«Почекайте, пане прокуроре, куди ж Ви..?»

| Законодавство | Автор: Дима Тюльпа

Група підтримкиГрупа підтримки

Друзі, не так давно ми писали про доволі гучну справу, що правоохоронцями було здійснено нібито викриття на Київщині угруповання, яке зберігало, виготовляло та збувало бойову вогнепальну зброю, гранати, вибухові речовини і боєприпаси у великих розмірах. Що з розмахом було висвітлено у ЗМІ.

Для тих, хто не в курсі, то з подробицями можна ознайомитись прочитавши, що саме відбувалося тоді ось за цим посиланням.

А ми, як і обіцяли, продовжуємо висвітлювати подробиці цієї справи.

19 січня в Апеляційному суді м. Києва розглядалася апеляційна скарга, суть якої полягає у знятті арешту з майна, яке було зухвало і незаконно вилучено.

Як нам стало відомо, у постанові про накладання арешту на майно прокурор констатував сам факт вилучення майна. Проте прокурором у цій постанові не було визначено, що конфісковане майно є речовими доказами, як то передбачено ст. 98 Кримінального-процесуального кодексу України (КПКУ).

Дивує також факт того, що ухвалою слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 16 грудня 2020 року за такою постановою прокурора було накладено арешт на майно.

Судове засідання відбулося за відсутності прокурора. Але прокурор з’явився на судове засідання, навіть спілкувався з судовим розпорядником. Однак побачивши журналістів та групу підтримки Кравченко Владислава, прийняв рішення покинути приміщення Київського апеляційного суду, пославшись на необхідність здійснити телефонний дзвінок.

Отже, за відсутності прокурора суд постановив, перенести судове засідання на 03.02.2021 о 13 год 30 хв.

Судове засідання відбулося за відсутності прокурора. Судове засідання відбулося за відсутності прокурора.

Подане ІА «АНЖУР» клопотання про проведення on-line трансляцій всіх судових засідань у цій справі також не розглядалось з причин відсутності прокурора.

Також, як ми писали раніше, 30.12.20, в Апеляційному суді, м. Києва, мало відбутися слухання щодо обрання запобіжного заходу для учасників «ГО Асоціація мисливців та стрільців України Big Cat». Проте у зв'язку з тим, що матеріали з Шевченківського суду до Апеляційного суду так і не надійшли, засідання було відкладено на 21.01.2021р на 10-00.

Як і досі, надалі будемо інформувати вас, шановні однодумці, про хід цієї справи. Заразом просимо всіх небайдужих, тих, хто має можливість, прийти до суду та допомогти відстояти наші конституційні права 21.01.20 о 10-00 та 03.02.21 о 13-30.

1,0 1 -1 6
Коментарів (2)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати