Відповідальні громадяни готові захищати країну

| Силові структури, Самооборона, Навчання | Автор: Святослав Стеценко
In English

Відповідальні громадяни готові захищати країнуВідповідальні громадяни готові захищати країну

В 2014 році українці повстали проти корумпованого уряду на чолі з російською маріонеткою Віктором Януковичем після його відмови від проєвропейського курсу і переорієнтацію на проросійський, який в перспективі привів би до повної втрати українського суверенітету та незалежності.

Після невдалої спроби придушення революції, Російська Федерація розпочала військову операцію проти українського Кримського Півострову.

Скоро після анексії відкрився інший фронт агресії у Східній Україні. Російська агресія включала в себе повний спектр військових дій від артилерійського обстрілу українських військ через кордон, пусків ракет "повітря-повітря" по українських літаках, прямого військового вторгнення російської армії з десятками тисяч озброєного особового складу, танками, артилерією і системами ППО (одна з яких горезвісно збила пасажирський Боїнг Малайзійських авіаліній), до політичного, економічного, гуманітарного тиску, прямого тероризму і вбивства українських патріотів.

Українська армія була значно виснажена корупцією і прямим саботажем, вчиненим її керівниками і урядом, ослаблена відсутністю сучасного озброєння і військової техніки, рівнем вишколу і навичок солдатів, застарілими стратегемами, що базувались в кращому випадку на досвіді Другої Світової війни.

Усвідомлюючи, що війна стукає в двері, багато волонтерів і патріотів встали щоб допомогти Армії. Деякі з них, розуміючи нездатність армії провести достатню професійну військову підготовку солдат, чи з патріотичних міркувань, або з простої мети захистити свої оселі, райони, друзів і близьких, об’єднувались по Україні в організації військового вишколу.

Одна з найбільших таких організацій – Український Легіон.

Український Легіон – громадська організація, що займається військовою підготовкою і підготовкою с тактичної медицини. Вона складається з трьох рівнів підготовки різної складності. Наразі близько 3000 українців пройшли підготовку в Легіоні. Багато хто з них гордо служить в Збройних Силах України і Національній Гвардії України. Головна мета Легіону – побудова в Україні територіальної оборони за принципами, прийнятими в ізраїльських резервістів, естонського Кайтселіту, швейцарських резервістів.

Ця система повинна включати в себе резервістів з кожного міста, що займаються підготовкою у вільний від роботи час в сталих підрозділах, об’єднаних за територіальним принципом, що знають свої райони, і де вони можуть бути швидко мобілізовані в разі загальної мобілізації або терористичної загрози.

Територіальна оборона має багато переваг, зокрема вона набагато дешевша, ніж велика професійна армія. Україна просто не здатна наразі утримувати величезну регулярну професійну армію, що може бути кількісно еквівалентна російській армії. Тому єдина відповідь – територіальна оборона.

Таким чином можна мати резерви в усіх містах, замість того, щоб хаотично переміщувати армійські частини з міста в місто. До того ж, рівень підготовки й навичок резервіста, що тренується навіть 1-2 рази на тиждень, буде вище, ніж щойно мобілізованого, якого 2 тижні потренували на полігоні і одразу відправили у бій.

Для того, щоб мати можливість швидко мобілізувати резервістів, резервістам потрібно мати право зберігати свою штатну зброю та набої вдома. Це один з базових принципів, за який виступає Український Легіон, так само як і за право за збройний захист та лібералізацію ринку стрілецької зброї.

Як може резервіст вступити в бій в годину "Ч", коли його зброя та набої зберігаються на якомусь складі, який може бути саботовано, розбомблено, заблоковано? В ситуації тотального хаосу, чи зможе резервіст отримати зброю і набої з такого складу? Сумнівно.

Право на збройний захист – одне з фундаментальних прав і свобод, і на нашу думку не може бути відібрано і заборонено урядом.

Як сказав американський морський піхотинець Джошуа Бостон сенатору, що атакувала це право, «Я не зареєструю зброю, що маю, бо не вважаю, що уряд має право знати, що в мене є. Я не вважаю справедливим право купки людей, що насолоджуються збройним захистом, відбирати в мене це саме право. Ви, мем, перевищили свої повноваження. Я ветеран Морської Піхоти з 8 роками служби, і я не дозволю політику, яка називає злом неживий предмет – зброю, але володіє нею, казати мені, що я не маю такого самого права. Я не предмет вашого контролю. Я людина, що воює за вашу свободу. Я не ваш раб. Я людина, якій ви слугуєте. Я не ваш підданий. Я плоть і кров Америки».

Долучитись до лав Українського Легіону?

Контакти для пресси: +38(093)55-11-99, press.ul@ukr.net

Бажаєте допомогти нам покращити матеріальну базу і оплату інструкторів?

Громадська організація «Український Легіон»
Код ЄДРПОУ 39329640 МФО 322669
Поточний рахунок №26007300110113 в ТВБВ 10026/051 філії Головного управління по м. Києву і Київській області АТ "Ощадбанк".
Призначення платежу «добровільні пожертвування».

0,764705882353 1 -1 17
Коментарів (35)

  • 19.07.2016 16:22
    #
    - 4 +

    Країну має захищати контрактна армія, а не гарматне м'ясо

    • нам она не по карману

      • 19.07.2016 17:12
        #
        - 10 +

        Полиция по-карману а армия - нет, может сделаем рокировку?

        • 19.07.2016 18:09
          #
          - 3 +

          О, дійсно.
          Лише нац поліції - 130 тисяч...
          Та й ті не справляються...
          А ще куча сторонніх структур....

      • 19.07.2016 17:16
        #
        - 1 +

        треба скоротити держ апарат і видатки на 90% соціалку скасувати, бюджетників ліквідувати і на все вистачить

        • УРАААА! Все ресурсы тратить на оборонку! И пофиг что такие действия привели к банкротству совка. Жизнь ничему не учит.

    • 19.07.2016 16:53
      #
      - 13 +

      Моделюємо ситуацію.
      РФ вторгається на територію України.
      Моторизовані частини за добу-дві(можливо) будуть під Києвом.
      І де контрактна армія?
      Вони будуть захищати ту ж Мілу, Проліски, Бровари, Калинівку?
      Ні - просто їх не достатньо.
      Тому краще бути "зубастим" гарматним м`ясом ніж "сірою масою"....

      • Ми то в курсі. Але від цього не легшає...

      • 19.07.2016 17:17
        #
        - 0 +

        Для цього треба мати авіацію і крилаті ракети, Армія США знищила Хосейна за 2 тижні, армія РФ така сама, тікі танки краще.

        • 19.07.2016 17:57
          #
          - 2 +

          "От чого немає синку, того немає..."
          із анекдоту.

          • 19.07.2016 19:36
            #
            - 3 +

            F-16D Block 52 коштує 34 млн
            200 шт будуть коштувати 6,8 млрд,
            знову ж таки, менше терба красти і утримувати величезний не ефективний держ апарат

            • 20.07.2016 18:49
              #
              - 1 +

              Як тільки на фронті з`явиться авіація, новим гумконвоєм приїдіть старі "Стріли" та "Ігли" - 2 шт на 1ну F-ку буде достатньо.
              2 по 20-30тис$ - на 34 ляма - невтішний розмін.

              • 21.07.2016 11:33
                #
                - -1 +

                Существует много эффективных систем постановки помех подобным ракетам. Даже советский Афганистан показал, что при использовании их эффективность огня ПЗРК падает в десятки раз. Современные американские аналоги, думаю сделают огонь ПЗРК просто нерентабельным.

                Не забывайте также, что дальность ПЗРК очень небольшая как по высоте так и по дальности. Закрыть ими пространство практически невозможно. Только точечная оборона подразделений. А при использовании умных бомб, самолет может атаковать не заходя вообще в зону поражения.

                • 21.07.2016 11:54
                  #
                  - 0 +

                  Чомусь я так вважаю, що ні новітніх систем захисту від ПРО, ні "розумних" бомб в нас не буде ще років 8-10.
                  А от якби вкрадені кошти кинули б на розвиток зброярської галузі та війська - ото було б діло.

                • Комплексы С-300 / С-400 и не один самолёт не пролетит.

  • коментар прибрано

  • Пишу так, бо повністтю розчарований в УАВЗ!!!

    • это почему?

      • Уверен, что причина таже, что и у вас...

        • какая причина? я то ни в ком не разочаровывался

          • "УАВЗ" - есть, а "власныкив" (кроме избранных) - нет!!!

            • 19.07.2016 18:18
              #
              - 9 +

              Да ладно. Я власник, и я совсем не избранный. Мои друзья и знакомые - тоже. А разочаровываться - напрасно. Оружейные процессы - это очень сложная задача. Особенно в стране, где что часть населения, что часть властей имеют мышление совков. УАВЗ работает в очень сложных условиях.

      • "Наклеек" и "значков" - мало прислали...
        ;)

  • 19.07.2016 17:14
    #
    - 5 +

    Люди, озброєний громадянин має зброю тому що йому хочеться і це його право, він нічого не инен державі.

  • 19.07.2016 19:25
    #
    - 10 +

    Камрад Павловский с рейтингом 0,2 и регистрацией в 2014 году , активный по ходу участник дискуссий на нашем оружейном сайте , за истекший период ( с момента регистрации ) , аж 16 комментов и те про " ни о чем " , отсюда очевидна причина разочарования в нашем благословенном сообществе вооружённых граждан Украины . Николай , есть известная поговорка про зеркало , на которое пеняют и " лицо " , помните ? Если Вам скучна тема , которая уверен близка многим камрадам , то не стоит тискать комменты пессимистического характера как это делаете Вы , возможно Вам будет интереснее где нибудь в другом месте , не стоит мазать мир тусклыми красками друже . Натхнення Вам Коля в поисках себя !

  • 19.07.2016 20:34
    #
    - 0 +

    Українська армія була значно виснажена корупцією і прямим саботажем, вчиненим її керівниками і урядом, ослаблена відсутністю сучасного озброєння і військової техніки, рівнем вишколу і навичок солдатів, застарілими стратегемами,
    Скажіть будьласка, куди поділись ті люди, які виснажували та грабували країну? Кравчук, Кучма, Ющенко, Янукович, а тепер Порошенко певно не мають до цього процесу ніякого відношення? Всі склади парламенту, та кабінету міністрів на протязі 25 років сиділи, та пильнували щоб ні копійочки не пропало?
    Ні шановний, куди дівались і діваються державні кошти відомо навіть, вибачте, дебілам.
    Згоден, що Батьківщину потрібно захищати. Батьківщина- це мій будинок, моя сім"я, мої друзі, річка, небо над головою, ліс. Але чомусь політики ототожнюють поняття Батьківщина з державою, машиною, яка здійснює прямий геноцид проти свого народу.
    До речі, не задавались питанням на які кошти утримуються добровольчі батальони?

    • 20.07.2016 12:05
      #
      - 5 +

      *рівнем вишколу і навичок солдатів

      и не говорите, знакомый служил в Десне 1.5 года так он вернувшись мне с пеной у рта пытался убедить что калаш это гладкоствольное оружие и доводом у него было то что он 1.5 года его чистил :)) .

      • 21.07.2016 11:55
        #
        - 1 +

        Так може такою чисткою всі нарізи постирали????
        Чи цеглою чистили....


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати