Естонський Кайтселіт отримує найновішу стрілецьку зброю

| За кордоном | Автор: Web admin

Автомат R20 Rahe (LMT MARS-L)Автомат R20 Rahe (LMT MARS-L)

За повідомленням польського видання Milmag.pl, Естонія, як і Польща, вирішила озброїти війська Ліги оборони (Kaitseliit) найновішою зброєю.

До кінця 2022 року більшість військовослужбовців територіальної оборони будуть озброєні автоматами R20 Rahe (LMT MARS-L). Зброя зберігається в оселях солдат Кайтселіт.

Варто зазначити, що естонські «територіальні оборонці», на відміну від польських, можуть зберігати зброю вдома.

Наразі половина бійців територіальної оборони Естонії вже мають нові зразки зброї. Планується, що 90% військовослужбовців Kaitseliit будуть переозброєні кінця грудня.

Американські гвинтівки LMT Defense MARS-L вже дісталися підрозділам територіальної оборони на півночі та півдні країни. До цього бійці використовували автоматичні гвинтівки Ak.4 (шведська версія німецької G3) під патрони НАТО калібру 7,62x51.

Ця зброя буде збережена або повернена регулярним збройним силам Естонії.

Автомат R20 Rahe (LMT MARS-L)Автомат R20 Rahe (LMT MARS-L)

Заміна гвинтівок Ак.4 на гвинтівки R20 спричинить необхідність заміни дозволів на володіння зброєю. Однак нова зброя буде зберігатися за тими ж правилами, що й попередня зброя.

Договір на поставку приблизно 19 тис. гвинтівок LMT MARS-L (місцева назва R20 Rahe) було підписано 1 липня 2019 року. Сторонами договору виступили Естонський центр оборонних інвестицій і американська Lewis Machine & Tool Company.

Усі поставки були розділені на шість траншів, які мали бути здійснені у 2020-2021 роках. Перша партія R20 була передана збройним силам Естонії в липні 2020 року.

Військам Кайтселіту ці гвинтівки постачаються з коліматорними прицілами, які входять у базову комплектацію. Гвинтівки комплектуються коліматорами Aimpoint T-2 або старшою моделлю Aimpoint М68.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11237,1 Переглядів: 341 , Коментарів: 1 - 5 +
1,0 1 -1 5
Коментарів (1)

  • "Зброя зберігається в оселях солдат Кайтселіт." - це в країні де немає війни! Держава видає сучасну зброю на руки ТРО!А у нас...!? Менти все посилюють контроль за обігом зброї!


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати