На Рівненщині – масова сутичка з бурштинокопачами: семеро поліцейських у лікарні

| Кримінал | Автор: Web admin

На Рівненщині – масова сутичка з бурштинокопачами: семеро поліцейських у лікарніНа Рівненщині – масова сутичка з бурштинокопачами: семеро поліцейських у лікарні

Унаслідок масового конфлікту з бурштинокопачами, який розпочався від учора в Сарненському районі, постраждало семеро поліцейських, спалено металевий вагончик. Про це повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції в Рівненській області.

За версією правоохоронців, події почали розвиватися 29 березня. У першій половині дня працівник лісгоспу повідомив чергову частину Сарненського районного відділу поліції, що в урочищі «Мохи» Клесівського лісництва майже 30 старателів видобувають «сонячне каміння». Аналогічне повідомлення отримали правоохоронці вже після обіду, але кількість бурштинокопачів тоді вже зросла до півсотні.

У обох випадках під час приїзду слідчо-оперативної групи для документування кримінального правопорушення старателі чинили опір правоохоронцям, нецензурно лаялись, погрожували фізичною розправою. До того ж, аби унеможливити документування правопорушення, а в подальшому і вилучення обладнання для незаконного промислу, бурштинокопачі перекрили доступ до мотопомп, заблокувавши проїзд автомобілями.

30 березня об 11-й годині 40 хвилин в урочищі «Гальбин» орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку.

Крім того, вранці поблизу Клесова майже тисяча осіб перегородили дорогу для в’їзду в урочище «Смітник». Старателі погрожували поліцейським та чинили опір. У результаті сутички семеро правоохоронців потрапили до лікарні з тілесними ушкодженнями.

За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України.

1,0 1 -1 4
Коментарів (5)

  • Пистолетики у ментов не отобрали случайно?

  • 31.03.2016 14:58
    #
    - 3 +

    Чому вони добувають бурштин не легально? А як легально? В Україні не можна добувати бурштин легально.
    Слід легалізувати це все і дозволити місцевим його копати легально із технікою безпеки, не шкодячи екології, тощо.
    Тоді легальний бурштин будуть ще і обробляти в Україні, а не вивозити у Польщу. Але можновладці хочуть поставити тоді своїх людей, які будуть за безцінь скуповувати бурштин і наживатись на тому буде сім'я що при владі.

    На цю тему є гарне відео у Балашова.

  • 31.03.2016 15:07
    #
    - 3 +

    Дійсно, чому не зробити як на Амазонці: накопав, тут же здав в легальний приймальний пункт, отримав гроші, держава - бурштин і всі задоволені.
    Так з нашими лапами загребущими при владі хрін таке вийде(((

  • 31.03.2016 15:12
    #
    - 7 +

    водить войска надо и огонь на поражение по нарушителям за попытки сопротивления. иначе от природы вообще ничего не останется. да, ресурсное проклятие в украинском варианте выглядит именно так.

  • 31.03.2016 21:45
    #
    - 1 +

    Камрады прав ведь камрад Женя Кравченко , хоть ментов , хоть военных ( у которых кстати своих задач сейчас выше крыши , кто забыл , в стране АТО ) нагнавши в эти районы проблему не решат . Уши как у осла бл. дь , в коррумпированных напрочь кабинетах столицы торчат , вот в чем основная проблема , с которой необходимо бороться , ну и безусловно + легализация и организация данного вида деятельности , с наполнением гос. казны и уплатой налогов .


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати