Партія "Народна платформа" підтримала ініціативи власників зброї

| Політики та зброя, Легалізація КНЗ | Автор: Web admin
По-русски

Партія Партія "Народна платформа"

Партія "Народна платформа" оголошує про початок реалізації своєї політичної програми та запрошує до лав активістів усіх, кому близька праволіберальна ідеологія та інноваційні інструменти прямої демократії.

Партія "Народна платформа" (далі – НП) заснована у березні 2014 року. Це наймолодша партія в українському політикумі, чиє виникнення покликано кричущою потребою докорінних змін у суспільстві та широкої громадської участі у формуванні органів влади.

Партія виступає за надання усім політичним гравцям рівних можливостей, а виборцям – широкого спектру інструментів моніторингу та контролю політичних процесів, включаючи застосування новітніх ІТ-технологій плебісциту та інтернет-комунікацій.

Завдання партії у найближчій перспективі – мінімізація контактів громадян із чиновниками через запровадження систем електронного урядування, створення "прозорих офісів", спрощення регуляторної, реєстраційної та дозвільної систем, істотне скорочення кількості адміністративних послуг.

Ми прагнемо замінити "столоначальника" автоматизованою дозвільною системою, а інспектора ДАІ – камерами зовнішнього спостереження, системно впроваджуючи інструменти правового захисту та самоорганізації суспільства.

НП виступає за оптимізацію адміністративного сектору столиці та максимально широке застосування цифрових технологій моніторингу, звітності та співпраці влади з громадськістю.

Наразі партія йде на вибори в органи самоврядування Києва, але не обмежуватиметься столицею у своїй політичній активності. Київ має стати "пілотним проектом" для всієї України.

В подальшій перспективі НП виступатиме за докорінну реформу правоохоронної та судової систем, яка включатиме введення інституту присяжних, виборність суддів і окружних правоохоронців, а також створення механізму їх відкликання.

НП відстоює ідею реформування українського війська за швейцарським зразком, що передбачатиме обов’язкову військову підготовку для всіх громадян та закріплене Конституцією право легального володіння нарізною стрілецькою зброєю.

НП підтримує ініціативи нових політичних сил щодо відкритого та прозорого формування списків на виборах Київради.

Принципова позиція НП полягає у застосуванні принципу відкритих праймеріз, а не визначення кандидатів рішенням наглядових рад, склад яких зазвичай є непрозорим. Праймеріз віддавна використовується у країнах розвинутої демократії задля унеможливлення впливу партійних босів, представників великого бізнесу та вищих посадовців на формування виборчих списків.

Отже, кожен охочий, який поділяє принципи НП, може подати свою кандидатуру до майбутнього списку у Київраду.

Кандидат має бути у віці від 21 року, мати вищу освіту та не мати судимостей. Принциповим є те, що до виборчого списку НП не будуть включені особи, які в минулому обіймали державні посади, були місцевими депутатами місцевих рад, Верховної ради України або їхніми помічниками.

Це засаднича позиція повного уникнення "старих облич" у новому політичному спектрі. НП виступає за жорстку люстрацію. Як показує досвід, будь-яке залучення старої номенклатури в органи влади тягне за собою консервацію добре відомих корупційних схем та сумнозвісних методів управління.

Заявки приймаються до 20 квітня 2014 р. включно.

21-22 квітня відбудеться рейтингове голосування всіма членами НП, які зможуть визначити черговість поданих кандидатур у виборчому списку. Саме цей список буде поданий до територіальної виборчої комісії від партії "Народна платформа".

Право ветувати кандидатури в сформованому списку матимуть лише голова партії та політрада партії консенсусним рішенням.

Із сьогоднішнього дня "Народна платформа" запрошує всіх долучитися до створення партії та реалізації її політичної програми.

http://narodnaplatforma.com.ua/

www.facebook.com/NarodnaPlatforma

1,0 1 -1 8
Коментарів (8)

  • 11.04.2014 11:11
    #
    - 11 +

    Если они действительно за нас, пусть в выделенном фрагменте текста поменяют слово "нарезным" на "боевым". Тогда это будет соответствовать Швейцарской практике. Иначе - профанация. Нарезное оружие и так в легальном обороте в виде охотничьих карабинов, винтовок, штуцеров.

    • 11.04.2014 12:51
      #
      - 2 +

      На мою думку, такі речі деталізуються Законами. Головне, що вони це задекларували.

      Взагалі, питання переходу на швейцарську модель не просте та не може бути вирішене миттєво, проте напрямок думок дуже правильний.

      Подивимось, час покаже, але наразі вони єдині, хто таке зазначив у програмі.

      • 11.04.2014 14:22
        #
        - 0 +

        Підтримую. Не потрібно ставити за ціль заволодіння зброєю, чи озброення населення, чи наддання права/дозволів на будь-які там види зброеї. Завдання № 1 це популяризація і виховання культури відношення до зброї та поведінки зі зброєю.

      • 11.04.2014 14:22
        #
        - 3 +

        Если партия ориентируется (и ориентирует людей) на конкретную уже существующую и работающую модель, то стоит быть точным в дефинициях, характеризующих её.

        Разве Вы не устали от словесной размазни отечественных формулировок в стиле "пристрій для відстрілу чогось там не зовсім смертельного та не дуже летального і взагалі цілком травматичного"?

        • 11.04.2014 14:36
          #
          - 2 +

          Погоджуюсь. От саме тому необхідно залучати до розробки закону про зброю людей які мають знею справу.

          Прочитав покищо повержнево запропонований закон про зброю і трошки розгубився наприклад:
          - ствол "парадокс" поза законом;
          - двох- трьохстволка однозарядна;
          - чому холодна зброя залишилася поза законом.

  • 11.04.2014 11:54
    #
    - 2 +

    На сайте у них написано немного по-другому: "Закріплення у Конституції права громадян на вільне володіння зброєю"

  • 11.04.2014 18:20
    #
    - 2 +

    «Партія виступає за надання усім політичним гравцям рівних можливостей, а виборцям – широкого спектру інструментів моніторингу та контролю політичних процесів, включаючи застосування новітніх ІТ-технологій плебісциту та інтернет-комунікацій».

    Ščo ž, vže tepliše... Še ryvok − i my tež vyjdemo na nanotexnołogiï! ;0))))


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати