Харківські танки «Оплот Т» вирушають на випробування до Таїланду

| Военное оружие и техника | Автор: Web admin

Танкі Танкі

Перші 5 українських основних бойових танків «Оплот Т» на залізничних платформах відправляються в порт, де їх завантажать на транспортне судно і відправлять до Таїланду.

У листопаді тайські танкісти після циклу ходових і вогневих випробувань підписали акт приймання харківських танків. Після прибуття на місце відбудеться остаточне приймання бойової техніки.

Цей 51-тонний танк озброєний 125-мм гарматою, здатною вести стрільбу як опереними підкаліберними снарядами, так і керованими ракетами. Екіпаж танка - 3 особи, заряджання механізоване.

Система керування вогнем складається із сучасних денного та нічного прицілів навідника-оператора і панорамного прицілу командира, цифрового балістичного обчислювача і набору датчиків стрільби. На танку є два тепловізора, які дозволяють ефективно застосовувати озброєння у нічних умовах.

Двигун потужністю 1200 к.с. дозволяє розганяти танк до 70 км/год. Причому, реверсивні коробки передач дозволяють танку рухатися з високою швидкістю заднім ходом (31 км/год.).

Механік-водій керує танком за допомогою штурвалу. Стежити за станом вузлів і агрегатів машини йому дозволяє спеціальна інформаційна система.

«Оплот Т» має значний броньовий захист, що складається з багатошарового резервування і динамічного захисту, що витримує попадання, в тому числі, ракет і реактивних гранат з тандемними бойовими частинами.

На даний час для Таїланду в Харкові виготовляють другу партію таких машин.

1,0 1 -1 3
Комментариев (1)


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать