Переписка погибшего в гей-клубе в Орландо, с матерью

| Самооборона, Терроризм | Автор: Web admin
Українською

Переписка с матерьюПереписка с матерью

В ночь на 12 июня 29-летний Омар Матин зашел в гей-клуб Pulse в Орландо, штат Флорида. С собой он взял полуавтоматическую винтовку AR-15 и пистолет. Из этого оружия Матин убил 49 человек.

Один из посетителей клуба Эдди Джастис спрятался в туалете и писал оттуда сообщения своей матери, пока Омар Матин не пришел и не застрелил его. Associated Press публикует сообщения Эдди Джастиса, которыми его мать поделилась с агентством.

Son Sends Text During Shooting: 'I'm Gonna Die'

В 2:06 Мина Джастис получила от своего сына первое сообщение. 

Эдди: Мамочка, я люблю тебя.

Эдди: Я в клубе, они стреляют.

Мина: Ты в порядке?

2:07

Эдди: Я в туалете, в ловушке.

Мина: В каком клубе?

Эдди: Pulse. В даунтауне. Позвони в полицию.

2:08

Эдди: Я умру.

Мина: Звоню им сейчас.

Мина: Ты все еще там?

Мина: Возьми чертову трубку.

Мина: Позвони им.

Мина: Позвони мне.

2:39

Эдди: Говорю же, я в туалете.

Эдди: Он идет.

Эдди: Я умру.

Эдди: Позвони им, мамочка.

Эдди: Сейчас же.

Мина: Кто-то ранен?

2:42

Эдди: Многие. Да.

Мина: Ты с полицией?

Мина: Напиши мне, пожалуйста.

2:46

Эдди: Нет.

Эдди: Все еще здесь, в туалете. Мы у него в заложниках. Им нужно прийти и забрать нас.

Мина: Полиция уже там. Сообщи, когда увидишь полицейских.

2:49

Эдди: Скорее.

2:50

Эдди: Он уже в туалете.

Эдди: В женском туалете.

Мина: Он с вами в туалете?

Эдди: Он террорист.

2:51

Эдди: Да.

Мина: Ты ранен?

2:52

Мина: Оставайся там, он не любит геев.

2:53

Мина: Ответь, пожалуйста.

2:54 

Мина: Я люблю тебя.

Мина: Ничего не делай.

Мина: Оставайся там.

Мина: Сынок, ответь мне.

Мина Джастис написала сыну еще много сообщений, но больше не получила ни одного ответа. Позднее выяснилось, что Эдди Джастис погиб. Полиция начала штурм только около пяти утра.

* * *

Лучше оружие в руках, чем полицейский в телефонеЛучше оружие в руках, чем полицейский в телефоне

1,0 1 -1 2
Комментариев (45)

  • 13.06.2016 18:04
    #
    - 11 +

    gun free zone...

  • 13.06.2016 18:08
    #
    - 3 +

    висновок, геям в клуб треба носити зброю

    • 13.06.2016 18:11
      #
      - 2 +

      а є рецепт для цтєї ситуації?
      zbroya.info

      • 13.06.2016 19:18
        #
        - 7 +

        Хіба що купою навалитись на нападників і бити їх чип під руку попади, пожертувати багатьма що б врятувати хоч когось. Без зброї проти зброї, нічо порадити не можу

      • 14.06.2016 10:17
        #
        - -1 +

        Есть рецепт,нужно правильно воспитывать своих детей, что бы они не были педерастами и второе, без оружия никуда, даже в "гей клуб" нельзя.

        • 14.06.2016 10:23
          #
          - -1 +

          Да, чуть не забыл, были бы они не извращенцами, а нормальными и были бы они не в гей клубе,а в клубе УАВЗ, были бы живы.Делаем вывод! Всем в УАВЗ!!

        • 14.06.2016 17:58
          #
          - 0 +

          гомосексуализм в случаи з гомо-сапиенс есть у 1% всех людей, это происходит из-за вражденного дефекта гипофиза. Ваши дети могут быть такими, как бы вы их не воспитали, если это будет заложено физиологически.

    • Они и так там вооружены... колющим оружием...

  • 13.06.2016 18:17
    #
    - 8 +

    Важко таке читати.... а ще гірше розуміти що одна озброєна людина не може натворити стільки лиха, якщо є хоч одна інша яка чекає в іншій кімнаті в куті, тримаючи двері на прицілі.

  • 13.06.2016 19:21
    #
    - 6 +

    Як би там не було, а маючи зброю у руках навіть гинути не так сумно, не те що зачинитись у кабінці туалету, без зброї тільки з телефоном і з жахом чекати поки та паскуда по тебе прийде.
    А у цей час поліція стояла зовні і чекала... чого вони чекали, коли в того мурла патрони скінчаться?!

    • 13.06.2016 19:25
      #
      - 5 +

      план будівлі, робили розвідку, розробляли операцію і таке інше. задача поліцейских - це знешкодии террориста з мінімальними втратами особового складу, а потім вже заручників. Лізти до будівлі без подготовки навіть проти однієї люди це трохи ризиковано.

  • 13.06.2016 19:29
    #
    - 2 +

    Ужас! Я представляю себе когда не могу ничего противопоставить кроме ножа и стула из-за угла против мудака/ов со стволами стараясь защитить себя и близких.

  • 13.06.2016 19:39
    #
    - 7 +

    Честно кажучи останнім часом люди тему зброї обговорюють як бабки біля під*їзду. Абсолютно кожну ситуацію використовують як аргумент ЗА дозвіл короткостволу (я доречв сам тільки ЗА, але треба адекватно вибирати аргументи), інші жартують шось в стилі "gun free zone". Якщо захистники дозволу короткостволу будуть себе так далі поводити то я не буду здивований, якщо її ніколи не дозволять.

    Який пістолет у клуб? Ви послухайте себе... одні спецназівці і Рембо зібрались. У клубі люди відпочівают, вживають алкоголь (може навіть легкі наркотики) да все, що завгодно, якщо ви за те щоб людина не тверезому стані носила на собі зброю, тоді ще можете бути ЗА водіння автомобіля у нетверезому стані.

    В даній ситуації треба не кудахкати, "ось була б зброя, все бло б по іншому" а розібратися яким чином - "за попередніми даними, підозрюваний мав при собі кілька одиниць зброї різного типу, зокрема, штурмову гвинтівку, а також пістолет і ще один пристрій” - з ось цим пройшов у клуб.

    І якщо вже питання про зброю стоїть то вона має бути в охоронців, які мають нею володіти на достатньому рівні.

    • 13.06.2016 19:55
      #
      - 0 +

      "Якщо захистники дозволу короткостволу будуть себе так далі поводити то я не буду здивований, якщо її ніколи не дозволять." - вот блин! Столько требований нужно выполнить дабы наши хозяева снизошли и "дозволылы". И черный юмор не используй и иронию и т.д. Все таки еще нельзя нам, простым смертным пубертатным деткам, носить короткий. Не выслужились и IQ у большинства ниже, чем у Ivan Savelyev'а ...( Растрещались, как бабки, понимаишь ли!

      • 13.06.2016 20:01
        #
        - 5 +

        Что и требовалось доказать...

        Всегда думал, что ирония и юмор должны быть "в тему". Самое смешное, что я не сказал ни слова про "нельзя разрешать", а лишь обратил внимание на то, что если человек ожидает адекватной реакции ему самому не мешало бы вести себя адекватно, взвешенно и мудро. А не как инфантильный пацан.

        • 13.06.2016 20:25
          #
          - -3 +

          "Самое смешное, что я не сказал ни слова про "нельзя разрешать"" - никто не спорит, но вы сказали что "нам никогда не разрешат"!!! (вот это действительно смешно и очень по-взрослому) ибо МЫ!!! (правила поведения видимо распространяются только на нас, но не на Авакова, мистера Какманду, Киву и т.д.) себя ведем не так . Учитывая всё это, могу пожелать вам всего доброго, хорошего настроения в ожидании разрешеня от плантаторов! Вы держитесь здесь)

    • 13.06.2016 20:10
      #
      - 9 +

      За всіх не буду казати, але мене трохи покоробило оте ваше "кудахкати".
      Тому я спробую без хамства пояснити, що саме я мав на увазі, кажучи про можливість мати зброю.
      Отже, коли людина має можливість законно носити з собою КС, то саме вона вибирає куди її з собою брати, а куди ні. Сама, на свій розсуд і під свою відповідальність. Чи йти їй у "ганфрі зону", чи ну його нафіг. Я не знаю як у вас з легкими наркотиками, а я таких вже давно не вживаю. І не напиваюся до стану втрати самоконтролю у громадських місцях теж. При любому розкладі при наявності зброї і дозволу на неї у людей з'являється вибір.
      Без КС цього вибору немає.
      Думав, що у цій спільноті нікому так розжовувати не буде потрібно, але помилився. Сподіваюсь я пояснив досить розгорнуто і не "кудахкав".

      • 13.06.2016 20:59
        #
        - 1 +

        Ви говорите за себе, а в країні 40+ мільйонів людей.

        • 13.06.2016 21:11
          #
          - 2 +

          Я прекрасно розумію про, що ви говорите, але ви не зрозуміли до чого був мій перший коментар. Ви нормально описали ситуацію, а не просто якимись гаслами проскандували. Я являюсь прихильноком зброю, і дуже люблю зброю, проте крім мене в країні дуже багато людей, а рішення має бути колективним. Історія володіння зброєю в США(чому саме США? тому що її більш за все цитують) дуже давня там інше відношення до неї. Тому мій перший коментар стосується людей котрі коментують це питання в такому самому стилі як у ФБ коментують - "спалити" "повішати" "розстріляти", і кричать це там с дивану, як великі спеціалісти, вибачте але це по іншому ніж кудахкати я назвати не можу, тому, що це абсолютно тупі гасла.

          Я маю особисту думку, що для того щоб закон був прийнятий треба народна воля і народне рішення, якщо це буде массово, то діватись буде нікуди владі, а для цього требя зробити все для того, що люди симпатизували захистникам зброї, а не читали коментарі з безглуздими гаслами.

          Якщо володієте англійскьою, подивіться. На мою думку це пбільш правильний підхід до проблеми, аналізувати її і робити висновки:

          twitter.com

          • 13.06.2016 22:11
            #
            - 1 +

            Тяжело Вам придется Иван в комментариях этого ресурса. Последнее время можно извлечь больше лулзов чем пользы из них. Тенденция печальная.

            • 13.06.2016 22:44
              #
              - 0 +

              Може, щоб не було "важко", варто не узагальнювати, а писати конкретніше?

        • 13.06.2016 22:41
          #
          - 0 +

          Наш форум читає 40+ мільйонів? Давно? Чи ви звертались до 40ка мільйонів через наш форум?

          • 13.06.2016 22:55
            #
            - 1 +

            При чому тут скільки людей його читає? Про що ви говорите? Я говорю, що думка цього форуму це не думка всіх громадян, ви висказали свою позицію, я її зрозумів, але закон, якщо будет принятий діє на всих, а не тільки на вас і людей котрі можуть приймати адекватні рішення володіючи зброєю. - "то саме вона вибирає куди її з собою брати, а куди ні. Сама, на свій розсуд і під свою відповідальність".

            Окей людина на свій розсуд пристрелила іншу людину в клубі за те, що вона нагрубила їй, та під свою відповідальність сіла в тюрму. Вбитого повернути?

            Такі закони мають прийматися дуже зважено.

            • 13.06.2016 23:58
              #
              - 1 +

              "Окей людина на свій розсуд пристрелила іншу людину в клубі за те, що вона нагрубила їй, та під свою відповідальність сіла в тюрму. Вбитого повернути?"
              Ні, звичайно вбитого не повернути. Як і десятків тих, котрих ЗАРАЗ вбивають різні неадеквати, палицями, ножами, ногами. Та й багато з них вже придбали нелегальну зброю. Адже у неадекватів менше "забобонів" щодо законності!
              Я бачу ви любите припускати. Так от припустіть, що було б якби менше соплі жували і роздумували що буде коли "їм довірять ЗБРОЮ"? Можливо ті, ВЖЕ вбиті були б живі?! Чи принаймні мали б шанс.
              Я, коли був в армії, отримав від матері листа, вона розповідала як у них у дворі з чотирьох(!) п'ятиповерхівок вбивали хлопця і дівчину зграя покидьків. Довго вбивали, ті кричали, благали про допомогу, але марно. Ані міліція, ані жителі ніхто не прийшов на допомогу. Можливо хтось із чоловіків маючи зброю і вийшли б у двір, але...
              Оці довбані роздуми, на тему "якби не стало гірше", кожного дня когось вбивають. Отаке в мене припущення щодо вагань і недовіри до власного народу.

              • 14.06.2016 00:08
                #
                - 1 +

                Я тут згоден, а тепер повернемось до того ЧОМУ я тут взагалі почав коментувати.

                У контексті даної ситуації, використовувати її, як аргумент ЗА дозвіл не доцільно. Тому, що місце і подія такі(клуб, гуляння, алкоголь і т.д.). Але ця ситуація береться прихильниками (яким я повторюсь ще раз, сам являюсь) як аргумент, що ось якби!! та у когось в клубі був пістолет!

                Я висказав своє "фе" за використання цієї ситуації, як аргумент, на що мені сказали шо я раб :)

                Саме тому я намагався притримуватись теми клубу в розмові.

                Ви в свою чергу змінили контекст на вигідний для вас. І він на справді є доцільний.

                • 14.06.2016 00:30
                  #
                  - 3 +

                  Я з Вами погоджуюсь, що не варто змішувати бухло і зброю. І так клуб має бути зоною вільною від зброї для відвідувачів. Але це має бути забезпечено не табличками, а технічними засобами та озброєною охороною. Але цього в цьому клубі не було, наскільки мені відомо.

                  • 14.06.2016 00:33
                    #
                    - 1 +

                    витяг із самого першого мого коментаря:

                    "В даній ситуації треба не кудахкати, "ось була б зброя, все бло б по іншому" а розібратися яким чином - "за попередніми даними, підозрюваний мав при собі кілька одиниць зброї різного типу, зокрема, штурмову гвинтівку, а також пістолет і ще один пристрій” - з ось цим пройшов у клуб.

                    І якщо вже питання про зброю стоїть то вона має бути в охоронців, які мають нею володіти на достатньому рівні."

                    P.S. погоджуюсь, що "кудахкати" було грубовато, але з пісні вже слів не викинеш.

                • 14.06.2016 02:15
                  #
                  - 1 +

                  Люба ситуація де злочинець застосував зброю повинна і має бути використана на нашу користь. Інша річ, що робити це потрібно грамотно і розважливо. Але що в загалі можна робити не подумавши?
                  Ця сумна подія теж не виключення. Її приклад говорить тільки одне - там де не вжито необхідних засобів безпеки з'являтися без зброї не варто. Це у випадку з американцями.
                  Ну а в нашому випадку, де держава начебто нас повинна захищати і де ми не маємо свободи вибору - це була і буде завжди лотерея. Лотерея зі смертю.

    • 13.06.2016 20:57
      #
      - 4 +

      "Gun free zone" - это не шутка, это констатация факта: массовые убийства происходят в зонах без оружия. Если кто-то насильно забирает у людей право на самооборону, то люди вправе требовать себе охрану. ИМХО - в массовых расстрелах есть большая доля вины охраны и директоров/владельцев заведений, которые не смогли защитить людей.

  • 13.06.2016 19:39
    #
    - 2 +

    За полчаса можно было открутить пару туалетных бочков и навернуть его при входе в туалет по чайнику. Или даже просто крышку от бочка взять.

    • 13.06.2016 19:43
      #
      - 0 +

      ЛГБТ сееер.(

    • 13.06.2016 19:51
      #
      - 1 +

      з однієї сторони ви праві і кожен з нас волів би діяти так в такій ситуації, а з іншої сторони - страх... він паралізує... навіть сильних, не кажучи вже про середньостатистичного відвідувача нічного клубу (а не офіцерського).

      • 13.06.2016 20:33
        #
        - 0 +

        С другой же стороны в штатах другая конструкция унитазов. В общественных местах очень часто просто труба с нажималкой подведена.

        • 14.06.2016 10:22
          #
          - 0 +

          справа зовсім не в конструкції унітазу чи бачка, в нас є руки, ноги, зуби та й ефект несподіваності був на його боці, так само як і двері, якісь мілкі предмети в туалеті (мильниця для рідкого мила, сушка для рук і т.п.), а в стразі і не знанні як ці предмети використати...

  • 13.06.2016 19:48
    #
    - 3 +

    Я в общем тоже не представляю как сделать так чтоб охранников не валили первыми в таких заведениях в таком случае, но я и не охранник. Имхо все упирается в деньги которые готовы или не готовы потратить хозяева заведений за безопасность.

  • 13.06.2016 19:53
    #
    - 3 +

    Чего никто не говорит о том, что было в нашем Киеве? Там парень вполне правильно сказал "у нас в державій війна, горе, а ви робите таке неподобство (гей-прад)" ну и правда, постоянно слышу "не на часі", гей-парад - "на часі" а жизнь людей нет, я этого не понимаю...
    Ну а эта дамочка (Хатия Деканоидзе), только сказала "патруль" и вот они её пёсики...обеспечивают защиту демократии... когда человек высказывает мнение неугодное государству - провокатор, а когда нужно показать какие мы "европейские" так сразу гей-парад проводим.
    www.youtube.com

    • 13.06.2016 21:00
      #
      - 3 +

      Самооборона с оружием - фундаментальное гражданское право. За права нужно бороться.
      В 60-е годы в США было около 11% афроамериканцев и они боролись за свои гражданские права и добились их.
      Почитайте чего это стоило и про акции типа "Марш на Вашингтон".
      Что мешает сторонникам права на самооборону в Украине бороться за свои права?

  • 13.06.2016 20:47
    #
    - 1 +

    Омар Матін з 2004 працював охоронцем в компанії G4S, мав легальну зброю, в 2013 був під слідством ФБР за зв'язки з Moner Mohammad Abusalha (suicide bomber in Syria) ...

  • Я не удивлюсь , если этот случай будет использован для дальнейшего "закручивания гаек" в США в плане оружейного законодательства, Обама в этом плане может сделать"прощальный подарок".

    • 14.06.2016 08:03
      #
      - 0 +

      Так Обама уже и так сделал ко-ко-ко на этот счет и сказал, что будет еще сильнее бороться за ужесточение контроля над оружием.

  • 14.06.2016 11:32
    #
    - 1 +

    Тут проблема не втому гей клуб чи ні. В клуби люди йдуть відпочивати, якщо ви не опер при виконанні. А коли люди відпочивають та ще й в оточенні своїх друзів , вони думають про відпочинок і навряд чи хтось, навіть серед прихильників зброї, після випитої 3 чарки міцних напоїв буде думати, що робити коли зайде терорист. Цілком згодний, що якщо керівництво клубу проти зброї то вони повинні вжити заходів безпеки, щоб гарантувати захист відвідувачам. На щастя ми не знаємо від чого загинемо (ДТП, війна, інсульт, терорист, мед заклад, корок від шампанського тощо). В цій ситуації найстрашніше безвихідь, єдине щоб мене радувало в тій ситуації, це те що родина залишилась вдома. На даний час вже виробилась звичка оцінювати місце знаходження на предмет способів відступу, та різних нестандартних ситуацій, а також оцінювати інші гіпотетично можливі потенційні загрози. Причому ці відчуття різко еволюціювали при народженні дитини. Десь читав, що в чоловіків це від природи. Не знаю як ця властивість розвинута в геїв.

  • 14.06.2016 11:37
    #
    - 2 +

    З переписки зробив висновок, що втому що пацанчик став геєм винна його мати. Замість того щоб повідомити поліцаям місце знаходження терориста (про що писав син) вона йому всяку фігню пише. Причому, я так розумію, в них така фішка никатись по туалетам і шафам, а не шукати запасний пожежний вихід, чи іншу заначку. Хоч геї навряд чи в дитинстві у війнушки скоблянками грають.

  • Прочитал.... Вроде люди, да, но почему-то ни капельки не жалко.
    "И воздастся каждому по делам его..." (с)
    Мерзкие содомиты покараны, я доволен.


Пожалуйста, залогиньтесь что бы иметь возможность комментировать