Поліція застрелила злочинця разом із заручницею

| Силові структури, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски In English

Андреа РебеллоАндреа Ребелло

Університет Хофстра, що на Лонг-Айленді – найбільший приватний університет у Нью-Йорку. У п’ятницю студенти здавали тут останні іспити в семестрі, а 19 травня мають відбутися вечірки перед літніми канікулами. Всі під кінець тижня мали піднесений настрій.

Доки в студентському місті не прогриміли постріли...

Близько о пів на третю ночі озброєний чоловік у плетеній лижній шапці на голові, що закривала його обличчя, увірвався в двоповерховий будинок, в якому мешкали дівчата з товариства Бета Сігма Пі. У будинку на той час знаходилися сестри-близнюки Андреа і Джессіки Ребелло, їх подруга та приятель. Вони повернулися з клубу за кілька хвилин до цього.

Незнайомець був налаштований рішуче. Він прийшов за грошима, але у молодих людей готівки із собою не було. Грабіжник розлютився. Він велів подрузі двійнят взяти кредитну картку, вийти на вулицю і зняти всі гроші з рахунку в найближчому банкоматі. При цьому злочинець приставив дуло пістолета до голови Андреа. Він пригрозив убити всіх, якщо студентка втече або не принесе гроші.

Дівчина попрямувала до банкомату, але не відразу зняла готівку, а спочатку подзвонила 911. Крізь сльози, вона розповіла про те, що трапилося. Диспетчер порекомендувала їй не повертатися в будинок, але студентка не послухалася. Вона дуже переживала за друзів. За адресою, яку вказала дівчина, прибули кілька поліцейських підрозділів. Багато хто з офіцерів мали захисні щити.

20-річна Вікторія Дехел розповідає, що саме йшла по вулиці зі своїм хлопцем. Вони прямували в гуртожиток, як зненацька повз них пронеслися з десяток патрульних машин. З двоповерхового будинку пролунали крики.

Сестри-близнюки Андреа і Джессіка РебеллоСестри-близнюки Андреа і Джессіка Ребелло

«Ми з першу вирішили, що одна з вечірок стала занадто гучної, і хтось викликав копів. Але ці крики – у мене досі від них мурашня по спині бігає. Ми хотіли підійти ближче, але поліцейські звеліли нам сховатися в гуртожитку і не висовуватися...» – згадує Вікторія.

43-річний Марсел Крендон, що живе за два будинки від місця події, стверджує, що після приїзду поліції він почув несамовитий жіночий крик, а потім пролунали чотири постріли.

«Мені здалося, що стріляли з пістолета, але я можу і помилятися. А ось жіночий голос точно молив когось про милосердя. Бідолашна благала не вбивати її. Таке навряд чи скоро забудеш», – заявив Марсел. Він же повідомив про те, що бачив, як кілька поліцейських проникли в будинок через задні двері.

Детектив Рік Капесе, якому керівництво доручило спілкуватися з пресою, у своєму зверненні був лаконічним: «Ми отримали інформацію про озброєного чоловіка, який тримає в заручниках чотирьох студентів. Коли ми прибули на місце, пролунали крики і постріли. Наші люди увірвалися в будинок. Дві дівчини і молодий чоловік, що знаходилися на другому поверсі були живі і неушкоджені. Але одна дівчина була мертвою. Вбито було і чоловіка в лижній шапці, скоріше за все, грабіжника. На підлозі ми знайшли пістолет. Зараз відновлюємо в деталях хід операції, а також чекаємо результатів експертизи. Ми хочемо встановити, хто зробив смертельні постріли. Тоді й будемо робити висновки».

В суботу ввечері поліція визнала, що дівчину застрелив один з копів. Коли той проник в дім, злочинець притуляв Андреа до себе однією рукою, а другою – приставив їй до скроні пістолета. Поліцейський наказав грабіжнику опустити зброю, але той направив її на офіцера та відкрив вогонь. Коп вистрілив у відповідь вісім разів. Сім куль поцілило в злочинця, а одна – в студентку. Ім’я офіцера не оприлюднили.

Згодом було з’ясовано, що пістолет у грабіжника був калібру 9 мм. І в магазині ще були патрони, коли поліцейський у нього стріляв. Серійний номер на пістолеті спиляно.

Поліція відвозить тіло підозрюваногоПоліція відвозить тіло підозрюваного

Грабіжника ідентифікували – їм виявився Далтон Сміт, 30 років, темношкірий зі штату Нью-Йорк. Перший арешт він отримав ще в 15 років. Сміт мав чимале кримінальне минуле.

Андреа похоронять в середу там, де мешкають її батьки. Дівчині був лише 21 рік. Пізніше, в п’ятницю, батько вивіз її сестру з Лонг-Айленду. Дівчина перебуває у глибокій депресії. Вона ще жодного разу в житті не розлучалася зі своєю сестрою довше, ніж на кілька годин. Друзі розповідають, що Андреа і Джессіка завжди були разом. Для них це був перший курс в університеті.

Керівництво університету прийняло рішення не скасовувати і не переносити вечірки з нагоди закінчення семестру. На всіх навчальних корпусах наполовину приспущені державні прапори на знак жалоби за Андреа Ребелло.

Студенти кажуть, що дівчина загинула, намагаючись захистити свою сестру.

Коментарів (5)

  • 20.05.2013 23:01
    #
    - 2 +

    Твою ж мать... И стоили те бумажки жизни девченки? Ну сняли б деньги и все, свалил бы он

    • 06.11.2013 14:05
      #
      - -2 +

      в любом случае, полицию стоило вызвать.
      другое дело, если бы подошли они скрытно и взяли грабителя, когда он бы выходил от студентов...

  • 22.10.2013 21:26
    #
    - 1 +

    Мне жаль девчонку, но полицейский поступил правильно, он открыл ответный огонь. Это только в кино по требованию преступника опускают оружие. Если вы так сделали, вы полный дебил; вы потеряли свою жизнь, жизнь заложников, и сохранили жизнь преступнику. Лучше потерять одного заложника, чем всех.

    • 17.12.2015 11:05
      #
      - 0 +

      да ни черта не правильно ...
      полиция никак не подразделение для освобождения заложников!!! а если это действовало подразделение по освобождению заложников то оценка им - 2 .
      Полистайте у нас тут деда с берданкой брали недавно тай забили до смерти, или как девушку псих зарезал после вызова полиции и просто беседы...


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати