартіну не вдалося врятувати жінкуМартіну не вдалося врятувати жінку

Але Мартін все одно вважає, що напасти на зловмисника було правильним рішенням. Навіть незважаючи на те, що до того часу, поки він не увійшов до кімнати, ніхто не стріляв і не був поранений.

Ось що думає з цього приводу Тревіс Бонд: «Він надто близько підійшов до Клері та не залишив собі варіантів для маневру, він не використав укриття. До того ж, він підстрелив заручницю».

Бімен діяв інакше: він залишився у своєму кабінеті, вимкнув світло і викликав поліцейських. «Якби я вийшов, то він би мене побачив. Та й заручницю відразу ж убили». Але в даному випадку вижив і Бімен, і заручниця. «Це було складне рішення. Але враховуючи його низький рівень підготовки, він все зробив правильно», – узагальнив Бонд.

Стратегія Беннен спрацювалаСтратегія Беннен спрацювала

Беннен непомітно підкралася до кабінету, звідки лунали крики, і, використовуючи двері для прикриття, виконала смертельний постріл у терориста. «Мері була неперевершена. Вона впоралася краще за всіх» – заявив Бонд.

Хердін зробив фатальну помилкуХердін зробив фатальну помилку

Незважаючи на значний досвід, Хердін знову допустився помилки. Він відразу ж агресивно напав на терориста і фатально помилився, коли зробив крок назад. «Він засумнівався і відступив назад, втративши перевагу на суперником», – заявив Бонд.

На кінець експерименту всі учасники багато чому навчилися. «Надто багато тренувань не буває. Перед тим як приймати такі важливі рішення, спершу треба навчитися діяти і набути необхідних навичок», – підсумував експеримент Тревіс Бонд.

Web admin Автор: Web admin11211,1 Переглядів: 2976 , Коментарів: 8 - 12 +
1,0 1 -1 12
Коментарів (8)

  • 01.02.2016 09:05
    #
    - 4 +

    Страйкбол нам у поміч...

    • 01.02.2016 10:58
      #
      - 0 +

      Ось в чому річ. Тренування було якби страйкбольним, але ці громадяни можуть носити таку ж справжню зброю. Вони ж не просто так ходять на тренування.

      Добре людям, коли вони справді можуть використати ті навички, які здобули на тренуванні.

  • 01.02.2016 11:28
    #
    - 0 +

    факт того что пистолеты не настоящие кое что меняет, в реальной жизни не каждый решится достать пистолет и убить или быть убитым.
    Нам пистолетов не дают. А если бы мне удалось вытащить свой любой "курумультук", бронежилет не помог бы в принципе, например для 12 калибра для смерти террориста его обязательно пробивать... а для 30-06 не обязательно, что бы пуля была со стальным сердечником.

    • 01.02.2016 11:54
      #
      - 0 +

      Взгляните на ютубе, что делает картечь с бронежилетом пятого класса защиты на расстоянии 5 метров. И обратите внимание на запреградную травму (тесты с баллистическим желатином)

      • 01.02.2016 12:10
        #
        - 0 +

        А почему Вы решили, что я не знаю что происходит? Я как врач прекрасно видел результаты и без пластилина...

  • 01.02.2016 12:46
    #
    - 3 +

    Як би там не було, але з цієї статті добре зрозуміло, що бути озброєним набагато краще ніж без зброї. Принаймні у людини з'являється вибір, померти чи захищатися. Без зброї, у таких місцях як тісний офіс, чи зал для засідань шанси на виживання стрімко падають до нуля.

  • 01.02.2016 21:00
    #
    - 0 +

    После событий в Париже в голове крутилась мысль о подобном эксперименте ))) А вот ее уже и реализовали.
    А ковбоя то, а-ля шкиряк первым ликвидируют...

  • 01.02.2016 21:45
    #
    - 0 +

    А че участники эксперимента такие сцыкуны, что поодевали полные маски? Слабо, как плохой парень в одних очках? И выглядело бы более достоверно.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати