Школяр у Криму завдав кілька ударів ножем однокласнику

| Кримінал | Автор: Web admin

Кадр з відеоКадр з відео

В одній із шкіл Сімферополя учень завдав однокласнику кілька ударів ножем, повідомляють російські силові органи Криму.

«Попередньо встановлено, що сьогодні в одній із шкіл між двома старшокласниками стався конфлікт, під час якого один із юнаків дещо вдарив іншого ножем у область шиї. З пораненнями неповнолітнього було оперативно доставлено до медустанови. Наразі він перебуває в реанімації, його стан оцінюється лікарями як важкий», – йдеться у повідомленні Слідкому Росії у Криму.

Російська прокуратура уточнила, що конфлікт стався у школі №21 Сімферополя.

Телеграм-канал Mash опублікував запис відеокамери відеоспостереження з класу, де трапився інцидент. На відео видно, що школяр у толстовці з написом «Russia» та російським гербом завдає не менше 5 ударів ножем однокласнику.

За словами учнів, сварка почалася через те, що хлопчик, який постраждав, швидше пробіг на уроці фізкультури. Спочатку нападник Герман М. зажадав від однокласника вибачитися за це на колінах, а натрапивши на стіну ігнора - накинувся з ножем.

Діти розповідають, що підліток не вперше виявляє агресію. Його жертва у реанімації у тяжкому стані.

Українські правозахисники неодноразово звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в анексованому Криму. Психологи відзначають тиск на свідомість дітей у сучасній освіті Росії.

Російська влада відкриває в кримських школах кадетські класи і проводить набір у військово-патріотичний рух «Юнармія». Дітей вчать розбирати зброю та стріляти, носити камуфляж та ходити строєм.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та Севастополя спільно з Кримською правозахисною групою направили до Міжнародного кримінального суду до Гааги подання з інформацією про мілітаризацію дітей у Криму.

Про мілітаризацію дітей у анексованому Криму повідомляли також правозахисники з Human Rights Watch.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

1,0 1 -1 2
Коментарів (2)

  • 14.10.2022 19:20
    #
    - 4 +

    У нас в школе у дочки,тоже есть такой тип,Управы год никто не может найти,бьёт детей,обижает и всё безнаказанно , и милицию подключали,и директора, и родительский комитет,никто ничего так и не сделал,он и дальше учился и дальше обижал детей,пока не началась война.Кто знает какие его дальнейшие действия могли быть.
    Пришлось пошле школы его встретить , и запугать так,что он чуть не обоссался(другого выхода я не видел ,) от дочки моей он отстал.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати