Сім настанов по самообороні з вогнепальною зброєю

| Навчання, Самооборона | Автор: Web admin
По-русски

Водіїв вчать відхилятися назад і тримати зброю обома руками, коли вони стикаються із противником в ближньому боюВодіїв вчать відхилятися назад і тримати зброю обома руками, коли вони стикаються із противником в ближньому бою

Ситуації, в яких доводиться оборонятись – небезпечні та непередбачувані. Але цей перелік рекомендацій допоможе краще підготуватися до такого перебігу подій.

Контроль над ситуацією

Самооборона починається з поінформованості. Вона містить в собі оцінювання рівня загрози, виявлення шляхів для відступу та вивчення загроз.

Також не варто забувати, що якщо можливо уникнути небезпечної ситуації, то краще так і зробити.

Використання укриттів

Слід знати, який матеріал зможе захистити вас від куль, а не лише приховати вашу присутність.

Також варто приділити час для тренувань зі стріляння з різних укриттів.

Слабке освітлення

Для самооборони при слабкому освітленні важливими є тренування з тактичним ліхтариком: дотримання правил світломаскування, вміння пересуватися та фіксувати ціль у темряві.

Також варто навчитись користуватися нічним прицільним пристосуванням, прицілом коліматора та ЛЦВ.

Палець на спускний гачок потрібно класти тільки тоді, коли вашу зброю наведено на ціль, і ви готові стрілятиПалець на спускний гачок потрібно класти тільки тоді, коли вашу зброю наведено на ціль, і ви готові стріляти

Приховане носіння та влучність

Стандартні курси з поводження зі зброєю дають лише базові знання, що не містять навичок прихованого носіння, а стрілецька підготовка на таких курсах не на достатньому рівні.

Ці навички мають містити відпрацювання правильної стійки, вихоплення зброї з кобури, а також знання про те, куди потрібно цілити і як стріляти по декількох мішенях одночасно.

Рух

Стрілянина – це майже завжди переміщення. А якщо не знаєш, як потрібно рухатися, то й не зумієш прицілитися.

Тренування стрільби в русі містять в собі прицільне стріляння в русі, правильне відкриття дверей, рух по сходах і в приміщеннях з обмеженим простором.

Порядок дій у критичних ситуаціях

Незалежно від вашої тренованості, у найвідповідальнішу мить завжди може трапитися незвичайні ситуації. І ви повинні вміти з ними впоратися.

До таких ситуацій належать перезаряджання, виправлення несправностей у зброї та основи першої медичної допомоги.

Поки не вирішите стріляти, не кладіть палець на спусковий гачокПоки не вирішите стріляти, не кладіть палець на спусковий гачок

Готовність до наслідків

Інструктори поділяють надзвичайну подію на два тактичні завдання. Перше – це вижити у збройній сутичці. Друге – впоратися з юридичними та емоційними наслідками цієї сутички.

Багато хто не розуміє, що вбивство – виправдане, чи ні – це позбавлення життя. Правоохоронні органи розслідують всі вбивства однаково.

Ваші слова і поведінка після події, матимуть величезний вплив на те, якою вашу роль в інциденті побачать ваші друзі, сусіди, преса й місцева влада. Тому, потрібно визначитися: як себе вести, і що говорити в таких ситуаціях.

0,777777777778 1 -1 9
Коментарів (2)

  • 15.12.2014 19:37
    #
    - 8 +

    "Багато хто не розуміє, що вбивство – виправдане, чи ні – це позбавлення життя. Правоохоронні органи розслідують всі вбивства однаково."
    А також потрібно зрозуміти, що вбивство у власній оселі це мізки грабіжника на шпалерах, та підлозі/стелі. Це привід до початку чергового ремонту! Отже все що не відбувається - відбувається до кращого! )))
    А якщо без "чорного юмору", то ніж писати про поведінку після... краще б дали телефон досвідченого, та не дуже дорогого адвоката.

  • 22.12.2014 09:59
    #
    - -1 +

    А тепер згадаємо той закон який зараз готується. На сьогоднішній день можливо придбати вогнепальну зброю тільки пройшовши корупційну схему. На даних фото короткостволи - в нас можливо придбати гумостріл і то окремим громадянам(практичність цієї зброї дуже низька). Тому в намальованих ілюстраціях доречно вправно "наваляти" без використання зброї.


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати