PowerWalk: оригінальний генератор енергії для військових і не тільки

| Технології | Автор: Web admin
По-русски

PowerWalk PowerWalk

На виставці Eurosatory 2016 канадська компанія BionicPower представила пристрій під назвою PowerWalk, за допомогою якого солдат зможе самостійно виробляти електроенергію при ходьбі і менше залежати від акумуляторів.

Розробники повідомили, що презентований зразок – це фінальний продукт і суттєво відрізняється від минулорічних прототипів. Компанія вже ствердила контракт з Міноборони США на постачання невеликої партії PowerWalk для Корпусу морської піхоти в рамках експериментальної програми Joint Infantry Company Prototype (JIC-P). Вартість контракту становить $1,25 млн.

PowerWalk PowerWalk

«Для 72-годинної бойової місії морський піхотинець несе 7-9 кг акумуляторів. PowerWalk здатний генерувати 10-12 Вт під час ходьби солдата, що допоможе істотно зменшити масу батарей, а також збільшити час місій і зробити морпіхів більш енергонезалежними», – заявив Ноель Сото, керівник підрозділу Natick Soldier Research в американській армії.

PowerWalk M-Series Prototype

У режимі ходьби PowerWalk може накопичити за годину достатньо електроенергії, щоб зарядити чотири смартфона. Крім того він зменшить навантаження на ноги, а також ризик отримання травм та розтягів.

With The Gear - Recon Marines Test Powerwalk

У майбутньому компанія BionicPower планує випустити цивільну версію PowerWalk. На думку розробників, система перетворення кінетичної енергії в електрику за допомогою ніг стане в нагоді як рятувальникам, що працюють у віддалених районах, так і туристам.

1,0 1 -1 8
Коментарів (2)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати