Литовські військові на навчаннях помилково обстріляли цивільний автомобіль

| Силові структури, За кордоном | Автор: Web admin
По-русски

Литовські військові на навчаннях помилково обстріляли цивільний автомобільЛитовські військові на навчаннях помилково обстріляли цивільний автомобіль

7 грудня у Юрбаркському районі Литви, на дорозі Каунас-Юрбаркас-Шилуте-Клайпеда, озброєні чоловіки в масках обстріляли автомобіль сімейної пари. Мешканці були сильно налякані і пережили стрес.

Незабаром з'ясувалося, що в тому місці проходили військові навчання, в яких брав участь схожий автомобіль, тому цивільних обстріляли помилково. Вогонь вівся холостими патронами.

Командувач штабом 3-го загону Жемайтійського округу Добровольчих сил майор Міндаугас Статкус запевнив, що за 20 років його кар'єри це перший випадок, коли під час навчань постраждали цивільні особи. Це сталося через низку збігів.

"Проходили планові навчання. У районі організували засідки, у встановлене місце в зазначений час вав приїхати схожий автомобіль зі схожими позначеннями. Тому його прийняли за машину ворожих сил і виконали відповідні дії", – сказав Статкус.

Згідно зі сценарієм, у цивільному автомобілі могли перевозити нелегальну зброю. На машинах були позначення – зелене листя на аркуші формату A4.

Навчальна мішень і автомобіль подружжя були однакового кольору і марки Volkswagen, але різних моделей. Цивільні їхали на Kombi, а військові в засідці очікували Caddy.

«Збіг – у цієї машини були схожі позначення, це збило з пантелику військових. Коли на вказане місце приїхала схожа машина, в якій могли перевозити нелегальну зброю, було прийнято рішення вжити відповідних заходів.

Машину обстріляли, військові в масках обшукали машину і, залишивши димову завісу, відійшли. Це тривало 5 хвилин, справжній автомобіль запізнився... Коли після операції у штаб повідомили, що завдання виконано, з'ясувалося, що машина ще не дісталася до місця.

Тоді стало зрозуміло, що сталося непорозуміння. Звісно, що люди були налякані, ми відразу ж з ними зв'язалися, все їм пояснили. Як мені відомо, вони жодних претензій не закидали. А хтось напевно мріє пережити схожу пригоду», – сказав Статкус.

Майор запевнив, що місцева влада і місцеві були попереджені про навчання через ЗМІ. Однак цивільні, що потрапили в пригоду, були з іншого регіону і нічого про навчання не знали.

«Ще раз приносимо вибачення. Для нас це урок, треба ретельно підбирати місце засідки, та краще інформувати жителів про навчання», – заявив військовий.

1,0 1 -1 1
Коментарів (4)

  • 09.12.2015 14:29
    #
    - 1 +

    "А хтось напевно мріє пережити схожу пригоду», – сказав Статкус."
    Міняти спідню білизну - ні дякую! ☺

  • 09.12.2015 15:00
    #
    - -1 +

    в этой свободной стране вояки на свою стрельбу вполне могли бы получить нормальную ответку
    жалко, что не получили....
    была бы наука, как по ГРАЖДАНАМ пулять......

  • 09.12.2015 17:51
    #
    - 0 +

Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати