Відкритий лист до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова

| Політики та зброя, Законодавство | Автор: Георгій Учайкін

Відкритий лист Міністру внутрішніх справ Арсену АваковуВідкритий лист Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову

Арсене Борисовичу, на відміну від Вас, мене не так часто цитують загальноукраїнські ЗМІ, тому сподіваюсь, що Ви дізнаєтесь про мій лист із соцмереж, якими так активно користуєтесь.

Я не мав жодних сумнівів, що після моєї розмови з Вашим радником Зоряном Шкіряком на засіданні Громадської ради при МВС, буде якась реакція з Вашого боку.

Скажу чесно – відповідь абсолютно прогнозована і передбачувана, бо нормальних радників, судячи з усього, у Вас бракує.

Я маю на увазі інтерв’ю, в якому Ви висловили ВЛАСНИЙ погляд щодо права громадян України на збройний захист (Господи, коли вже професійна термінологія стане звичною і для журналістів також).

«На сьогодні у суспільстві триває дискусія щодо того, чи дозволити всім охочим володіти зброєю. Я противник цього! З тієї простої причини, що на тлі емоційної дестабілізації суспільства – це буде, м'яко кажучи, ризиковано. І це не вирівняє всіх у правах – це лише затвердить право сильного! А потім відбудуться одна-дві-три трагедії і суспільство протверезить».

Дозволю собі прокоментувати це Ваше висловлювання.

Ніде на професійному рівні не йдеться, що всі бажаючі повинні володіти зброєю. Більш того, хочу Вас запевнити – ми виступаємо категорично проти ВІЛЬНОГО обігу зброї, про який із маніакальною впертістю постійно повідомляють деякі ЗМІ та соціологи.

Користуючись нагодою, хочу повідомити – ми виступаємо виключно за ЗАКОННИЙ обіг зброї серед цивільного населення. Саме тому, зброярська спільнота наполягає на ухваленні Закону «Про цивільну зброю і боєприпаси», який завдяки і Вашим зусиллям вже понад півтора року лежить у ВРУ без розгляду.

Саме Закон дозволить визначити – хто, з якого віку, за умови проходження якого навчання, складання яких іспитів, зможе володіти зброєю і якою саме. А зброя, в свою чергу, має продаватися виключно в спеціалізованих магазинах.

Далі, Ви визначили стан українського суспільства, як емоційно дестабілізований.

Натомість неадекватна та занадто емоційна поведінка Вашого радника Шкіряка, нагородженого особисто Вами зброєю, дозволяє припустити, що Ви не в змозі об’єктивно оцінювати емоційний стан всіх українців.

Учайкін і Шкіряк про зброю

Про «право сильного» – погану людину зі зброєю може зупинити тільки хороша людина зі зброєю. Це абсолютна істина, і «право сильного» тут не працює.

Тепер про трагедії. Насправді, одна-дві-три трагедії, про які Ви казали, вже відбулися і повністю протверезили суспільство.

Перша– це те, що в Україні від рук злочинців тільки на місці злочину гинуть щороку не менше 10 тисяч наших співгромадян. Про кількість зґвалтованих, пограбованих та тих, хто вмирає в лікарнях унаслідок отриманих поранень годі й казати.

Друга– це багаторічна практика влади нагороджувати пістолетами, автоматами та кулеметами своїх помічників, колег та друзів, до якої причетні і Ви особисто.

Тут так само хочу нагадати Вам про багаторівневу корупційну схему, яка, порушуючи Конституційні права громадян України, побудована навколо розповсюдження за хабарі травматичної зброї. Офіційні умови її придбання – сором’язливо приховані у внутрішньо-відомчому Наказі №379ДСК (для службового користування) і возведенні у ранг державної таємниці.

Третя– це найбільший в Європі ринок нелегальної зброї, попит на яку щоденно підживлюється нашими співгромадянами.

Відчуваючи повну безпорадність поліції, побоюючись за власне життя і не маючи можливості придбати життєво необхідну зброю самозахисту, українці змушені йти на нелегальний ринок. Вони формують попит на цю «чорну» зброю, а з пропозицією, як Вам добре відомо, в країні, що веде бойові дії, проблем немає.

Ну, а тепер про головне.

Арсене Борисовичу, громадяни України вже висловили свою думку з цього питання, підписавши ПЕРШОЮ в історії України Петицію до Президента: «Законодавчо затвердити право громадян України на захист».

Жодна з Петицій не набрала такої кількості голосів, та ще й в такий рекордний термін. На тлі цього, профанації провладних ЗМІ та соціологів виглядають просто жалюгідно.

Ігнорування Вами цього факту, на мою думку, абсолютно неприпустиме, адже Ви особисто отримуєте зарплатню з кишень платників податків, тобто громадян України, і маєте діяти виключно в їхніх інтересах.

У цьому тривалому протистоянні поміж громадянами та владою вже час ставити крапку, бо поточний стан речей загрожує не тільки внутрішній але й зовнішній безпеці України.

Ми вчергове пропонуємо Вам стати на шлях конструктивного діалогу і, користуючись нагодою, хочемо запросити Вас відвідати наш щорічний відкритий стрілецький захід, що відбудеться 18 червня в ССК «Сапсан», м. Бровари.

Певен, що попри всі протиріччя, спілкування з чисельною спільнотою власників зброї та їхніми родинами надасть Вам краще розуміння справжнього емоційного стану суспільства, що буде надзвичайно корисним для всієї країни.

З повагою,
Георгій Учайкін
Голова наглядової ради
Української асоціації власників зброї

1,0 1 -1 76
Коментарів (31)

  • 14.06.2016 12:54
    #
    - 17 +

    Написано правильно і красиво, але хіба він відмовиться від прибутків від роздачі "нагородної" зброї та всіх інших прибутків які з'являються від "доїння" зброярського бізнесу в Україні?

    • 29.12.2019 16:40
      #
      - 0 +

      Всё так, вот только не в раздаче зброи дело, а в её продаже, через "нагородження"!!Сегодня цена вопроса 5 000 дол.США.И это не шутка.

  • 14.06.2016 12:57
    #
    - -3 +

    Цікаве те, що саме на цьому ресурсі, прихильники зброї самі скандують безглузде "вільне володіння" зброєю, що мене дуже дивує, якщо прихильники зброї та члени УАВЗ (наскільки я зрозумів), не можуть прийти до спільної термінології, то, як можна очікувати цього у ЗМІ, котрі часто безграмотні у цьому питанні?

    • 14.06.2016 14:00
      #
      - 8 +

      "вільне володіння" та "вільний обіг" дещо різні речі.

      • 14.06.2016 14:02
        #
        - 1 +

        ... я написав те, що тут вже бачив, а саме "вільне володіння". Он навіть чиєсь его зачіпив, замінусували :)

    • 14.06.2016 14:16
      #
      - 1 +

      Вільний - не значить "не регламентований". Так же й як "вільне життя" - не значить "анархія". Вільне життя - це відсутність рабства, коли одні паразитують на інших. Вільне володіння - володіння (й використання) згідно Закону 1135-1

  • 14.06.2016 13:15
    #
    - 7 +

    бисер перед свиньями.

  • 14.06.2016 13:24
    #
    - 3 +

    Маю надію, що хтось почує.
    Дякую, Георгій

  • 14.06.2016 13:29
    #
    - 12 +

    Гергий, при всем моем уважении к вам, но вы действительно считаете, что ему, авакяну, не по**р все эти письма/запросы и т.д.?

    Кому вы пишете? Зажравшемуся чинуше, который бросается стаканами на заседаниях?

  • Все вірно сказано,пане Георгію , але ,чи почує пан міністр-маю великі сумніви , нажаль.

  • 14.06.2016 13:50
    #
    - 3 +

    Толку от Авакова не будет. Поясню коротко, был майдана, были лагерные листы. Когда решили помочь прислали послание на майдана с 24 титановых щита второго поколения производства СССР (кто в теме, если нет вспомните Оршу там как раз они, это не Винница алюминий) и два штурмовых полный 6 класс. Поскребли так сказать по сусекам и решили сложиться. Результат сказали нетребуется. Значит жертвы изначально были запланированы.Обратите внимание что не один сотник не пострадал... Предложили объявить войну или ЧП положение хотя бы прифронтовые областя, а не АТО, СБУ и мусоров на "проработку". Возобновление МГБ 60 человек с ХВВУТа Андроповской программы и солдат только срочников. Из всего сделали только то что училища на Запад вывели, а срочников под курсантов переодели. Аваков с Кернеса потребовал откат... Напомню когда в Донецк приехало 22 сотрудника МГБ РФ ставка была8 к 1. Потом выросла 30 к 1, и любой мусор и аквариумист, ФСБ,ГРУ держали и в это время не зафиксировано ни одного криминала. Это две недели покоя было. Поэтому все Гиви, Шмили, Мотороллы пошли на передок. События когда на нашего командира Гиви цеплялся на выезде с аэропорта, но когда предложили ножевой бой то пошел в кусты...

  • 14.06.2016 13:57
    #
    - 7 +

    все що я думаю про шкіряка:
    coub.com

  • 14.06.2016 14:02
    #
    - 2 +

    Лист вірний, але на жаль.. це те саме якби вівця розповідала вовку яким шкідливим є м'ясо, і агітувала його на вегетаріанство.

  • 14.06.2016 14:04
    #
    - 2 +

    Переконати можливо тих хто справді вірить, що вбиває зброя, або має сумніви. А тих хто має зиск із ситуації яка склалась, переконати не можливо. На жаль :(

  • 14.06.2016 14:51
    #
    - -2 +

    Слоган неудачный. Психика, подсознание не воспринимает приставку НЕ. Запоминается именно ВБИВАТИ.

  • 14.06.2016 15:11
    #
    - 6 +

    На жаль, історія повторюється: права не дають, їх треба брати.
    Ситий голодного не розуміє, тому прохання не будуть дієвими.
    Варто подумати, що робити після судів, можливо Ганді-метод.

  • 14.06.2016 19:59
    #
    - 1 +

    Дякую і маю надію.

  • 14.06.2016 22:19
    #
    - -8 +

    В одном Шкиряк прав - Учайкин не такой бессеребреник. И после приняти закона у нас по волшебству не появятся недорогие импортные или отечественные короткостволы. А так как я не могу позволить себе купить за 10 тыс.грн . легальный ПМ, я пойду на черный рынок и куплю там нелегальный ПМ за 100 $. При том, что я законный владелец и пользователь травмата, но переплачивать за то что реально не стоит тех денег, я чисто физически не могу.

  • 14.06.2016 22:34
    #
    - 9 +

    Радник зі Шкіряка звісно нікудишній, від більше підходить під свою роль "Свозіть манду в Катманду", якось так:)

  • 15.06.2016 09:47
    #
    - 1 +

    Шкіряку-на гілляку !

  • 15.06.2016 11:35
    #
    - 2 +

    Делаем ставки ответит или нет.

  • 15.06.2016 16:00
    #
    - 1 +

    Арсен - Читай !

  • 18.06.2016 16:16
    #
    - 4 +

    Шановні однодумці, пропоную зайти до вирішення питання з іншої сторони! На законодавчому рівні заборонити такий вид нагородження, як вогнепальна зброя, а всіх нагороджених перенагородити медалями, а зброю вилучити - ібо неначасі, не той менталітет і т.д. Як Вам пропозиція?

  • 19.06.2016 20:39
    #
    - 1 +

    "Загалом я зрозумів лишень одне: У нас( в Україні) "слуга народу" має всі права, його ж "хазяїн" - зась, безправний, ще й оплачуеслузі всі видатки. До якї совісті ми тут всі гукаємо?
    Як радив один з ведучих гарної програми прозброю: "Держіть порох сухим!". Я ж раджу спочатку порох і все таке інше спочатку придбати!.. Оскільки я є експертом у стрілецькій зброї то раджу - вчится стріляти навіть папірцем з залишку автобусного квитка.. Влучивши у око нападнику та відібравши короткоствол іметуйте самовбивство. Навчання великакористь! А глас вопіющих у пустелі - не смішіть мої тапочки.. " ось так мені прокоментував мій старий товариш полковник міліції у відставці. Чим я йому заперечу?

  • 21.06.2016 11:18
    #
    - 1 +

    Потрібно частіше наголошувати на тому, що своєю бездіяльністю влада стимулює розвиток ринку нелегальної зброї і навіть є співучасником злочинів

  • 21.06.2016 11:53
    #
    - 1 +

    Вот опять начали по приказу начали гавкать заказной журналюга(с глубоким знанием вопроса) и соответственно подчиненый (и опять зам) пана Авакова.
    ua.censor.net.ua
    Я вот не понимаю чем отличается ментально полицейский и обычный гражданин ? Полицейский гипотетически не валит всех на право и налево не из этических торможений (ну как бы они должны быть ,но это к психиаторам и психологам),а просто он связан законом.А почему обычный гражданин связанный таким же законом будет валить всех на право и налево ?
    Мне нравится пример господина Трояна.
    "Ось у Нью-Йорку, де зброя легалізована, за ніч відбувається розбоїв із застосуванням зброї більше, ніж по всій Україні." А вот если он приводит пример ,не мог бы он статистический пример в цифрах привести ,с учетом легального и не легального?
    Мое мнение,для разъяснения сути закона и понимания цели самообороны паралельно с членами "УАВЗ", нужны большие и известные (но не опальные) фигуры,для донесения информации до населения.Граждане нашей Украины в большенстве не связанный и не вращающийся в оружейных кругах будут слушать и верить большенству "ЗАМОВ".

  • 21.06.2016 14:21
    #
    - 1 +

    У мене одного таке відчуття, що все це - голос волаючого в пустелі? "Боги", від яких залежить вирішення цього питання чують тільки дзвін золотих монет. Нашого голосу їм не чутно.

  • Сказано все правильно. Только вот кому Вы пишете?
    Нам тут уже сколько раз рассказывали про технократическое правительство. Это Аваков текнократ? Это Аваков профессионал? Это министр Аваков не политическое назначение?
    Нам еще тут рассказывают про реформы МВД. А Аваков тут каким боком? Короля делает свита. Реформы делают девочки из Грузии, выражаясь словами самого же Авакова - "гастролеры".
    Чего Вы хотите от человека, который умеет только кидаться словами и стаканами.
    Чего Вы ожидаете от человека с уголовными замашками на посту Министра МВД?

  • 02.07.2017 17:56
    #
    - 0 +

    Щось доказати по темі зброї Авакову, Шкірякіну, Князякіну, генералам від МВС-"мартишкін труд".


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати