Поради бувальця. Як ховати зброю

| Самооборона, Виживання, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски In English

Метал іржавіє, і буде вкрай неприємно дістати зі схованки непридатну до використання зброюМетал іржавіє, і буде вкрай неприємно дістати зі схованки непридатну до використання зброю

Джеффрі Деннінг вже відомий постійним користувачам zbroya.info

Колишній командир підрозділу SWAT, ветеран першої війни в Перській затоці, керівник служби безпеки американських дипломатичних місій в Ізраїлі, федеральний маршал, снайпер.

Містер Деннінг вже неодноразово давав практичні поради, що до того, як слід правильно поводитися зі зброєю в тій чи іншій ситуації.

Цього разу він вирішив поділитися своїми міркуваннями стосовно проблеми, яка все більше хвилює законослухняних власників зброї в США.

Люди бояться того, що будуть прийняті закони, які обмежать їх конституційні права на володіння та носіння вогнепальної зброї. Вони не хочуть повідомляти владі додаткову інформацію про себе і свою зброю. Вони бояться, що у них зможуть конфіскувати зброю, якщо буде введено заборону на її зберігання та використання.

Все це сьогодні змушує багатьох замислитися про те, як зберегти дорогі їм речі, що зможуть допомогти захистити їхнє майно, а може й врятувати їхні життя, якщо ситуація в країні вийде з-під контролю. І у всіх в голові з’являється одна й та сама думка – заховати! Потрібно заховати зброю, поки не пізно. А потім, якщо буде потрібно, дістати її зі схованки. Саме про це й міркує Джеффрі Деннінг:

«Кілька років тому мій добрий друг з Канади розповів мені про те, як, дізнавшись про підготовку в країні посилення законодавства про зброю, він з батьком вирішив закопати декілька одиниць вогнепальної зброї. Звісно, вони не хотіли, щоб ця інформація вийшла за межі родини. Але ми були друзями, і він мені довіряв настільки, що розповів про цю таємницю. Я присягнувся в тому, що не розповім про це жодній живій душі. І слово своє тримав. До сьогодні. Думаю, мій канадський друг не образиться.

Настільки довга передмова необхідна для того, щоб ви зрозуміли – секрет залишається секретом, доки ви про нього нікому не розповідаєте. Якщо ви зважилися заховати зброю, золото, діаманти або щось інше – не кажіть про це нікому. Навіть друзям або коханим. У ваших близьких друзів знайдуться свої близькі друзі, яким вони зможуть розказати ваш секрет. І ця інформація розійдеться дуже швидко. У кращому випадку – який-небудь новий знайомець раптом розповість вам про те, що закопано під яблунею в саду вашого дідуся. У гіршому випадку – хтось захоче знайти вашу схованку й дістати те, що в ній лежить. Завжди пам’ятайте старе прислів’я: «базіка – це знахідка для шпигуна».

А тепер власне про те, як і де слід ховати вогнепальну зброю.

Спочатку – де? Місце має бути тихим і затишним. Не варто навіть думати про влаштування схованки в центрі кам’яних джунглів Чикаго. Також, бажано спробувати дізнатися про те, чи не збирається влада або великі компанії будувати що-небудь величеньке там, де зараз затишно росте травичка та шумлять дерева.

Наступне. Пам’ятайте про те, що ви ховаєте дещо цінне для вас, щоб потім знайти. Отже, вам потрібні орієнтири, які через певний час допоможуть визначити точне місцезнаходження схрону. Не покладайтеся на те, що побудовано або створено людиною. Зазвичай те, що створене нами не існує вічно. Може статися землетрус, повінь, або будь-який інший катаклізм. Або навіть ядерний вибух. І тоді ваші орієнтири будуть втрачені без вороття.

Краще обрати міцні природи «мітки», які не бояться ерозії, раптово не зникають і не руйнуються. І такий предмет або об’єкт стане для вас точкою відліку. Звичайно, можна скласти план або карту, детально записати орієнтири, але правильніше буде тримати все це в голові.

Не розраховуйте на електронні локатори або металошукачі. З першого погляду, ці прилади здаються зручними. Якщо ви приблизно знаєте місцезнаходження схованки, то берете такий локатор і дізнаєтеся про точне місце. Однак, по-перше, будь-яка апаратура коли-небудь дасть збій. По-друге, коли настане час витягати заховане, ніхто не дасть гарантії, що у вас буде така техніка, або джерело електроенергії для неї. По-третє, якщо ви зможете знайти схованку за допомогою металошукача, то з таким же успіхом це зможе зробити хтось інший.

А тепер – що саме ховати? Скоріше за все, зброя пролежить у схроні досить довго. Можливо це прозвучить дивно, але ховати треба з думкою про те, що вам це не знадобиться в цьому житті. Тобто, заховані речі можуть вам до скону не знадобитися. Тому не рекомендую закопувати дорогу зброю, але й дешевенький пістолет навряд чи стане у нагоді для цієї мети. Потрібно підібрати таку зброю, з якою вам було б не дуже шкода розлучатися, але й таку, яка не підвела б вас потім, коли ви знову її відшукаєте.

Як ховати? Метал і волога – вічні вороги, особливо, якщо вони взаємодіють тривалий час. Метал іржавіє, і буде вкрай неприємно дістати зі схованки непридатну до використання зброю. Про це слід пам’ятати. Навіть новенький полімерний Glock має кілька металевих деталей. В землі багато вологи. По суті, просто закопати зброю, в прямому розумінні, означає знищити її.

Спочатку зброю потрібно розібрати і протерти насухо. Потім ретельно змастити кожну металеву деталь.Спочатку зброю потрібно розібрати і протерти насухо. Потім ретельно змастити кожну металеву деталь.

Особисто я пропоную подвійний захист від вологи. Спочатку зброю потрібно розібрати і протерти насухо. Потім ретельно змастити кожну металеву деталь. Не жалійте мастила. Хто знає, скільки часу зброя пролежить в схованці, а будь-яке мастило рано чи пізно висихає. Крім того, на її властивості негативно впливають низькі та високі температури. Але не варто до країв заливати схрон мастилом. Його має бути стільки, щоб потім без особливих труднощів очистити від нього деталі за допомогою алкоголю, ацетону, розчинника або бензину. До речі, збираючись розкопувати схрон, подбайте про те, щоб у вас була будь-яка з вищезгаданих рідин.

Потім добре змазані деталі слід загорнути в промаслений або вощений папір. Ні в якому разі не використовуйте пластикові ємності. У пластикових пакетах або плівці утворюється багато конденсату, а це прямий шлях до утворення іржі.

І останнє, що вам потрібно – надійний і простий контейнер для зброї. Для цього ідеально підійде шматок полімерної труби. Цей матеріал стійкий до впливу вологи, кислот, лугів, соляних розчинів, бензину, гасу, жирів, спиртів. Він добре витримує високі температури. Щоправда, вразливий до морозу, але ця проблема легко вирішується – закопувати потрібно на глибині нижче лінії промерзання ґрунту в зимовий сезон. Зараз можна легко відшукати цю інформацію стосовно будь-якої місцевості.

Полімерну трубу можна легко розрізати, тому ви зможете ідеально підібрати потрібну довжину. Заклавши всередину зброю, трубу слід закоркувати з обох сторін. Використовуйте кришки відповідного діаметру, а щілини залийте силіконовим клеєм.

А тепер про головну перевагу полімерних труб – металошукачі не бачать цей матеріал! Ті, хто звик працювати зі сталевими або чавунними трубами, вважають цю особливість недоліком. Бо, не маючи під рукою схеми прокладки, їх практично неможливо виявити в землі.

Кажуть, що сховані в них металеві предмети, також стають «невидимими» (хоча я в цьому сумніваюся).

А поки ви ще не зважилися на все це, продовжуйте відпрацьовувати свої стрілецькі навички та вивчайте матеріальну частину.

ПВХ трубиПВХ труби

1,0 1 -1 4
Коментарів (10)

  • 05.02.2013 00:33
    #
    - 2 +

    "Бабулька! Глубину промерзания не подскажете?"
    А вообще ужас, конечно. Репортаж с того света.

    • 05.02.2013 14:15
      #
      - 1 +

      п.Волков ці дані є у відкритому доступі :) Для України глибина промерзання не перевищує 1 м :) Так що можна копати. А ідея з ПВХ трубою нічогенька така :) Хоча сейф вдома надійніше..

      • 06.02.2013 09:58
        #
        - 4 +

        Стріха батьківської клуні - нашє всьо

        • 19.12.2013 09:48
          #
          - 1 +

          Ашобйогопідкинуло! Всі знають про стріху... треба переховати! ))))

  • 05.02.2013 08:25
    #
    - 3 +

    В США готовятся закапывать стволы, а на Украине потихоньку лоббируют разрешение короткоствола. Шо деется?(тм)

  • 05.02.2013 11:39
    #
    - 0 +

    Базука - знахідка для Шпагіна !

  • 05.02.2013 16:15
    #
    - 2 +

    Село в Карпатах. Ранок. Виходить чоловік на вулицю і через паркан бачить, як його сусід квіти машинним мастилом поливає.
    - Куме !!! Куме !!! А чого ви це квіти мастилом поливаєте? Вони д зав`януть!
    - Та й дідько з ними!!! Головне, щоб зброя не заіржавіла :-)

  • 05.02.2013 16:57
    #
    - 3 +

    Слушні поради, але думаю західна Україна може поділитися своїм досвідом. Якщо катаклізм почнеться несподівано, зброю ні хто конфісковувати не буде. Владї буде не до нас, вона буде рятувати свою шкуру. Якщо конфіскація почнеться в мирний час, моя вам порада біжіть в милицию з заявою, що у вас вкрали зброю, а самі її тихонько закрапуйте дотримуючись порад викладених раніше.

    • 05.02.2013 17:00
      #
      - 3 +

      І ще одна порада для чоловіків з "яйцями" . Якщо прийшли забирати вашу зброю віддайте на початку їм ваші кулі.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати