Колишній військовий на Херсонщині переховував нелегальну зброю

| Нелегальна зброя, Силові структури | Автор: Web admin
По-русски

Вилучена зброяВилучена зброя

Працівники Управління карного розшуку УМВС Херсонщини провели спецоперацію по вилученню великої кількості зброї у колишнього військового.

Про це повідомили у прес-службі УМВС України в Херсонській області.

У рамках проведення операції "Зброя та вибухівка" оперативникам надійшла інформація, що житель одного з районів зберігає у себе вдома зброю. Працівники міліції провели санкціонований обшук домоволодіння 47-річного чоловіка. Потрапити всередину було нелегко, адже господар відгородив будинок високим парканом та тримав у дворі кілька бійцівських собак.

"В гаражі вони знайшли: 6 автоматів, гвинтівку з оптичним прицілом та пристроєм для безшумної стрільби, 3 пістолети, гранату, штик-ножі та майже тисячу набоїв. Крім того, у ящиках зберігалися комплектуючі до зброї, порох та різні схеми зборки автоматів і пістолетів. А заряджений пістолет чоловік постійно тримав під подушкою.

Вилучена зброяВилучена зброя

Про особу чоловіка відомо, що він колишній військовий, має досвід поводження з вогнепальною, холодною зброєю, гранатами та різними вибуховими речовинами. Наразі займається фермерським господарством. Сам чоловік пояснив, що комплектуючі до зброї замовляв через Інтернет упродовж цього року. Товар доставляли поштою. На усе він витратив близько 8 тисяч доларів. Зі слів чоловіка, він сам збирав автомати та пістолети за схемами, які також замовляв у інтернет-магазинах. Також він пояснив, що зброю зберігав для захисту себе і своєї родини", - йдеться у повідомленні.

Усе вилучене направлено до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС для проведення відповідних експертиз. Крім того, правоохоронці встановлюють, чи не використовувалася зброя під час скоєння злочинів на території області.

"Наразі ми проводимо необхідні оперативні заходи, щоб встановити канал надходження арсеналу до колишнього військового та чи не збирався він використовувати її у протиправних цілях", - повідомив начальник УКР УМВС Херсонщини Олександр Ковальов.

Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Коментарів (6)

  • 19.11.2014 17:29
    #
    - 0 +

    з таким арсеналом він мабуть готовився до блокади, а не до самооборони.

  • 19.11.2014 18:09
    #
    - 4 +

    Ще один приклад того що всі хто хоче має зброю й так. А вот легально отримати короткосвтол неможливо

  • 19.11.2014 19:47
    #
    - 0 +

    Заклав хтось із "приятелів", чи скоріше приторговував. Якщо хотів би мати для самозахисту ніхто і не знав би.

  • 20.11.2014 09:36
    #
    - 0 +

    Не торговав він,просто людина патріот,готувалась до ведення партизанськоі боротьби в разі окупаціі Херсонськоі області,так як ті хто його затримував розбіглися,перекрасились би першими.З 6 автоматів 5 макетів,а з 3 пістолетів 2 макети.

  • 20.11.2014 11:54
    #
    - 3 +

    И как всегда множество страшнейших вещей:
    "Кроме того, в ящиках хранились комплектующие к оружию, порох и различные схемы сборки автоматов и пистолетов."
    Особенно, схемы из интернета несут особую опасность.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати