Львівські патрульні тренуються зупиняти автомобілі із застосуванням зброї

| Силові структури | Автор: Web admin

Львівські патрульні тренуються зупиняти автомобілі із застосуванням зброїЛьвівські патрульні тренуються зупиняти автомобілі із застосуванням зброї

Працівники патрульної поліції Львова у позаробочий час тренуються зупиняти автомобіль із застосуванням зброї. Таку ініціативу проявив львівський волонтер Ростислав Макух після того, як у Києві під час погоні за втікачем на BMW працівник поліції застрелив 17-річного підлітка.

Начальник патрульної поліції Львова Антон Пузиревський розповів, що заняття відбуваються два-три рази на тиждень, починаючи із 17 лютого. Поліцейські практикуються у погоні за автомобілем та вчаться стріляти по колесах втікача під час руху із пейнтбольної зброї.

«У мене є діти. І я не маю гарантії, що у подібній ситуації з BMW в Києві не опиниться мій син чи діти моїх друзів, або просто чиїсь діти. Вся ініціатива базується на моєму ентузіазмі та бажанні керівництва патрульної поліції у підготовці досвідчених кадрів. Жодної сторонньої допомоги немає. Жодного фінансування. І фонд тут ні до чого», – зазначив Ростислав Макух. – Мені дивно, що за два тижні після трагедії немає дій. Політики мене не дивують. Мене дивують батьки. Багато батьків мають більше можливостей, ніж будь-хто, але жодних дій немає. Мабуть, вони думають, що це не може статися з їхніми дітьми».

First training of police firing on practical training. Lviv, UA. 02/17/2016.

Practical training Ukrainian police. Shooting at the tires. 22/02/2016. Lviv, Ukraine.

Next training of police firing on practical training. Lviv, UA. 02/19/2016.

ТЕС

За словами начальника поліції, навчання відбуваються у Львові на вул. Данила Апостола на тренувальному майданчику неподалік сервісного центру МВС.

У тренуванні щоразу беруть участь 10-12 працівників поліції. Заняття впроходять у вільний від роботи час. Вони заплановані на тривалий час, поки їх не пройдуть усі працівники поліції Львова.

Зазначимо, що у патрульній поліції Львова зараз майже 650 працівників. Ще 120 людей відібрали із резерву. Вони проходять двомісячну підготовку та із середини квітня розпочнуть патрулювання на вулицях Львова.

Нагадаємо, у ніч на 7 лютого в Києві патрульний поліцейський під час погоні за втікачем на BMW застрелив 17-річного пасажира цього автомобіля. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за звинуваченням в умисному вбивстві проти патрульного Сергія Олійника, який стріляв з кількох метрів у лобове скло, знаючи, що в автомобілі перебуває четверо людей.

1,0 1 -1 6
Коментарів (10)

  • 24.02.2016 16:51
    #
    - 5 +

    То есть, жизнь ничему не учит. Вместо отработки планов перехвата, блокированию дорог, оперативной езды, взаимодействия патрулей во время преследования и изучению города они снова будут стрелять.

    • 24.02.2016 18:09
      #
      - 3 +

      общество одобряет, так что все норм)) сами не понимают ( общество) что загоняют себя в ловушку... ниче,как видим, жизнь не учит не только мусоров

      • 24.02.2016 19:33
        #
        - 2 +

        Только не надо за всех говорить. Многие уже одумались.
        И посудите сами люди ждут нормальных реформ и мастерски воспользовавшись этим авако-шкиряко-наемо-геращенки вПИАРивают яркий образ почти американских гламурных копов. Еще и жалуются какая прокуратура плохая, типа это все не одна гнилая шайка-лейка )))
        Вот люди и повелись. А свои ошибки трудно признавать... Скоро прозреют и будут фейко-реформу поносить яростнее остальных.

        • 25.02.2016 00:08
          #
          - 1 +

          за всех и не говорил, просто не ожидал что на "брат" тут настолько ватен и не дальновиден. печально это и удручает.

    • 25.02.2016 02:05
      #
      - 0 +

      А какая эффективности плана ПЕРЕХВАТ кто знает? И вообще их учат правильно задерживать движущееся средство, а не пользоваться планом перехват который восновном для журналистов.

  • 24.02.2016 17:10
    #
    - 4 +

    Это за бугром полицейские могут таранить, подрезать, зажимать в коробочку, потому что там государство оплачивает. А у нашего МВД таких денег нет, им дешевле патронов побольше дать, чем патрульную машину чинить.

    • 24.02.2016 18:09
      #
      - 2 +

      В США все полностью оплачивает преступник.

    • 24.02.2016 18:10
      #
      - -1 +

      да, и получим не Европу а лат америку, все предсказуемо.

  • 24.02.2016 18:49
    #
    - 1 +

    Волонтёр просто лучший. Копы молодци что поддержали. Вообще это должно быть поставлено на уровне департамента если не минестерства. Ведь возникает ряд вопросов - от оружия (удобнее стрелять по авто из помпового ружья, а не пистолета. Такого как печально известный на Майдане форт 500, используя специальные боеприпасы, которые опять же, печально известны после расстрела первых Героев Небесной сотни на Грушевского) до инструкции по применению этого оружия и ответственности за нарушение закона. Которой (ответственности) нет, и не предвидится.

  • 24.02.2016 19:50
    #
    - 3 +

    Почему же тогда в цивилизованных странах не стреляют на ходу? Наверно потому что это несет гораздо большую опасность для окружающих?


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати