Без масової видачі зброї на початку війни Україна втратила б Київ, Миколаїв, Одесу - Резніков

| Війна | Автор: Web admin

Міністр оборони України Олексій РезніковМіністр оборони України Олексій Резніков

За дві доби від початку повномасштабного російського вторгнення громадянам, які долучилися до лав Сил територіальної оборони Збройних сил України в Києві, видали 21 тисячу автоматів Калашникова. Зараз правоохоронні органи цікавляться, на якій підставі це відбувалося.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков розповів у інтерв’ю Укрінформу.

“Тільки в Києві ми за дві доби видали 21 тисячу автоматів Калашникова - людям, хто зголосилися йти в ТРО. Тільки в Києві! А тепер просто вдумайтеся: якби ми йшли по папірцях, процедурах - це було б неможливим. Що ми маємо сьогодні, коли ворог далеко від Києва? Вже представники правоохоронних органів задають питання тим, хто видавав зброю: на якій підставі ви видали автомати? Навіщо ви це робили? Правоохоронні органи!” - зазначив він.

Резніков підкреслив, що люди, які ухвалювали рішення про видачу зброї та брали на себе таку відповідальність, тоді були героями, а зараз до них уже є питання.

“І такого буде ще багато. І скажуть: ну, він же у владі, він же погано діє. Ніхто не думає, що це було 24-25 лютого. А ті ж хлопці, яких зараз питають, вони під кулями, під обстрілами везли зброю й в інші міста. У Миколаїв, наприклад. Спитайте Віталія Кіма. Він чітко скаже: якби мені з Києва не привезли автомати, і я б їх не роздав цивільному населенню, яке зайшло в ТРО, то ми б не втримали Миколаїв. Якби ми не втримали Миколаїв – вони б пішли на Одесу, і Одеса, і Чорне море були б вже заблоковані. І була б інша картина. І таких прикладів я можу навести безліч”, - додав міністр оборони.

Як ми повідомляли, поліція Київської області не фіксує масових випадків незаконного використання виданої людям зброї після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

* * *

Стати членом УАВЗ

Допомогти УАВЗ

Web admin Автор: Web admin11244,1 Переглядів: 238 , Коментарів: 1 - 1 +
1,0 1 -1 1
Коментарів (1)

  • 11.09.2023 09:47
    #
    - 2 +

    Завадили поліцаям отримувати заробітню плату в рублях( Таке не пробачається(


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати