Про відсутність безпеки Києва. Відповідь легіонера

| Самооборона | Автор: Святослав Стеценко

Завтра вони прийдуть до васЗавтра вони прийдуть до вас

Раніше не вступав в публічні письмові дискусії, але цього разу мушу. Мушу, бо питання ставила людина, яку я щиро поважаю попри те, що його позиція з багатьох питань є для нього принципово несумісною з моєю. Іван Костенко, доброволець, воїн, патріот, колись нетривалий час був в Українському Легіоні.

Суть проблеми: влада (формальна і неформальна), яка вчиться, робить висновки і діє набагато швидше за "патріотів і активістів", зміцнює і поширює практику застосування для насильства проти громадян не безпосередньо поліцію, а організовані і фінансовані нею недержавні бойові загони.

Це вже не "тітушки в трєніках", а бойові загони: навчені, треновані, в одностроях, з засобами індивідуального захисту і спецзасобами. Замість раптом зібраних дільничними спортсменів з кримінальними "хвостами", місцевих гопників і наркоманів, маємо наразі повні аналоги харківського "Оплоту".

То можуть бути недержавні охоронні підприємства, громадські формування з охорони громадського порядку і державного кордону (ГФОГПДК), громадські організації, які незалежно від форми легалізації мають спільні ознаки.

Їхні ознаки: вони є де-факто професійними, себто їхні учасники отримують грошову винагороду, особовий склад проходить спеціальну фізичну і тактико-спеціальну підготовку, вони діють за безпосередньою командою посадових осіб і під захистом МВС. До речі, ГФОГПДК отримують мільйони гривень з київського міського бюджету.

Іван Костенко правильно зазначає, що так само як це робить модернізована київська тітушня, можуть діяти і промосковські бойові загони і кримінальники: захопити будь-яку будівлю, але вже зі зброєю, взяти заручників з усіма наслідками.

Іван Костенко питає: а чому цьому не протидіють патріотичні рухи, резервісти, підрозділи територіальної оборони при військкоматах? Відповідаю: не протидіють тому, що за визначенням будь-які легальні організації, які діють на волонтерських засадах, забезпечуються коштом та іншими ресурсами лише самими учасниками, не спроможні самостійно системно протидіяти а ні новітнім "Оплотам", а ні кримінальним і напівкримінальним загонам, а ні професійним бойовим групам противника.

Все дуже просто: противник має ініціативу, він цілодобово у постійній мобілізаційній готовності, екіпірований і оснащений, мобільний, на його боці державні силові структури. Ми реагуємо з великим часовим лагом, тому що розосереджені на робочих місцях, без засобів пасивного і активного захисту і не розпоряджаємося вільно власним часом. За таких умов навіть за меншої загальної чисельності противник завжди створить локальну чисельну і якісну перевагу на ділянці або об'єкті зосередження головних зусиль.

Відмобілізувати водночас понад 70% своїх людей будь-які громадські структури можуть лише одноразово і лише на короткий час, а за регулярної потреби кількість спроможних відреагувати і прибути в робочий час хоч на кілька годин ніколи не перевищуватиме 10%, переважно буде меншою. Для того, щоб протидіяти такій загрозі, потрібна потужна громадянська структура, спроможна власним коштом утримувати постійний загін швидкого реагування, мати регулярну мобілізаційну можливість (ті самі 10%) в кілька сотень фізично міцних і рішучих чоловіків, відповідно загальну чисельність щонайменше на порядок більшу. Треба бути готовими не лише фізично жорстоко зім'яти противника, але й захистити своїх від захоплення "правоохоронцями", які безумовно завжди будуть проти нас.

Сподіватися на МВС, СБУ, військкомати є дивною наївністю.

Чому ми не маємо такої структури? Причини також відомі. Одна з головних причин в тому, що абсолютна більшість українців не готова і не хоче поступитися власними амбіціями і навіть просто поглядами в другорядному заради головного, навіть заради просто фізичної безпеки і виживання. Друга причина небажання до багаторічних системних зусиль заради результату. Наслідком є дріб'язкова отаманщина, розпорошеність, ігри в секретних партизанів, крутих тактичних стрільців і автономних містечкових активістів.

Партизани і тактичні стрільці то гарно, але аж ніяк не вирішує зазначених проблем і навіть не наближує до їхнього вирішення. Мої погляди, мій вектор дій вже викладав тут і тут, тому повторювати не буду. Додам, що Український Легіон рухається саме за цим вектором без будь-якого зовнішнього фінансування.

Хочете мати дієву структуру? Ставайте до строю, будьте готові виконувати накази. Іншого способу нема. Насамперед чекаємо на власників зброї.

Буду щиро радий, коли Іван Костенко та інші патріоти перейдуть від позиції автономного активіста або місцевого авторитета до позиції активного учасника інтеграційного процесу. Тоді подібних питань не виникатиме.

0,8 1 -1 20
Коментарів (24)

  • 24.04.2016 21:57
    #
    - 4 +

    Не нравится власть? Кто мешает выбрать другую? Но я понимаю, что "чегеварщиной" заниматься, интереснее, чем избирательными компаниями... Особенно если она, "чегеварщина", будет финансироваться, и я даже могу предположить кем именно она будет финансироваться.

    • 25.04.2016 00:35
      #
      - 3 +

      Выбрать другу власть. Расскажите, как Вы это видите?!

      • 25.04.2016 16:35
        #
        - 0 +

        Он верит в сакральную силу Выборов и демократических реформ... :)

        • 25.04.2016 17:48
          #
          - 0 +

          ничего сакрильного, просто путь выборов и демократических реформ - единственный.

          • 25.04.2016 17:52
            #
            - 2 +

            facepalm

          • 25.04.2016 21:02
            #
            - 3 +

            Путь выборов и демократических реформ единственный, только в правовом и демократическом государстве. Украина НЕ правовое и НЕ демократическое государство.

  • 25.04.2016 07:36
    #
    - 3 +

    Только что прочитав дві статі і довго смеявся з першої що якась ОПГ захватить купу каміння вставить туди декілька кулеметів і буде там керувати країною. І другу в який кажуть що так захватять бо усі працюють, і гошей на шмот і на зброю немає. Суть у тому що події відбуваються не розривно із часом та обставинами. І то що можливо було 2 роки тому у криму не може відбутись зара у Києві. І якщо якийсь дурень спробує так зробити то тільки того і зробить що вчинить третій найшвидший та найкивавівший майдан. Але я вважаю що такіх дурнів навіть у кремлі немає. Для ворога краще щоб у нас було болото аніж шторм.

  • Вон пример "АЗОВА" точнее видео где Троян просит Зиг Зауер Андрюхе. Есть еще вопросы.

  • 25.04.2016 17:09
    #
    - 4 +

    Мне тут сорока на хвосте принесла слова одного специалиста. Постараюсь максимально близко к оригиналу.
    "При кажущейся рациональности, статья отражает явно утопическую позицию. Любой оппозиционный власти аппарат открытого типа будет моментально напичкан агентурой. Через две недели вся вертикаль будет прописана и у силовых структур власти будет четкая информация о структуре и важных точках подобной организации. При попытке выйти за рамки разрешенной пассивной деятельности основные ключевые фигуры будут, если не перевербованы, то физически нейтрализованы или удалены в пенитенциарную систему. (см. Правый сектор) Поэтому единственный выход в сегодняшней ситуации - максимальная изолированность малочисленных ячеек с соблюдением максимальной конспирации. Плюс жесткий отбор и проверка кадров. Тут нужны специалисты в СПС.
    Все призывы лезть на амбразуры - глупый бред или проактивная провокация с целью локализации активной части населения для последующей нейтрализации. Целевая аудитория этого сайта - наиболее лакомый кусок.
    Полезные факты этой статьи: 1) да, ОПГ, захватившая власть, готовится к войне с народом Украины 2) ОПГ не доверяет МВД и создает силовые отряды, отбирая наемников-головорезов, которые будут способны выполнять _любые_ приказы.
    Выводы: 1) открытая борьба с подобными отрядами бессмыслена 2) земля под ногами у гадов должна гореть и по-настоящему. 3) майданы - мероприятия по направлению радикальных протестных движений в правильное угодное провластной или стремящейся к захвату трона ОПГ".
    Конец цитаты.

  • 25.04.2016 19:41
    #
    - 2 +

    Я как представитель "крутих тактичних стрільців і автономних містечкових активістів" оставлю за собой право не вливаться в массовые плохо обученные формирования. Толку мало, засвет максимальный, при серьезном замесе офисные парни бегавшие с макетами по лесу не составят никакой конкуренции хорошо подготовленным слаженным и обстрелянным малым группам.
    Так что свои знания я передаю государственным формированиям в которых вижу толк, а по месту занимаюсь с единомышленниками вне всяких иерархических , культоличнстных, идеологических формирований.
    Уж простите.

    • Миколо, зичу успіху, але не вірю.
      Ваше партизанство найімовірніше закінчиться раніше, ніж почнеться, якщо ви не штатні підрозділи ССО і для вас заздалегідь не підготували матеріальне забезпечення, оперативне прикриття і багато ще чого.
      Мабуть ви мрієте, що попартизаните три дні або тиждень, потім повернетеся додому перепочити.
      То мушу вас розчарувати, хлопці.
      Як тільки не буде вас вдома хоч дві доби, вже не повернетеся. Родину вашу кинуть на підвал.
      В кожному населеному пункті, де спробуєте з'явитися, вас одразу здадуть ворогу колаборанти.
      Доведеться вам не стільки тактично діяти малими групами, скільки ховатися, шукати їжу і просто виживати.
      Тому якщо хочете партизанити, і не заклали просто зараз кілька заглиблених баз, приховано, з тонною їжі на кожній базі для кожного бійця, лаками від всіх хвороб, засобами зв'язку, генераторами, одягом, лижами - біжіть закладайте. Не забудьте мати в групі професійного лікаря, а не тактичного медика.
      А розумні люди зроблять все, щоб не дати ворогу захопити їхню землю і закріпитися на ній, ніж потім партизанити.

      • 26.04.2016 19:59
        #
        - 0 +

        пане Святославе, якщо Ви не помітили, то я Вам скажу - ворог вже тут і панує вже декілька століть. Нерозумні люди, яких тут більшість, дали можливість панувати. А розумних тут з кожним днем все меньше і меньше. Бо надія на краще
        життя вже давно померла.

      • 26.04.2016 23:14
        #
        - 0 +

        Та я взагалі не живу в такому гостросюжетному кіно.
        Я треную нову бригаду НГУ, якщо вже воювати , то в її складі, поряд з профессіоналами , з озброєнням та забезпеченням. Я на секретного партизана не претендую. Це було б наівно.
        Ну а якщо виходити з Вашого сценарію то ваш Легіон вже давно мали поіменно переписати з фото , адрессами та паролями і явками. І шансів на опір буде не сильно більше.

      • 26.04.2016 23:19
        #
        - -1 +

        Розумні люди зроблять що і власне чим ? В Вас вже з"явилися ПТУРы і ПВО ? Важке озброєння та техніка, артиллерія ? Люди що злагоджені цим керувати ? Чи ви будете за допомогою ММГ орду зупиняти ?
        Навіть вже не смішно , якщо це розумно, то я краще залишусь тупим :)))

        • Якщо нічого не робити, то нічого не буде. Поляки, естонці, литовці, латиші мають в територіальній обороні і ПТУРи і засоби ППО, і артилерію. І балтійці, і поляки самі все створювали, з низу, вже коли створили, то держава дала ресурси. А чекати від пана ласки, то дурня остання.
          Керувати ми людей вже навчили. Ті, хто з наших зараз командирами у військах, задніх не пасуть.

          • 27.04.2016 17:28
            #
            - 0 +

            Спочатку плавати навчимося , а там і води в бассейн напустять. Знайомо.
            Пане Святослав , я взагалі не маю нічого проти вашої діяльності, не вважаю її шкідливою чи поганою . Просто ви якось зневажливо відізвалися про окремі группи стрільців і т.д. А я лише наголошую , що ніхто не зобовязанний вливатись під Ваше керівництво і виконувати якісь накази. Це цілком нормально.

            • Пане Миколо, ніякої зневаги. Стрільці це самоцінно і дуже гарно. Але у разі великої заруби в країні щось вирішити можуть лише великі батальйони. На військових і я в цьому анітрохи не сподіваюся, від МВС громадянам ще самим доведеться захищатися.

              • 28.04.2016 22:02
                #
                - 0 +

                Пане Святослав, Ви сильно помиляєтесь. Частина якою я займаюся , являється частиною МВС і я б дуже не радив Легіону чи ще якимось тиловым об'єднанням змагатись з хлопцями в дисципліні "докажи любов до України ділом" , бо практично всі офіцери і сержанти воюювали в самих гарячих точках АТО , деякі з перших днів.
                Те саме стосується значної частини бійців і молодших командирів.
                Ніхто не винен , що МВС виявилось більш відкритим до змін ніж ЗСУ

                • Наразі в МВС ваша бригада і кілька окремих загонів це незначна частина. На жаль.

                • А стосовно "тилових підрозділів" - понад третину легіонерів, і чоловіків і жінок зараз служать.

  • 26.04.2016 11:16
    #
    - 0 +

    А о какой собственно безопасности идет речь, о безопасности гражданина от хулигана, или о безопасности украинской нации, от глобальных, внутренних врагов- криминальных оккупантов Украины? Вы о какой безопасности?
    Ведь решив вопрос с внутренним врагом, практически сразу вопрос решится проблема и с врагом внешним, а различного рода выпрашивания и выклянчивая у криминальной власти человеческих условий жизни в Украине, отпадут сами собой.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати