Стало відомо, що шукали прокурори в будівлі Нацполіції Києва

| Силові структури | Автор: Web admin

Стало відомо, що шукали прокурори в будівлі Нацполіції КиєваСтало відомо, що шукали прокурори в будівлі Нацполіції Києва

16 лютого слідчі прокуратури Києва з постановою суду провели обшук в управлінні патрульної поліції Києва.

Поліцейські не чекали візиту прокурорів і спочатку намагалися їх не пропустити без дозволу начальника Юрія Зозулі. Однак прокурори заручилися підтримкою спецпідрозділу СБУ в повному бойовому обмундируванні.

Як стало відомо, слідчі насамперед пройшли в збройову кімнату і вилучили журнали видачі зброї. У журналах зафіксовано, кому саме з поліцейських був виданий конкретний пістолет "Форт" перед чергуванням 6 лютого. Коли поліцейські здають зброю у них на руках залишається так звана картка-замінник з номером зброї, яким вони користувалися.

Після резонансної погоні зброю, з якого був застрелений Михайло Медведєв, за деякими даними, не було вилучено, і поліцейські здали його в збройову кімнату в Управлінні поліції. Коли ж в прокуратурі зажадали видати зброю, а також копії сторінок журналів видачі зброї, за деякими відомостями, Зозуля співпрацювати відмовився.

Прокурори звернулися з клопотанням про обшук в суд і отримали дозвіл на вилучення всіх необхідних документів - особистих справ патрульних, які чергували в ту ніч, їх посадових інструкцій, записів про видачу відеореєстраторів та рацій. Ця інформація допоможе чітко прив'язати конкретного потенційного підозрюваного до конкретного зброї.

У той же час, у прес-службі Національної поліції повідомили, що поліція передала слідчим докази щодо інциденту з поліцейською гонитвою в Києві, в результаті якої загинув 17-річний хлопець.

"Сьогодні, 16 лютого, співробітники столичної прокуратури прибули в управління патрульної поліції р. Києва, де проводять слідчі дії – вилучення документів. Слідчі дії проводяться на підставі ухвали слідчого судді. Представник департаменту патрульної поліції Національної поліції України Юлія Коваль зазначила, що відео нічного переслідування та необхідні документи поліцейські передали слідчим одразу після того, як подія мала місце. Ці матеріали слідчі повинні були передати в органи прокуратури", – йдеться в повідомленні.

0,5 1 -1 4
Коментарів (2)

  • 17.02.2016 15:33
    #
    - 0 +

    Як стало відомо, слідчі насамперед пройшли в збройову кімнату і вилучили журнали видачі зброї. У журналах зафіксовано, кому саме з поліцейських був виданий конкретний пістолет "Форт" перед чергуванням 6 лютого.

    А Авакян обещал, что будут вооружать "Джерихо"...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати