Адвокат: Убивство в "Каравані" – лобіювання носіння зброї приватними охоронцями

| Законодательство, Криминал | Автор: Web admin

Мазурок 111Мазурок 111

Убивство трьох охоронців в "Каравані" могло бути організоване з метою лобіювання права на носіння зброї приватними охоронцями.

Таке припущення зробив адвокат дружини підозрюваного в убивстві охоронців Ярослава Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі.

"Одна з версій, до якої я більше й схиляюся, іде лобіювання інтересів приватних охоронних фірм у плані надання права на носіння зброї. У нас в Україні 5 тисяч охоронних фірм, які зацікавлені в цьому", - сказав він.

Кухайлешвілі нагадав, що поки тільки Держслужба охорони має право на носіння зброї, але її послуги дорогі. "Цілком могли розіграти такий спектакль, щоб довести що охоронцям зброя необхідна. Тепер приватникам дозволять носити зброю , і ринок буде перерозподілений", - сказав адвокат.

"Подивиться ще раз на відео. Ніде ж немає запису, що ця людина кладе флешку в кишеню. Так, вертить її в руках, але не кладе в кишеню. Але він дивиться в камеру. Скільки разів я бував у "Каравані", але я не знаю, де там камери. Після каси він виходить і зупиняється, нібито чекає, що до нього підійдуть", - відзначив Кухайлешвілі.

Він також припустив, що могла бути й провокація. "Адже охоронці поводяться дуже нахабно, у мене були такі прецеденти, коли охоронці за дрібну крадіжку пресували людей і вимагали гроші", - підсумував адвокат.

Як відомо, 26 вересня в столичному ТРЦ "Караван" невідомий розстріляв трьох приватних охоронців  і одного важко поранив. Міліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (навмисне вбивство). Згодом міліція встановила особупідозрюваного у вбивстві. Ним виявися Мазурок Ярослав Теодозійович, 1974 року народження.

Комментариев (1)

  • 26.10.2012 15:00
    #
    - 0 +

    сходство со стрелком с каравана есть.. но как по мне все же это разные люди


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать