У штаті Теннесі вступив в силу закон, що непрямо дозволяє носити зброю у gun free зонах

| Законодавство, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Gun free zoneGun free zone

Навколо законопроекту під номером 1736 в штаті Теннессі ходить чимало розмов.

У своєму первісному вигляді для власників вільних від зброї зон (gun free zones), він передбачав несення відповідальності за життя людини, яка змушена була залишити свою зброю перед тим, як увійти в цю зону.

Але перед голосуванням в нього була внесена поправка, яка перевернула все з ніг на голову, і заклала бомбу з годинниковим механізмом.

Тепер цей закон захищає власників gun free зон, які вирішили не вішати знаки, що забороняють носіння зброї на їх території.

Тобто, тепер де-факто, в gun free зоні, де немає заборонних знаків, можна буде носити зброю, і ніхто не зможе засудити власника цієї зони за збройного громадянина, що знаходиться в ній.

Також з тексту закону випливає, що власника gun free зони все ж таки можна засудити за позбавлення громадян права на носіння зброї. Але тільки в тому випадку, якщо він вивісив заборонні знаки добровільно, а не згідно з вимогою законів (школи, держустанови і т.д.).

1,0 1 -1 3
Коментарів (6)

  • 05.07.2016 08:37
    #
    - 0 +

    Ось іду я у кіно, наприклад, і там висить знак gun free zone, і я такий собі заспокоївся, бо раз написано gun free, то злочинці туди із зброєю не підуть, чи як? Виходить наявність чи відсутність цих знаків повинна якось відлякувати злочинців і зробити моє перебування у кінотеатрі безпечнішим ніж завжди? Маячня якась...
    До правоПОХОРОНців, додам іще законоПОТВОРців. Бажано б їм пошукати собі іншу роботу. Наприклад хоронити тих, хто загинув у таких gun free zone.

    • 05.07.2016 10:08
      #
      - 3 +

      Ага. А мне всегда было интересно - как собственно выглядит процесс?! Иду я такой со своим пистолетом в кино, а там табличка - "зона без оружия". И я такой - "Оу... йес.. Я не могу туда взять свой пистолет... Вота шит... Значит не пойду...". Как то так?

      А если без сарказма - то имея легальный пистолет с собой на руках, фиг я его оставлю где-нить, только потому что какой-то бемби на дверях наклеил стикер - "Gun Free Zone".

      • 05.07.2016 18:46
        #
        - 1 +

        Якщо це справжня gun free, то на вході вас повинні зустріти озброєні охоронці з металошукачем і відібрати у Вас не тільки пістолет (під відповідальне зберігання звісно) а ще й ножа, пилку для нігтів, вибухонебезпечні, отруйні та швидкозаймисті речовини і т.п. Точно так як у аеропорту. Ну і тоді Ви для себе повинні вирішити чи потрібно Вам таке "кіно" чи ну його до біса. Але ті, хто забороняє Вам засоби особистого захисту, обов'язково повинні ГАРАНТУВАТИ Вам захист своїми силами. І не тільки гарантувати, а й здійснювати.
        Люди, компанії чи держслужби які таких гарантій не дають, але патякають про масове роззброєння і gun free - є посібниками терористів і інших злочинців.

  • 05.07.2016 11:09
    #
    - 0 +

    Так действительно, скрыто носишь свой легальный пистоль, не светишь им. Если все хорошо, так никто и не узнает, а случиться не хорошо, больше шансов живим остаться.

  • 05.07.2016 11:21
    #
    - 2 +

    Нужны знаки не ган фри зона. А до зубов вооруженные граждане. Угадайте кто будет побходить такие места стороной. Можно начать с нас с вами, что бы Американцы у нас учились :).

    • 05.07.2016 13:01
      #
      - 0 +

      Где-то видел фотки из заведения, в котором было написано что предъявителю лицензии на скрытое ношение и собственно оружия — скидка. Так что первыми уже не будем.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати