Снайперська гвинтівка Truvelo CMS, яка використовує снаряди від авіаційної гармати

| Незвичайна та спеціальна зброя, Гвинтівки, Амуніція та боєприпаси | Автор: Web admin
По-русски

Truvelo CMS 20x42 mmTruvelo CMS 20x42 mm

Компанія Truvelo поповнила свою лінійку снайперських гвинтівок Counter Measure Sniper (CMS), які призначені для боїв у межах міста, незвичайною гвинтівкою Truvelo.

Нову зброю розроблено під малоімпульсні боєприпаси 20x42 мм зі снарядами, що використовуються для авіаційних гармат.

Truvelo CMS вперше була представлена на виставці AAD 2016, яка відбувалась у середині вересня 2016 року в ПАР. Розробники поставили собі за мету створити легку, компактну і, водночас, потужну гвинтівку. Цього вдалося досягти завдяки застосуванню нових боєприпасів, які спершу розроблялись для ручного гранатомета.

Гвинтівка Truvelo сконструйована для ураження антиматеріальних цілей, таких як засоби управління і комунікації, ракетні комплекси, а також легкоброньована техніка. Завдяки малим габаритам і вазі вона стане ідеальною зброєю для десантних підрозділів, що діють у тилу противника.

Гвинтівка магазинна, з поздовжньо-ковзним затвором. На корпусі затвора є спіралеподібні канавки, що полегшують рух затвора в ускладнених умовах. Легшому відмиканню затвора також сприяє і великий круглий наконечник на міцній рукоятці затвора.

Truvelo CMS 20x42 mmTruvelo CMS 20x42 mm

Довжина ствола із дуловим гальмом складає лише 380 мм, загальна довжина гвинтівки – трохи менше метра, а зі складеним прикладом – 700 мм. Рекордно малою, як для «ручної гармати» калібру 20 мм, є і вага гвинтівки – 11,5 кг з патронами і оптикою.

У гвинтівки складаний приклад з регульованою щокою та затильником. Пістолетна рукоятка отримала зручну ергономічну форму з виїмками під пальці.

Штатний оптичний приціл кріпиться на коротку планку Пікатінні. Його можна замінити на приціл нічного бачення або тепловізор. Також планки розміщені на бічних поверхнях цівки.

Гвинтівка використовує патрони 20x42 mm PAW з дозвуковою початковою швидкістю, однак їхня траєкторія набагато настильніша за боєприпаси до штатних 40-мм гранатометів. При доволі слабкі силі відбою, ці боєприпаси напрочуд ефективні, бо споряджаються розривними снарядами.

Боєприпаси 20x42 mm PAWБоєприпаси 20x42 mm PAW

Помірний імпульс відбою досягається завдяки невеликій вазі порохового заряду, що міститься в укороченій до 42 мм гільзі.

Truvelo може використовувати осколково-фугасні, бронебійно-запалюючі на напівбронебійні фугасно-запалюючі снаряди. Останні два містять особливу вибухову речовину типу Hexal P30 на основі гексогену та алюмінієвої пудри, що дає як сильний фугасний, так і запалюючий ефект.

Тактико-технічні характеристики

  • Система: магазинна гвинтівка з поздовжньо-ковзним затвором
  • Загальна довжина: з розкладеним прикладом – 980 мм, зі складеним – 700 мм
  • Довжина ствола: 380 мм з дуловим гальмом
  • Вага з оптикою і спорядженим магазином: 11,5 кг
  • Живлення: коробчастий магазин на п’ять патронів
  • Боєприпаси: 20x42 mmB PAW c осколково-фугасним (HE), бронебійно-запальним (API), полубронебойним фугасно-запальним (SAPHEI) і практичним снарядами (PRAC, PRAC-T)
1,0 1 -1 5
Коментарів (6)


Будь ласка, залогіньтесь щоб мати можливість коментувати