Як законно перевести газовий пістолет в ММГ?

| Нелетальное оружие, Короткоствольное оружие | Автор: Володимир Бурчак

Пістолет ІЖ-77-8Пістолет ІЖ-77-8

Може шановне панство підкаже як вирішити слідуюче питання: маю легально зареєстрований газовий пістолет ІЖ-77-8 (Марголін), який купував в 2004 році. Скоро (а точніше 05.01.2014 р.) наступає " щасливий " момент продовження ліцензії.

То ж наперед знаючи, як працює наше браве МВД, йду в дозвільну службу з запитанням, що за документи потрібні, для продовження ліцензії.

Там не гаючи часу мені виписують купу рахунків, які я маю оплатити: а саме: страховка, пластиковий бланк (книжка вже закінчилась), мед. огляд, сертифікати нарколога, психіатра, відстріл гільз і т.д., якщо перевести це все на гроші, враховуючи поїздку в обласний центр для відстрілу гільз буде понад 600,0 грн.

Дозвільна служба натякає, що дешевше здати зброю, тим більше, що зараз місячник здачі. Але цього робити не хочу, а ліцензію продовжувати не маю бажання, газовий пістолет - це не зброя.

То ж може хтось підкаже, як законно перевести ІЖ-77-8 в ММГ на пам`ять?

1,0 1 -1 4
Решение (0)

  • 12.11.2013 08:34
    #
    - 0 +

    Таку відповідь дасть обласне управління дозвільної системи МВС, по місцю реєстрації зброї.

    • 12.11.2013 08:55
      #
      - 1 +

      Рішення не задовільняє,тому що в обласному управлінні можуть говорити все, що завгодно, а мені потрібно, щоб все було згідно ЗАКОНУ. В неті так і не нарив яких-небудь законів по цій проблемі.

      • 12.11.2013 12:39
        #
        - 3 +

        це називається у нас "знищення зброї шляхом переробки її на макет", якось так.
        В Києві офіційно це робили так: брали направлення на знищення в дозвільній й відносили разом з пістолетом в конторку при ЕКЦ, де його на макета й пилили.

        • 12.11.2013 21:02
          #
          - 0 +

          Непогане рішення, але як заставить інспектора дозвільної служби видати таке направлення? Йому набагато вигідніше щоб людина здала зброю у відмінному стані для дальнійшої пишу "утилізації", маю на увазі перепродажі.

          • 12.11.2013 21:13
            #
            - 0 +

            тобто - "як заставить"? це ваша власність.
            навіть якщо когось позбавляють права на зброю, все одно зброя виставляється на продаж.
            звісно, інспектор може сказати щось типу: "та нащо ото вам гемороїтись, здайте в утиль", але і ви можете відповісти, що хочете залишити пістолета у себе як ММГ.

  • 12.11.2013 21:12
    #
    - 0 +

    Написати заяву, що загубив, або вкрали)

    • 13.11.2013 09:46
      #
      - 0 +

      Адміністративна відповідальність і куча паперової волокити, свідки і т.д. і т.п. За цілісність і збереженність зброї відповідає її власник.((((

      • 13.11.2013 22:17
        #
        - 1 +

        відповідальність - якщо зброя втрачена через порушення правил зберігання.
        а якщо вкрали, або якийсь нещасний випадок - типу перекинувшогося човна на рибалці...а місце глибоке... ;)
        то тоді пишеться заява, в якій описуються обставини, при яких відбулася втрата, й подається у дозвільну разом із проханням анулювати дозвіл.
        але я б рекомендував все ж деактивувати зброю.

        • 13.11.2013 22:23
          #
          - 0 +

          Що й хочеться зробити, але спираючись на певні закони або підзаконні акти, або ж на накази МВД. Проінформований-значить озброєний, чи не так?

  • 26.11.2013 22:57
    #
    - 0 +

    Если вы реально желаете получить муляж, то практический способ это вывести его из строя, чтобы после проведенной экспертизы, он был признак как не оружие (без заключения экспертизы они не смогут списать номер).
    Можете просверлить патронник и сваркой ствол "закапать" пойти в оружейную мастерскую (лицензия на ремонт оружия) и получить от них справку, что ствол не рабочий и не подлежит ремонту и потом уже в милицию. Или сразу с нерабочим (уже) в милицию.
    - НО (!) не соглашайтесь на какие то обмены, типа вы им свой, они вам другой (не рабочий) и так далее, чтобы избежать потом проблем.
    - второй вариант: рабочий продать, а муляж купить


Войдите, чтоб пользоваться ответами