Власники басейнів мають на совісті кожного утопленика

| Політики та зброя, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски In English

Басейн - смертельна зброяБасейн - смертельна зброя

У березні в більшості американських штатів на законодавчих зборах будуть обговорювати (або вже розпочали обговорювати) законопроекти про посилення контролю над зброєю.

Громадяни, які відстоюють свої конституційні права на володіння та носіння вогнепальної зброї, використовують різні методи боротьби.

Хтось виходить на демонстрації, хтось пише листи законодавцям чи губернаторам. А деякі використовують стару перевірену зброю – сатиру.

С. Г. Бланнельберрі, журналіст з каліфорнійського міста Бербанк опублікував цього тижня фейлетон з назвою «Чому я підтримую абсолютну заборону на водні пастки, відомі як плавальні басейни».

«Наш безстрашний лідер з Білого дому, президент Барак Хусейн Обама вірить у те, що ми маємо зробити все можливе, щоб врятувати життя, абсолютно все, навіть якщо в ім’я цього буде потрібно відібрати у законослухняних громадян їх приватну власність або позбавити їх конституційних прав. У лютому, виступаючи з промовою в Міннесоті, президент пояснив, чому ми повинні бути готовими пожертвувати нашою свободою в ім’я порятунку життів.

«Жоден закон або сукупність законів не зможуть у повній мірі уберегти наших дітей. Але якщо є хоч щось, що ми зможемо для цього зробити, якщо є можливість врятувати хоча б одне життя, ми зобов’язані це зробити», – заявив президент.

Як засновник та єдиний член неіснуючої громадської організації «Громадянська комісія з порятунку життів», я від всього серця підтримую президента. Настав час розпочати порятунок життів, використовуючи будь-які засоби. За інформацією «Центру профілактики та контролю над хворобами», щороку в нашій країні майже 3500 чоловік тонуть ненавмисно в результаті інцидентів, що не пов’язані з аваріями на воді.

Тобто, щодня в Америці у воді гинуть близько 10 чоловік, з котрих двоє дітей, які молодші за 14 років. За статистикою, така смерть займає п’яте місце в списку причин ненавмисної загибелі людей в США. Більшість з цих нещасних випадків відбуваються в плавальних басейнах.

«Громадянська комісія з порятунку життів» пропонує називати їх «водяними смертельними пастками» або ADT. Вони такими і є, насправді. Варто тільки поглянути на цифри і кожен зрозуміє, що басейни не рятують життя, вони їх забирають. Число врятованих життів минулого року за допомогою ADT: 0. Число вбитих минулого року за допомогою ADT: майже 2000. І це ми ще не врахували статистику смертності на ставках, озерах, на водних атракціонах.

А тепер запитайте себе – хтось по-справжньому потребує ADT? Відповідь на це питання очевидна – ні. Це ж доведений наукою факт – людина не є морською істотою. Ми не живемо у воді. Нам не потрібно постійно занурювати голову у воду, щоб жити на землі. Звісно, хтось може заперечити, буцімто плавання – це чудовий різновид фізичних вправ. Але є ж безліч інших способів підтримувати себе у формі, наприклад, «зумба фітнес» (чесно кажучи, я й гадки не маю, що таке «зумба фітнес», та мені сподобалося саме слово).

Підсумовуючи все сказане вище, «Громадянська комісія з порятунку життів» впевнена в тому, що всі ADT в країні слід зруйнувати або унеможливити їх експлуатацію. Наприклад, потрібно зобов’язати власників наземних басейнів, які зазвичай надувні, проколоти ножами їх дно та стінки. А вкопаних в землю басейнів – до країв залити їх цементом.

Щоб забезпечити виконання всіх запропонованих заходів, «Громадянська комісія з порятунку життів» вимагає ввести федеральну заборону на ADT. Ті, хто не будуть дотримуватися заборони, мають понести покарання аж до тюремного ув’язнення.

Крім того, маючи не увазі моральну сторону питання, «Громадянська комісія з порятунку життів» вважатиме тих людей, які боротимуться проти цієї заборони чи добиватимуться дозволу вільно використовувати ADT, відповідальними за всіх випадкових утоплеників. Ці люди зробили очевидний моральний вибір: для них комфорт та емоційна насолода, отримана від ADT, є важливішою, за життя невинних дітей.

Яке б задоволення власники ADT не отримували б від своїх ADT, ми знаємо, що воно не коштує навіть одного дитячого життя. Дайте їм шанс: життя ставить перед нами моральний вибір, і прийняте рішення має бути чітким і зрозумілим. «Громадянська комісія з порятунку життів» активно розшукує нових членів. Наше гасло просте: «Рятуй життя будь-якими способами».

Наша головна мета – рятувати життя, переконуючи уряд забороняти потенційно небезпечні неживі предмети (бейсбольні битки, молотки, петлі довжиною понад 4 футів, швидкісні скутери, тощо)».

1,0 1 -1 6
Коментарів (5)

  • Я вважаю, це просто чудова ініціатива!

  • 06.03.2013 16:59
    #
    - 0 +

    А що, логічно!

  • 07.03.2013 02:36
    #
    - 0 +

    Молодец ! Зачетно отжог!

  • 07.03.2013 09:41
    #
    - 0 +

    Який пишний титул: Засновник та єдиний член неіснуючої громадської організації «Громадянська комісія з порятунку життів»

  • 27.06.2014 12:52
    #
    - 0 +

    Я считаю, что нормальному адекватному человеку бассейн вообще не нужен. Только психи и маньяки жаждут иметь дома бассейн.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати