Депутати кажуть, що українці не готові до володіння зброєю, а самі озброюються

| Політики та зброя, Факти, статистика та аналітика | Автор: Web admin

Голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій УчайкінГолова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін

Видані Аваковим 88 пістолетів для депутатів – це тільки верхівка айсбергу. Вогнепальна зброя масово видається міністрам, чиновникам, бізнесменам. А в цей час у владі вперто твердять про те, що звичайні українці "не доросли" до неї.

Таку думку висловив голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

Владение оружием в Украине: за и против

- Яка зараз позиція влади на право українців отримати зброю?

- Де-юре легальна зброя в Україні існує, громадяни можуть на легальних підставах придбати мисливську зброю. Немає можливості купити сучасну зброю самооборони – пістолети та револьвери. Саме ними Аваков і нагороджує депутатів і чиновників. Саме тому парламент повністю не діє в цьому напрямку.

Закон "Про цивільну зброю та боєприпаси", який міг би вирішити це питання, вже півтора року лежить у Раді, поки депутати отримують нагородні пістолети з рук глави МВС.

Виходить, що вони нахабно брешуть в обличчя звичайним громадянам, кажучи, що українці неадекватні і не готові до володіння зброєю, а самі озброюються до зубів. Це ж повністю руйнує їхню концепцію, і люди бачать, що їх обманюють. Мовляв,  вас захищає поліція, інакше ви самі себе повбиваєте, а ви будете платити податки на утримання МВС, а поки ми за ваш же рахунок нагородимо себе пістолетами. Маразм повний. А поки він міцнішає, люди у владі продовжують будувати свої корупційні схеми і озброюватися.

Нещодавно озвучені 88 пістолетів – це просто крапля в морі. Мова йде про десятки тисяч стволів, які були вручені депутатам, міністрам, чиновникам, бізнесменам. А в цей же час звичайним людям кажуть – "а вам не можна". Це просто верх цинізму.

- Чи потребує українське суспільство права на збройний захист?

- Є старе правило, яке актуально і для нас: "погану людину зі зброєю може зупинити тільки хороша людина зі зброєю". Інших варіантів немає. Якщо у всіх є рівні права на захист, то всі ведуть себе чемно. Озброєне суспільство – дуже ввічливе суспільство.

Злочинці зі зброєю завжди намагаються потрапити у місце, де людям нема чим захиститися і їх можна легко перестріляти. Хороший приклад – та ж стрілянина в американському клубі в Орландо, куди було заборонено проносити зброю. Я не чув ні про один подібний випадок, який стався, наприклад, у стрілецькому клубі.

Кожен повинен зрозуміти, що необхідно вимагати право на свій захист, а не збирати локшину на вухах від тих, хто вже озброївся.

У світовій практиці існує розвинена система підготовки майбутнього власника зброї. І в першу чергу там вчать не стріляти, а відповідальному і безпечному поводженню зі зброєю. Людина розуміє, яку кримінальну відповідальність вона понесе, якщо неправомірно використає зброю, яке адміністративне покарання отримає власник зброї у тому випадку, якщо він просто буде погрожувати зброєю. А також, яким чином надати медичну допомогу потерпілому, адже в оборонця немає завдання вбити злочинця, його завдання – знешкодити його і віддати в руки поліції. Тільки після цього людину вчать стріляти. У всьому світі це працює, тільки влада України так не вважає.

- Чому в Україні абсолютна більшість судових справ за перевищення самооборони закінчуються обвинувальним вироком і тюремними термінами?

- Існує така багаторічна судова практика. Користуючись тим, що немає закону, який би регламентував використання зброї для самозахисту, суди завжди намагаються засудити людину. Таким чином, судді фактично виправдовують існування державної машини. Мовляв, ви не можете захистити себе, це може зробити тільки МВС.

В принципі, термін перевищення меж самозахисту – це маячня радянського періоду. Є або самозахист, або вбивство. І за цим принципом повинна йти межа відповідальності. Чи є різниця в тому, як будуть вбивати: ножем, цеглою, арматурою або пістолетом? Злочинець порушує недоторканність життя, він порушує Конституцію України, яка проголосила життя людини головною цінністю. Якщо злочинець переступив закон і замахнувся битою, а всі розуміють, що удар нею по голові може бути фатальним - його треба знешкодити, а не думати про перевищення меж самозахисту.

Потрібно зрозуміти, що єдиним джерелом влади в Україні є народ. Саме керуючись цим, Конституційна комісія має затвердити право громадян на збройний захист.  А далі потрібно ухвалювати закон "Про цивільну зброю та боєприпаси", який лежить в Раді, та низку інших законів і нормативних актів в цьому ж напрямку. Ці закони допоможуть зменшити нелегальний обіг зброї, ввести в програму середньої оствіти допризовну військову підготовку.

А для цього потрібно депутатам сказати – "ви брехуни", спустити їх з небес, витаючи в яких вони думають, що народ їх любить, слухає і вибирає.

1,0 1 -1 30
Коментарів (19)

  • Важко пояснювати щось людині , коли вона не розуміє предмету розмови.

    • 18.06.2016 19:24
      #
      - -3 +


      Наше сообщество коррумпировано целиком и полностью, как в такой ситуации определить кто есть адекватом, а кто нет?Как возможно вооружить то большинство, которое простите недееспособно?
      Вы приводите пример Эстонии, Литвы, Молдовы...., но там нет "главенствующего" в обществе негатива в обществе КОРРУПЦИИ, потому сравнивать увы!- нас с Европой?- это не справедливо, по отношению к Европе.Если народ Украины избрал Порошенко- олигарха, до этого изгнав олигарха Януковича, это что шутка, или все же не дееспособность..??
      Привожу выдержку их "инета":

      "Если нация в большинстве своем избирает во власть Украины исключительных подонков, как именовать такую нацию???? Так почему Вы считаете, что имеете право на оружие ???"

      Ну и что тут ответить?

  • 18.06.2016 12:34
    #
    - 1 +

    Скоро выборы.За кого голосовать,кто из наших сторонников?

  • 18.06.2016 13:02
    #
    - 0 +

    Полагаю, что единственный выход в сложившейся ситуации - это выдвинуть Георгия Учайкина кандидатом на пост президента страны.
    Все остальные, которые ныне у действующей кормушке - пид**расты!
    И не пытайтесь меня в этом переубедить. И слушать не хочу!
    Эти резиновые изделия номер 2 уже больше 20 лет в политике, а страну и ее народ "любят" во все дырки, извините.

    Потому иного выхода, кроме участия в выборах не вижу. Поддержка оружейного комьюнити, у Вас, Георгий, точно будет. Не пройдете - так хотя бы заявите о себе.

    • 18.06.2016 15:29
      #
      - 0 +

      единственный выход в сложившейся ситуации - это оторвать сраки от диванов и идти на митинг под вр !!!!

      • 18.06.2016 17:47
        #
        - 2 +

        Считаю самым главным, это выразить озабоченность!!

      • 19.06.2016 18:09
        #
        - 0 +

        Зараз відкрию всім очі! :) Нас ніхто не помічає! Так що, схоже, це єдино можливий варіант, щоб нас помітили!

      • 29.06.2016 16:21
        #
        - 0 +

        А вот здесь вы правы,но вот только сколько наберется людей, если сотни , это ничего не даст, если десятки тысяч, шанс есть.

    • 18.06.2016 22:25
      #
      - 0 +

      Полностью с Вами согласен, но вот беда, кто кроме нас поддержит Георгия, несомненно человека порядочного и о народе думающего, но сегодня в Украине массово требуются негодяи воры и подонки, судя по всему майдан или передержали или не додержали ..?

  • 18.06.2016 18:15
    #
    - 2 +

    Кажучи, що українці не адекватні та психовані і тому не готові захищати себе зі зброєю, депутати тим самим визнають, що психи та не адеквати обрали собі подібних до влади. Тоді логічно було б забрати право на зброю у депутатів.
    А взагалі це не справедливо, коли власники монополії вирішують, чи знищити цю саму монополію. Тут явний конфлікт інтересів.

  • 18.06.2016 22:39
    #
    - 2 +

    Мне показалось , что ведущий передачи действительно искренне интересовался темой обсуждаемой с Георгием и был бы рад продолжить беседу , несмотря на ограничение эфирного времени . Судя по тому , что у собеседника Георгия на левом кармане был ECD нож , ему небезразлична тема по факту принятия нашего закона 1135-1 и тема самообороны в частности .

  • 18.06.2016 22:41
    #
    - 0 +

    Хотел сказать EDC нож , сорри .

  • 18.06.2016 23:36
    #
    - 3 +

    Нажаль справа не лише в депутатах і владі. Ще занадто глибоко сидить "совок". Часом буває, що заходить розмова на тему зброї, то переважно зіштовхуєшся з нерозумінням питання в принцепі. Пересічному громадянину хвилин 15, що найменьше, потрібно втолковувати подібно до того як Георгій у наявному відеоролику, що розмова йде не про поголовне володіння зброєю, як такою. Зброя в людей є, і є навідь більше ніж люди собі уявляють. Розмова про закон на право ЛЕГАЛЬНО володіти зброєю і мати законне право за допомогою цієї зброї ЗАКОННО захистити своє життя, майно, та життя своїх рідних, та оточуючих. Адже для скоєння злочину не потрібно ані законів, ані легальної зареєстрованої зброї. І злочинці не цікавляться подібними законами і зброя для скоєння злочинів, нажаль, в достатні кількості , на відміну від законослухняних громадян, у них теж є.
    Так що ще промивати і промивати міски нашим засовкованим співгромадянам. Тяхкий хрест взяв нв себе Георгій, але, як на мене, досить потрібний і корисний. С саме у супереч Шкіряку це вкрай НАЧАСІ!
    Зарди оптимістичного завершеня хочу згадати один совковий вираз - "Наше дело правое, победа будет за нами!".
    Всім удачі!

  • 21.06.2016 10:00
    #
    - 0 +

    Ви знаєте суть проблеми самозахисту в Україні не в зброї, як такій , а суть в тому, що ми не можемо законно захистити своє життя і майно, а тим більше життя і майно інших людей від злочинних посягань.
    Простий приклад. У вашу квартиру в ночі через вікно лізе грабіжник і ви з переляку, щоб захиститись кинули в нього щось, що було під руками (ніж, сокиру, ...))) виделку...ооо не дай Боже вистрілили з чогось) і вбили. Як по Вашому, Вам медальку дадуть чи посадять за перевищення меж необхідної самооборони? :)) От так то....Хоча, якщо Ви відноситесь до можновладців та олігархів, то звісно Вам нічого не буде або ще й медальку дадуть, навіть якщо грабіжник виявився вашим підлеглим якому заборгували зарплату за пів-року.... . )))

  • 21.06.2016 10:16
    #
    - 0 +

    я думаю, що потрібно в першу чергу узаконити право кожного захистати в повній мірі своє життя, здоров"я і майно незалежно від того чим ти будеш захищатися, адже і проста булавка може бути зброєю, а легалізація вогнепальної зборої як засобу самозахисту обов"язково потрібне, тому, що прямо випливає з цього права. Озброєний законослухняний громадянин - це опора державі і загроза для злочинців.

  • 21.06.2016 14:29
    #
    - 0 +

    Хочу додати до всього сказаного, що навіть травматична зброя пересічному українцю недоступна. Зате вона тисячами стволів "гуляє" по руках різних покидьків, мажорів, синків, племінників, шльондр та інших "привілейованих" прошарків нашого населення. Останнім часом рідко які "розбірки" в нічних клубах та інших гадючниках обходяться без стрільби. І ніхто не цікавиться ніяким дозволом на цю зброю. Зате кожних три роки я маю ретельно перереєстровувати і платити немалі гроші за свій газовий "Walther PP", який і зброєю назвати не можу. Всього лиш хлопавка.

  • 21.06.2016 23:13
    #
    - 0 +

    Як це було раніше,
    Нагородна зброя - www.pravda.com.ua

  • 25.06.2016 17:22
    #
    - 0 +

    я ещё раз повторю своё мнение - излишне политически озабоченные люди (а к ним относятся в первую очередь депутаты всех уровней, затем примкнувшие к ним активисты различных партий и движений, постоянные участники различных митингов, пикетов, демонстраций), должны быть лишены права на оружие, поскольку род деятельности способствует развитию личностных отклонений, которые могут привести к психическим расстройствам, опасным для окружающих! а для защиты депутатов вполне достаточно закрепить за ними нормальных, психически здоровых охранников, которые будут охранять не только и не столько их самих от окружающих людей, но и наоборот, окружающих людей от особо буйных депутатов. :)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати