Нелегальний самозахист: чому українці намагаються самостійно боротись зі злочинцями?

| Самооборона, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Нелегальний самозахист: чому українці намагаються самостійно боротись зі злочинцями?Нелегальний самозахист: чому українці намагаються самостійно боротись зі злочинцями?

В Україні обіг нелегальної вогнепальної зброї практично не контролюється, а нова поліція не здатна приборкати численні спалахи злочинності. Тому громадяни беруться захищати себе самі.

Щоб ви зробили, якщо б у ваш будинок заліз злочинець, а вас є зброя? Звичайно захищались. Навіть, якщо це загрожувало б перевищенням так званих «меж необхідної самооборони».

Так сталося і з одним пенсіонером на Київщині, старий важко поранив з мисливської рушниці невідомого, який заліз до його помешкання через вікно. Тепер йому погрожує кримінальне покарання за «умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень у разі перевищення меж необхідної оборони».

На захист пенсіонера стали місцеві жителі та активісти «Української асоціації власників зброї».

Чому українці не мають права на збройний захист, і чому злочинець умить перетворюється на потерпілого, з’ясовували у сюжеті програми «Надзвичайні новини».

Нелегальна зброя. Люди намагаються самі боротись зі злочинцями

1,0 1 -1 24
Коментарів (8)

  • 02.02.2016 16:33
    #
    - 22 +

    "Человек, который пытался залезть к нему через окно...."
    Это уже не ЧЕЛОВЕК, а гребанное животное, которое не приспособлено добывать себе на жизнь/пропитание, кроме как чисткой квартир/домов.

    Дед молодец, жаль, что не на убой вальнул.
    Впрочем, мы это уже обговаривали.

  • 02.02.2016 20:17
    #
    - 11 +

    Отличный сюжет и очень хорошо, что Ассоциация защищает героя самообороны. Надеюсь дело разрешится в его пользу.

    PS Непонятно зачем видео заливать на рутуб, он же мало того что кацапский так еще и жутко тормознутый.

  • 02.02.2016 22:20
    #
    - 2 +

    Громадяни повинні самі захищати себе не тільки від вбивць і грабіжників, а ще й від так званих правоохоронців (правоПОХОРОНців було б правильніше). Може вже пора якось зарадити цій ситуації?
    Було б добре якби керівництво УАВЗ тримало спільноту в курсі обставин справи діда. Він хоробра людина і заслуговує на те, щоб не отримати ніякого незаслуженого покарання.

  • 02.02.2016 22:53
    #
    - 6 +

    пусть шкиряк и ему подобные сдадут свои "наградные" и уволят охрану и звонят в полюцию если что. А нормальные люди должны иметь право на защиту. Влез в дом - будь готов сдохнуть

  • 02.02.2016 23:30
    #
    - 3 +

    Вот интересно, а депутат/владелец наградного стрельнет в злочинця, кто виноват будет? (вопрос риторический :) )....

  • Дед молодец! Нужно отстаивать все такие случаи, люди которые защищают свой дом не должны быть осужденных даже на условный срок!
    Если эти наши, выбранные народом *едики не хотят слышать людей нужно склонять их к принятию нужных решений под давлением общественности!
    Да и если судебные решения будут в пользу обороняющихся, то со временем по данным прецедентам будет формироваться практика!

  • 03.02.2016 13:59
    #
    - 1 +

    Я завжди був проти нелегальної зброі, а зараз можу сказати одне захищайтесь хото як може бо державі на вас начхати. Якщо держава не хоче надати вам право на самооборону, на якій підставі ви повинні захищати таку державу! Вихід один змінити державний устрій на більш лояльніший до своїх громадян.
    Нехай мене краще дванадцять засудять, чим четверо понесуть.
    Людина що порушила ваші права автоматично втратила і своїх, тому сміливо вбивайте нападаючіх. Краще вбивати, тоді з'являється хоч невеликий шанс сказати, що сплутав в темряві нападаючого з ведмедем тому і стріляв на повал.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати