Міфи про зброю: №2 - Зброя не допоможе

| Самооборона, Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

Міфи про зброю: №2 - Зброя не допоможеМіфи про зброю: №2 - Зброя не допоможе

Одним з найпоширеніших є також міф: «зброя не допоможе».

У більш розширеному варіанті нав'язується думка про те, що вогнепальною зброєю ефективно зможуть скористатися лише професіонали, а от пересічному громадянину зброя ніколи не допоможе. Це великою мірою не відповідає дійсності і ось чому.

Зазвичай той, хто озвучує цей міф, свідомо або несвідомо, зводить усі можливі варіанти злочинного нападу на вас до найнесприятливішого перебігу подій: на вас напали зненацька, іззаду, у темному провулку, група озброєних людей, кожен з яких набагато сильніший за вас, і вони заздалегідь планували цей напад.

Ну що ж, якщо ви опинилися саме у такий ситуації — дійсно, шансів на ефективний самозахист у вас небагато. Якщо напад вже розпочався і металева труба вже доторкнулася до вашої потилиці, тоді вже взагалі не важливо чи професіонал ви чи аматор у питаннях поводження зі зброєю.

Та чи бувають інші ситуації в яких відбувається напад? Безумовно бувають! Це може бути:
- вторгнення зловмисників у квартиру або у заміський будинок;
- спроба заволодіння транспортом, коли в ньому залишилась ваша дитина;
- несподівана зустріч компанії туристів в лісі із групою недружелюбно налаштованих відморозків;
- злочинний напад на перехожого, свідком якого ви стали тощо.

Насправді існує безліч ситуацій коли нападників добре видно, момент початку протиправних дій, що містять небезпеку передбачуваний, власник зброї ще дієздатний і ще є мінімальний час на прийняття рішень і застосування зброї.

І хоча вогнепальна зброя є лише одним із компонентів самозахисту разом з не менш важливими уважністю та обережністю, применшувати її значення не варто.

Наявність зброї у всіх цих випадках не гарантуватиме вам розвитку подій за вашим планом, проте її відсутність у такі моменти стовідсотково залишить вас у безпорадному стані.

Щоб дійсно впевнено розраховувати на захист себе за допомогою вогнепальної зброї треба вчитися володіти нею. Але важливо також розуміти, що зусилля і час, які потрібні для оволодіння короткоствольною вогнепальною зброєю на достатньому для ефективного самозахисту рівні — незначні, у порівнянні із часом і зусиллями, що необхідно докласти для оволодіння якимось бойовим мистецтвом або ножовим боєм.

Не можна ігнорувати той факт, що спорт або бойові мистецтва фізично доступні не кожному, а от для натискання на спусковий гачок потрібні мінімальні зусилля, які не залежать від статі, віку і вагової категорії власника зброї. Фактично не має значення чи має ця людина не дуже розвинену будову тіла або навіть інвалідність.

Тобто всі, хто мають зброю і присвятили навіть мінімальний час для отримання навичок поводження із нею, зможуть скористатися зброєю тією чи іншою мірою.

Періодичні тренування зі зброєю, звісно, суттєво підвищують ваші шанси на успіх, проте нападник може лише робити припущення щодо вашого рівня підготовки. А враховуючи те, що правила безпечного поводження зі зброєю набагато простіші за, наприклад, правил дорожнього руху, а отримання навичок стрільби достатніх для самозахисту не складніші за водіння авто, нападник розуміє, що його припущення легко може виявитися хибним.

Отже, цей міф зруйновано.

Все інше, за винятком вогнепальної зброї, при невідомих вхідних параметрах потенційного нападу — дуже шкідливий компроміс, який може коштувати життя вам і вашим близьким.

Долучайся до Руху власників зброї "Твій голос вплине" і виборюй своє право на збройний захист.

Разом переможемо!

1,0 1 -1 11
Коментарів (3)

  • 10.12.2018 13:45
    #
    - 6 +

    А ковбои, устроившие перестрелку в Княжичах, после которой погибло пять человек, это профессионалы?
    И это ведь не единственная ситуация, в которой недоучки из полиции сели в лужу.

    • 11.12.2018 11:12
      #
      - 3 +

      Судя по доступной информации вокруг событий в Княжичах, (особенно из собственного расследования отца погибшего ДСОшника), это была спланированная акция для уничтожения свидетелей.

  • 10.12.2018 15:49
    #
    - 5 +

    Совершенно верно. Абсолютное большинство ситуаций с самообороной видны заранее. Еще не стоит забывать, что не только люди в Украине могут угрожать жизни и здоровью. Ситуация с собачьими стаями уже давно не контролируемая. Отдельно стоят домашние собаки с невменяемыми хозяевами и т.д.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати