Полювання на поліцейського-вбивцю у прямому ефірі

| Силові структури, За кордоном, Кримінал | Автор: Web admin
По-русски In English

На допомогу місцевій поліції прибув елітний загін з Лос-АнджелесаНа допомогу місцевій поліції прибув елітний загін з Лос-Анджелеса

Всі силові структури Каліфорнії – від поліції до ФБР – були підняті 7-го лютого по тривозі.

У штаті з’явився серійний вбивця, холоднокровний, добре навчений та обізнаний в тому, хто саме йому потрібен. На запитання журналістів, хто є мішенню для злочинця, сержант поліції Руді Лопес з міста Корона відповів коротко: «В цьому випадку – ми всі».

Незвичність ситуації полягає в тому, що вся Америка знає, кого шукають в Каліфорнії. Вбивцю звуть Крістофер Джордан Дорнер. Йому 33 роки. Він служив у поліції Лос-Анджелеса, але був звільнений, як він вважає, несправедливо. І тепер він мстaиться. Мститься зі зброєю в руках.

Дорнер настільки небезпечний, що влада вдалася до безпрецедентного вчинку. На офіційному сайті Департаменту поліції Лос-Анджелеса lapd.com ведуть цілодобову on-line трансляцію про те, як проходить полювання на вбивцю. В такому ж режимі висвітлює хід розслідування телеканал Foxnews.

Крістофер Джордан ДорнерКрістофер Джордан Дорнер

А тепер з самого початку. У неділю, 3-го лютого, в містечку Ірвін було знайдено два трупи. Тіла знаходилися в автомобілі, що стояв на підземній парковці. Відразу стало зрозуміло, що жінка та чоловік померли від численних вогнепальних поранень. Хтось вбив 28-річну Моніку Кван, помічницю тренера жіночої баскетбольної команди та її нареченого 27-річного офіцера Лоуренса, який служив в охороні університету Південної Каліфорнії.

Спочатку слідство зайшло в глухий кут. Розглядали версію, за якою вбивство було скоєно кимось через ревнощі. Версію пограбування відкинули зразу, бо у жертв нічого не забрали. Звісно, поліція почала перевіряти найближче оточення Кван та Лоуренса.

Батько Моніки був колишнім капітаном поліції Лос-Анджелеса. Рендал Кван вийшов на пенсію в 2002 році. Потім деякий час він працював шефом поліції в Помоні, після чого відкрив приватну юридичну практику. Восени 2008 року він захищав в суді офіцера Крістофера Дорнера, який написав рапорт на сержанта поліції Терезу Еванс.

Вони разом з’явилися за викликом, щоб заарештувати підозрюваного Крістофера Геттлера, хворого на шизофренію. Дорнер доніс начальству, буцімто сержант Еванс без причини кілька разів вдарила в обличчя Геттлеру. Це було справжнісіньке побиття психічно хворої людини, яка не становила під час арешту ніякої небезпеки. Еванс все це заперечувала.

Було проведене службове розслідування і Дорнера звинуватили у наклепі на колегу. Його справу розглянула дисциплінарна комісія, де його і захищав Рендал Кван. Комісія визнала Дорнера винним. Його з ганьбою звільнили з поліції. До речі, вся ця історія тривала довго. Інцидент з Геттлером стався 28-го липня 2007 року.

Більше року Дорнеру не давали нормально працювати. Для нього це стало великим приниженням. В 2005 році, до того як працювати в поліції, Крістофер служив на флоті, брав участь у бойових діях в Іраку, за що отримав декілька нагород, з них: Rifle Marksman Ribbon та Pistol Expert Medal.

У середу на своїй сторінці в Facebook Дорнер залишив повідомлення. Ось кілька рядків з нього, в яких сказано головне: «У мене ніколи не було можливості створити власну сім’ю і тепер я буду нищити ваші ... Рендал Кван приховав правду, і за це його буде покарано. Власна безпека відтепер не має для мене значення. Я не боюся смерті, бо вже давно мертвий – 1/2/09...» Це день, коли Дорнера вигнали з поліції.

«Вони забрали моє чесне ім’я. А це головне, що є у людини. Людина без імені – ніхто. Її більше не існує. Ви забрали його у мене, хоча я був не винен. Тепер я буду забирати ваші життя», – написав Дорнер. Він присягнувся вбивати поліцейських всюди, де вони йому зустрінуться.

Поки слідство перевіряло зв'язок між заявою Крістофера Дорнер та вбивствами в Ірвіні, він сам перейшов від слів до справи. В середу вночі було важко поранено трьох поліцейських. Один з них помер. Ще один знаходиться в критичному стані. Перші постріли пролунали в містечку Корона. Жертвою став офіцер, який був на чергуванні. На допомогу місцевій поліції прибув елітний загін з Лос-Анджелеса.

Всі силові структури Каліфорнії були підняті по тривозіВсі силові структури Каліфорнії були підняті по тривозі

Зранку з’явилася інформація про те, що підозрюваного бачили в містечку Торранс. Туди кинули майже всі сили. Поліція відкрила вогонь. Кілька випадкових перехожих отримали поранення. Влада була змушена визнати, що правоохоронці помилилися. Дорнера в Торрансі не було.

Він в цей час з’явився в Ріверсайді, сусідньому містечку, де розстріляв майже впритул двох патрульних, коли ті зупинилися на червоне світло. Один з них помер, іншому зробили складну операцію. Ці офіцери не брали безпосередньої участі в операції з пошуку Дорнера. Де зараз знаходиться вбивця, поліція не знає.

У більшості каліфорнійських міст тимчасово заборонили виходити на патрулювання тільки одній людині. Поліцейським наказано з’являтися на вулицях тільки вдвох, а краще втрьох. У четвер вночі в аеропорту Сан-Дієго знайшли поліцейський жетон Дорнера та його посвідчення особи. Спочатку було зроблено заяву, що вбивця покинув штат. Вважали, що він вилетів у Лас-Вегас.

Однак незабаром журналісти заявили, що Дорнер, напевно, намагається заплутати своїх колишніх колег. Припускають, що він пересувається по Каліфорнії в автомобілі Nissan Titan 2005 року випуску синього кольору. За останньою відомою адресою проживання Дорнера – місто Ла-Пальма, округ Орандж – його знайти не вдалося.

Полювання на вбивцю поліцейських в режимі on-line триває.

Злочинець пересувається в автомобілі Nissan Titan 2005 рокуЗлочинець пересувається в автомобілі Nissan Titan 2005 року

1,0 1 -1 2
Коментарів (4)

  • 08.02.2013 11:36
    #
    - 1 +

    Може комусь здасться дивним, але мені ця історія нагадала історію з дідусем, який розстріляв двох підлітків, що залізли до нього в будинок zbroya.info.

    І в цьому і в іншому випадку проглядається "злітання з котушок" після зіткнення зі схибленою чи неспроможною правоохоронною системою, яка до моменту зіткнення ідеалізувалась.

  • 08.02.2013 16:07
    #
    - 0 +

    Она-то как!
    А вот выгони кого из нас с работы - тоже начнет бывших коллег мочить? Работающие на себя (например, автор этих строк) не в счет.

  • 08.02.2013 17:55
    #
    - 1 +

    Ну чего там "обученный профессионал" :)

    Полиция ЖЖОТ ! А они не думают что он тоже следит за своей онлайн охотой. Ну от машины вероятно избавился сразу, услышав что ее ищут.
    Момент с аэропортом тоже сильный. Пока он не подбросил жетон, они не догадались передать его в розыск на транспорте ? Да и какой дурак будет пользоваться аэропортом в таком раскладе??? Бред какой то :)

  • 09.02.2013 22:11
    #
    - 0 +

    Полиции Лос-Анджелеса есть, что скрывать
    www.youtube.com


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати