В Україні діють парадоксальні правила обігу зброї, - експерт

| Законодавство, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin

В Україні досі немає закону, який би цивілізовано регулював обіг зброїВ Україні досі немає закону, який би цивілізовано регулював обіг зброї

Протягом останнього року українці "збагатились" на 40 тисяч одиниць вогнепальної зброї.

Про це повідомили в міліції. Тож тепер, за даними МВС, на руках українських громадян перебуває понад 800 тисяч "стволів".

Тим часом в Україні досі немає закону, який би цивілізовано регулював обіг зброї. Але в міліції проти того, щоб дати громадянам у руки справжні пістолети - мовляв, українці недостатньо свідомі.

Водночас у МВС розробили законопроект, який дозволяє повнолітнім українцям купувати травматичну, так звану "нелетальну" зброю.

Втім, експерти вважають, що дозвіл "травматики" - навіть небезпечніший, ніж легалізація справжніх бойових пістолетів. Крім того, це може бути ще одне вікно для корупції.

1,0 1 -1 5
Коментарів (3)

  • 30.09.2013 11:43
    #
    - 5 +

    Ура! Это пока первый максимально непредвзятый материал из СМИ, который я видел.

    Начало положено. Спасибо всем, кто прикладывает к этому усилия :)

  • 30.09.2013 15:49
    #
    - 0 +

    Действительно, первый адекватный материал от отечественных СМИ. Браво 24-му каналу.

  • 06.10.2013 14:16
    #
    - 0 +

    " ... у МВС розробили законопроект, який дозволяє..."
    Ось у чому парадокс:
    Державні та місцеві органи влади видають ліцензії юридичним і фізичним особам (наприклад на здійснення підприємницької діяльності, на продаж алкоголю, тютюнових виробів, медичних препаратів, виробів із золота і т.д.) Робота МВС полягає у виявленні фактів незаконного (без дозволів, ліцензій) продажу, використання, здійснення і т.і.
    В Україні сталось так, що і видача ліцензій на зброю і контроль за використанням цієї зброї і законодавча ініціатива монопольно знаходиться у сфері впливу однієї організації.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати