У Харкові поліцейські поранили двох осіб, що відпочивали у парку

| Силові структури, Травматична зброя та спецзасоби | Автор: Web admin

Поліція   Поліція

Сьогодні вранці в Харкові біля одного з розважальних комплексів в Олексіївському лугопарку поліцейські підстрелили двох відпочивальників.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, між відпочивальниками і правоохоронцями виник конфлікт і співробітники поліції застосували травматичну зброю.

«Двоє учасників конфлікту отримали тілесні ушкодження і перебувають у лікарні. Поліцейські проходять медичне обстеження на наявність алкоголю в крові», — зазначено в повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

Коментарів (9)

  • 23.06.2016 15:44
    #
    - 13 +

    С каких это пор у полиции на вооружении состоят травматы? Скорее всего речь идет о бывших милиционерах, которые стреляли из собственного оружия (не табельного). Интересно, что скажет по этому поводу Аваков? В его родном городе (который всегда был ментовским) такой произвол. Может стоит всей полиции запретить огнестрельное оружие - есть же неадекваты.

    • 23.06.2016 17:08
      #
      - 1 +

      Стаття 42, ч.4, п.11) та Ст.45, ч.3, п.10) "Закону про національну поліцію" читали?

  • 23.06.2016 16:20
    #
    - 2 +

    Угу, картинка теж провокуюча

  • 23.06.2016 17:30
    #
    - 0 +

    Для Авакова не родной Харьков, а просто город для дербана. Страно что полиция приехала вообще. Я когда вызывал так они даже погоню не организовали, а дело по преступникам заменают, уже месяц прошел Коминтерновский РОВД даже в единый реестр не внес. На прошлой неделе выпуск полицаев офицеров был. Ответ 102 пусть ребята погуляют у них же выпуск! На фоне войны как минимум издевательски звучит! Полиция не приехала утихомирить этих уродов! Зашли на наркоточку новые полицаи затарились до отвала. Напомню что криминальная полиция в "час тишины" (мусорской термин) крышует ее. Не один уже за 13 лет начальник оперчасти пострадал и честные курсанты которые драгдилеров задерживали, спасибо им выбили хоть розницу. Вообщем пока народ не вышел на улицу и пояснил кто такие полицаи и за чей счет они живут, это офицерье не заткнулось и не ушло с района. Побитые окна и про наркоманов полицаев вообще молчу. Не могут они быть честными и чистыми так как поступали за деньги или купленные направления. Все в личных делах есть...Поэтому не отделяйте новых и старых!

    • 23.06.2016 19:24
      #
      - 5 +

      Вот поэтому абсолютно правильный институт шерифов - избирательных должностей. Правда шерифы не ведут дело, а скорее просто сельский аналог патрульной полиции. Есть еще шериф города - избирательная должность, начальник полиции.
      Но у нас начальники назначаются, а не выбираются. Вот выборные должности в полицию, прокуратуру и суд это действительно была бы реформа. А это больше похоже на размазывание дерьма по тарелочке - прошу простить за грубость.

  • 23.06.2016 20:26
    #
    - 0 +

    Будь ласка, не скочуйтесь в жовтизну! Де хоч якісь факти?

  • 24.06.2016 00:08
    #
    - 2 +

    Новина у подібній редакції виглядає дуже жовтою. А от розширена версія з описом подій - вже цікавіша
    www.mediaport.ua

    «Работники полиции не были на службе, не в форменной одежде, на личном автомобиле, а не на служебном. Они выезжали из лугопарка, из развлекательного комплекса, и у них сломалась машина. Необходимо было заменить колесо. Они начали проводить ремонт, к ним подошла группа молодых людей, они предложили сначала свою помощь, потом возник конфликт»
    «После этого компания молодых людей покинула место конфликта, но вскоре, минут через десять, они снова вернулись к машине и произошла драка. И во время второй части конфликта один из правоохранителей применил травматическое оружие»
    «Один из них получил непроникающую травму грудной клетки, второй — также непроникающую травму грудной клетки и травму шеи. На данный момент, по нашей информации, ему уже сделали операцию, достали пулю из шеи, по предварительным данным, его жизни ничего не угрожает», — сообщила Дубовик.

    • 29.06.2016 10:56
      #
      - 0 +

      Групповое нападение - вполне гладко ложится в Статью 36 п. 5, которая прямо разрешает применять любые средства для обороны от вооруженного нападения, нападения группы лиц или проникновения в жилище.

      Просто кому-то в данном случае нужно сделать сенсацию. Журналисты, такие журналисты.

  • 01.07.2016 13:06
    #
    - 0 +


    ПОДІЇ

    Поліцейські напідпитку, які підстрелили студентів у Харкові, намагались відкупитися

    Сьогодні о 12:50•ТСН


    Вогнепальні поранення від нетверезих поліцейських дістали двоє харківських студентів . Інформацію про це правохоронці намагалися не розголошувати, а сам конфлікт спробували залагодити грішми на лікування. Але потерпілі заради чистоти реформи в правоохоронних органах вирішили оприлюднити інформацію, йдеться в ТСН.12.00.

    На місці, де стався конфлікт залишився речовий доказ, вочевидь забутий слідчими. На ньому написано "фрагмент деревини". Потерпілі кажуть, саме палицею іх били поліцейські, а потім почали стріляти.

    Це сталося на світанку. Компанія з чотирьох хлопців та двох дівчат, повертавшись додому, зустріла двох поліцейських з дівчиною, котрі не могли поміняти колесо на приватній машині через сильне сп'яніння, пригадують потерпілі. Тому запропонували ім свою допомогу.

    "Вони були добряче випивші, практично на ногах не стояли. Були злі, напевно у них не виходило відремонтувати автомобіль свій , тому це видвало у них певну агресію", - розповідає потерпілий.

    Після перших раптових пострілів поліцейських у повітря компанія пішла. Але їх покликала дівчина, яка була з поліцейськими.

    "Сказала, щоб ми допомогли викликати їй таксі, тому що вона їх боїться, що вони майже незнайомі", - розповідає потерпілий.

    Двоє хлопців повернулися до поліцейських і тоді починається бійка.

    " Один на мене йде і штовхає, я каже: - і що далі? – він на мене накинувся. Потім чую постріли, розумію, що пістолет в нього, починаю тікати і він стріляє мені в груди і шию", - розповідає юнак.

    З кульовими пораненнями, не загрозливими для життя, двох хлопців доправили до лікарні. Туди ж відразу навідалися і колеги поліцейських.

    "До мене приходили їхні співробітники і сказали - це наші хлопці, вони сказали, що лікування, все зробимо, все не переживай, конфлікт буде вичерпано", - запевняє інший потерпілий Руслан.

    " Встановлюється ступінь цих ушкоджень, а також яким чином були отримані. Вони не виконують службові обов'язки, адже перебувають на лікарняному", - розповів головний спеціаліст відділу комунікацій ГУ НПУ в Харківській області.

    Саме через лікарняний , не вдалося вислухати версію подій від поліцейських. Прокуратура, попри те, що конфлікт стався поза робочий час, вже відкрила кримінальне провадження за перевищення службових повноважень.

    "Всі учасники конфлікту були у стані алкогольного сп'яніння. Травматичний пістолет, який був застосований під час конфлікту, у поліцейського на нього є дозвіл. Він мав право його при собі носити. Чи законно він її застосував, зараз з'ясовують слідчі прокуратури", - каже прес-секретар прокурора Харківськоі області Віта Дубовик.

    Обидва поліцейські працюють у карному розшуку. За інформацією іхніх керівників, атестацію хлопці не пройшли. А от чи пройдуть - тепер залежатиме від результатів розслідування.
    А про Дубовик скажу что на нее два дела открыто, одно из них она две квартиры забрала!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати