Что делать, если разрешительная отказывается продлевать без контрольного отстрела оружия?

| Юридические вопросы | Автор: Евгений Москаленко

Что делать, если разрешительная отказывается продлевать без контрольного отстрела оружия?Что делать, если разрешительная отказывается продлевать без контрольного отстрела оружия?

Прочитал статью на сайте об отстреле оружия при продлении срока действия. При очередном продлении действия разрешения, собрал все документы и квитанции, согласно приказа №622, и настоял чтоб их приняли в таком виде.

Желание отказать в продлении, попросил оформить письменно. Параллельно направил письмо в МВС с просьбой разъяснить норму противоречивых приказов.

Оба ответа опубликованы ниже. Прокомментируйте, пожалуйста, и дайте Ваш совет, как поступать дальше?

Ответ МВД Ответ МВД

Ответ Нацполиции 1Ответ Нацполиции 1

Ответ Нацполиции 2Ответ Нацполиции 2

1,0 1 -1 6
Решение (0)

  • 16.04.2017 13:00
    #
    - 16 +

    Відповідь очевидна - приєднуватися до нашого Маніфесту власника зброї. Разом - переможемо!

  • 16.04.2017 14:42
    #
    - 9 +

    ну тут как бы два варианта всего:
    - смириться, и тем самым иметь ту же проблему каждые 3 года и по сути перенести решение на других людей и возможно на следующие поколение (как сделали наши родители)
    - демонтировать нынешнюю систему и построить новую на основе Закона. эффективнее всего это делать сообща. так что присоединяйтесь к Ассоциации и получайте кайф от чувства выполненного долга. ЗЫ: сейчас например актуально подписаться под Манифестом и тупо игнорировать разрешаловки.

  • 16.04.2017 15:18
    #
    - 5 +

    Не виконувати злочинних наказів.

  • 16.04.2017 15:35
    #
    - 9 +

    Відповідь залежить від того, чого Ви власне прагнете досягти.
    1) Потрібно продовжити дозвіл швидко? Виконуйте накази 622 і 390, сплачуйте 2400 грн за відстріл.
    2) Хочете бути "принциповим" і не коритись незаконним писулькам? Не продовжуйте взагалі. Найгірше, що станеться - судова тяганина (безкоштовна) протягом кількох років і штраф 119 грн. Шанси на виграш - високі.
    3) Хочете бути "частково принциповим", отримавши дозвіл, але без відстрілу і не швидко? Подавайте адмінпозов на відмову продовжувати - 640 грн, апеляція і касація - по 704 грн. Шанси на виграш - вище середнього, але нижчі, ніж в п.2)
    Мені особисто більше подобається 2-й варіант.

    • 17.04.2017 10:03
      #
      - 0 +

      Моя проблема усугублена тем фактом что при подаче документов на продление я подал и оригиналы своих разрешений.
      Идти в суд это хорошее решение для меня, вопрос с каким позовом именно? может смысл есть идти с требованием отменить 622 приказ?

      • 17.04.2017 15:21
        #
        - 2 +

        "...я подал и оригиналы своих разрешений." Якщо хочете повернути оригінали - просто попросіть їх повернути весь пакет документів, мотивуючи наприклад тим, що змінюєте місце проживання (чи реєстрації) і будете продовжувати дозвіл в іншій області.
        "...с каким позовом именно?" Ви звернулись до поліції з проханням продовжити дозвіл, поліція ухвалила рішення відмовити через неповний пакет документів. Ви з цим рішенням незгодні, будете оскаржувати його шляхом подання адміністративного позову про визнання цього рішення незаконним та зобов"язати поліцію розглянути заяву про продовження дозволу на підставі документів, зазначеними в наказі 622, без відстрілу. (Суд не може зобов"язати поліцію продовжити дозвіл). Якщо Ви виграєте суд, то поліція повинна прийняти документи без відстрілу, але в принципі може відмовити продовжити дозвіл з іншої причини.
        "может смысл есть идти с требованием отменить 622 приказ?" Цим вже займається УАВЗ, обіцяють, що рішення скоро буде. Якщо Ви вважаєте, що зможете це зробити краще, то можете спробувати, але якщо це буде просте дублювання позовів УАВЗ, то витратите гроші на вітер - краще віддати їх УАВЗ для подальшої боротьби.

    • 17.04.2017 22:31
      #
      - 0 +

      2400 грн отстрел ? Вы ничего не путаете ?

  • 16.04.2017 15:42
    #
    - 7 +

    Занесіть бумагу яку публікували тут про незаконність існування взагалі дозвільної. Цікаво почути шо вони на то скажуть. Насправді ця справа маркер дій дозвільної.

  • 17.04.2017 23:06
    #
    - 2 +

    С нетерпением жду как будет развиваться это дело. А так же Манифест. Чем дальше - тем интереснее жить.

  • 18.04.2017 06:59
    #
    - -1 +

    Можна довго боротись проти "незаконної" системи, вимагати прийняття закону, але чому більшість із тих, хто бореться, думає, що прийнятий закон про зброю дозвільну систему скасує чи скасує відстріли кожні три роки? Я не думаю, що відстріли мілі/поліція ввела для заробітку, мабуть у них є раціональні пояснення: наприклад, нарізи за три роки можуть пошкодитись і видавати інший візерунок на відстріляній кулі.
    Ну все, я написав свою думку тепер мінусуйте.

    • 18.04.2017 15:16
      #
      - 0 +

      Якраз ні. Це один з способів наповнення бюджету.

      • 18.04.2017 17:19
        #
        - -1 +

        А чому тоді для гладкоствольної зброї не ввели обов’язковий відстріл? Це була би неабияка добавка до "наповнення бюджету".

        • 18.04.2017 20:29
          #
          - 0 +

          Може тому шо це було б занадто навіть для ментів? Гладкоствол немає сенсу відсрілювати. А який сенс у вісдтрілі зброї в яку не вносили конструктивних змін?

    • 27.09.2017 13:47
      #
      - 0 +

      А какого меня заставляют каждые три года гладкоствол отстреливать?

  • 18.04.2017 17:01
    #
    - -1 +

    Народ, ви кажете про зміну системи? А вам не здається, що система це не лише право на зброю, а комплекс усіх прав і законів? Торбто, не може бути вільне володіння зброєю в корумпованій країні, де корумповані влада, міліція, прокуратура, суди... Як ви собі взагалі це уявляєте?Чи не важаєте ви, що щоб мати чесну прозору систему, треба мати чесну, прозору владу?

    А якщо так, то чи не потрібно тоді дивитись в корінь проблеми, а саме, не добиватись права на зброю, а змінювати систему в загальному, від президента, ВР, кабміна, і до останнього рядового міліціонера?

  • 19.04.2017 00:11
    #
    - 2 +

    Обратитесь за помощью к юристам ассоциации :
    Пакет GOLD

    Передбачає:
    • Розгорнуті юридичні консультації (усні або письмові) з оформлення та подовження дозволів на зброю, а також консультації з будь-яких питань, пов‘язаних із зберіганням та застосуванням зброї;
    Організація виїзду адвоката на місце події (у разі форс-мажорної або критичної ситуації) або будь-якої ситуації, пов‘язаної із володінням та застосуванням зброї на території України;

    • 27.04.2017 11:34
      #
      - 0 +

      Я последовал вашему совету и приобрел пакет голд. посмотрим на результат.

      • 28.04.2017 11:08
        #
        - 2 +

        Приведу ответ юриста ассоциации ниже.
        У меня лично просходит конгетивный диссонанс от прочтения статей, официальной позиции ассоциации и позиции юриста в частности. Как это позиция соотносится с манифестом? с отношением к 622 приказу как не законному. я в осадке и уже начинаю жалеть что повелся на декларируемое...

        Пане Євгене, проаналізувавши ваше питання повідомляємо наступне:
        Ми спілкувалися із представником дозвільної системи і нами з'ясовано, що відповідно до Наказу МВС України від 10.09.2009 № 390, а саме пункт 2.5.2. Експериментальному відстрілу підлягає нарізна, мисливська, спортивна та нагородна вогнепальна, газова зброя та зброя "несмертельної дії", яка:
        - перебуває в особистому користуванні громадян та на об'єктах дозвільної системи (у процесі реєстрації та перереєстрації);
        Такий відстріл проводиться в обов’язковому порядку раз на три роки.
        Якщо ви бажаєте як найшвидше продовжити термін дії дозволу, будь ласка пройдіть експериментальний відстріл, так як це є однією з найважливіших умов для нарізної зброї.
        Щодо другого питання зазначаємо: Згідно із пунктом 7.7. Наказу МВС України від 21.08.1998 № При зміні місця проживання, придбанні зброї та її перереєстрації громадяни обов'язково перевіряються за місцем проживання. { Пункт 7.7 глави 7 розділу I доповнено новим абзацом згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ N 749 ( z1483-13 ) від 07.08.2013 }{ Пункт 7.7 глави 7 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ N 749 ( z1483-13 ) від 07.08.2013 }
        Також відповідно до пункту 12.2. Якщо фактичне проживання громадянина інше, ніж зазначене в паспорті, необхідно надати документ, що підтверджує фактичне місце проживання громадянина (договір оренди житлового приміщення, свідоцтво про право власності на житлове приміщення тощо).

        • 29.06.2017 15:34
          #
          - 0 +

          Чим закінчилася епопея? Подав сьогодні документи - відчуваю таку саму відписку напишуть. Юристи з УАВЗ якось без ентузіазму говорили.

  • 01.06.2017 21:08
    #
    - 1 +

    На моє переконання, Наказ №390 до існуючих власників зброї не має жодного відношення.
    Реєстрація - це первинна постановка на облік зброї, та внесення в "міфічну" куле-гільзотеку залишків патронів, а перереєстрація - це зміна власника з одного на іншого.
    Подовження дозволу, без зміни власника, не повино супроводжуватись новим відстрілом.
    Ми же власноручно пишимо заяву з проханням провести відстріл, та готові сплачувати за нав'язану нам послугу, хоча сплачуємо податки на їх утримання.
    Тупа викачка коштів з громадян.

    • 10.06.2017 11:16
      #
      - 0 +

      Особое умиление по поводу мусорской "кулегильзотеки" вызывают воспоминания, как после расстрела Майдана спешненько-торопливо эти выродки спиливали каштаны с застрявшими в них "кулями" и увозили подальше от людских глаз, чтобы ,не дай бог, кому-то не взбрело в голову вытащить пули из каштанов и идентифицировать оружие, а по оружию - убийц. Не взбрело ! Никому! А спиливали и увозили каштаны не аваковы и не геращенки, а оресты да мирославы, да грыцьки с миколами -рядовые послушные холуи и рабы. И где при этом была сраная мусорская "кулегильзотека"?
      А теперь эти мразюги снова посылают нас на отстрел. А мы покорно идём отстреливать.Эххххххххх...................

  • 29.06.2017 15:27
    #
    - 0 +

    Ходив сьогодні в дозвільну - з скандалом заставив зареєструвати заяву про продовження дозвілу. Але вони намекнули шо по 390 все одно відмовлять. Дзвонив в асоціацію - юристи сказали що судитися можна з успіхом 50 на 50.


Войдите, чтоб пользоваться ответами