Ігор Гуменюк підірвав себе і загинув: що сталося у Шевченківському суді Києва

| Кримінал | Автор: Web admin

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор КлименкоОчільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко

Ігор Гуменюк, якого підозрюють у вибухах у будівлі Шевченківського районного суду Києва, загинув на місці події. За попередньою інформацією, він підірвав себе.

Про це заявив очільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко.

За його словами, дістали поранення двоє бійців КОРД, які почали штурмувати приміщення, де забарикадувався Ігор Гуменюк після підриву в Шевченківському суді Києва.

ГУМЕНЮК ЗАГИНУВ! ВСІ ПОДРОБИЦІ від міністра Клименка

За попередніми даними, Гуменюк, якого підозрюють у теракті під Верховною Радою у 2015 році, після проведеного засідання зачинився у вбиральні, а потім відкрив двері та кинув у бік караулу невідомий вибуховий пристрій.

Попередньо, чоловік намагався покинути залу суду, однак правоохоронці зупинили його пострілом в повітря, після чого він зачинився в окремому приміщенні.

За словами Клименка, з Ігорем Гуменюком намагалися провести перемовини, але він не йшов на будь-який контакт.

Після деблокації дверей Гуменюк кинув вибухівку в бійців КОРД, які дістали поранення. Наразі вони перебувають в лікарні, у поранених травми нижніх кінцівок.

Міністр повідомив, що слідство з’ясовує, звідки взявся вибуховий пристрій і який був психологічний стан Ігоря Гуменюка. Зазначається, що більше загиблих немає.

КИЇВ на ВУХАХ — що зараз відбувається у Шевченківському суді

За вказівкою міністра внутрішніх справ у Національній гвардії розпочато службове розслідування за фактом подій, які трапилися у Шевченківському суді.

У МВС України зазначають, що розслідування розпочато для всебічного та об’єктивного встановлення всіх обставин події, зокрема, щодо правильності дій особового складу варти НГУ, яка здійснювала конвоювання підсудного до суду.

Адвокат загиблого Олександр Свиридовський у коментарі "Українській правді" заявив, що Гуменюк навряд чи міг сам себе підірвати.

"У мене є сумніви, що він сам себе підірвав. Його могли застрелили працівники КОРДу під час штурму. Тут важливо буде дослідити судово-медичну експертизу".

Адвокат також додав, що 31 серпня було б 8 років, як Гуменюка утримували в СІЗО без вироку, тому, за його словами, "зрозуміло, що він морально зламаний".

Свиридовський, який був присутній у засіданні 5 липня, додав, що був занепокоєний можливістю оголошення Гуменюку довічного ув'язнення.

"Він неодноразово звертався з прохання піти воювати, захищати країну. Адже з початку АТО він 1,5 роки пробув у гарячих точках у складі батальйону "СІЧ" при тоді ще міліції. Потім відбулась ротація і йому пропонували роботу в охороні громадського порядку − тобто ганяти націоналістів, яким він і був. Він не захотів, звільнився і планував вступити до лав ЗСУ. Він пройшов революцію, гарячі точки, у нього був ПТСР, у нього все чорно-біле".

Свиридовський додав, що Гуменюк у суді ще не надавав свідчення і не визнавав вину.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Коментарів (1)

  • 10.07.2023 12:05
    #
    - 0 +

    Це має назву: доведення до самогубства(((


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати